17 Ιαν., 2019 Ώρα 20:11

To εντυπωσιακό πρωτότυπο σπορ σεντάν Nissan IMs

Thumbnail

Το  Nissan IMs, που αποκαλύφθηκε στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Β. Αμερικής, είναι ένα εντελώς νέο είδος αυτοκινήτου. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα “ψηλό” σπορ σεντάν, βασισμένο στην τεχνολογία πλαισίου, πλατφόρμας και μετάδοσης κίνησης, που αναπτύχθηκε μέσω του Nissan Intelligent Mobility.

Ενώ είναι πιο κοντά σε ένα sedan από ότι σε ένα crossover, οι επαναστατικές αναλογίες του πρωτότυπου IMs,  δημιουργούν μια νέα κατηγορία αυτοκινήτου.  Την ταυτότητα του οχήματος, “ορίζει” ξεκάθαρα η ηλεκτροκίνηση, με την μπαταρία να βρίσκεται κάτω από το πάτωμα και έτσι να ανυψώνει την καμπίνα. Ο διευρυμένος εσωτερικός χώρος, είναι  αποτέλεσμα του μεγάλου μεταξονίου, ενώ διαθέτει μια μοναδική αρχιτεκτονική θέσεων επιβαινόντων, τύπου  "2 + 1 + 2", με περιστρεφόμενα μπροστινά καθίσματα και ένα  πίσω κάθισμα που προσφέρει είτε τρία καθίσματα ή,  όταν διπλωθούν τα λεπτά πίσω εξωτερικά καθίσματα , ένα επιβλητικό, κορυφαίας ταξιδιωτικής άνεσης "Premier Seat", στο  κέντρο πίσω.

Το IMs είναι μια μελέτη που βασίζεται στη δυαδικότητα και την αντίθεση. Σε αυτόνομη λειτουργία οδήγησης, διαθέτει πλήρη λειτουργία hands-free, ενώ σε λειτουργία χειροκίνητης οδήγησης, ο οδηγός απολαμβάνει  την συναρπαστική εμπειρία οδήγησης υψηλής απόδοσης, που μόνο ένα προηγμένο ηλεκτροκίνητο όχημα μπορεί να προσφέρει.

Συν τοις άλλοις, το IMs διαθέτει τα υψηλότερα επίπεδα τεχνολογίας ασφάλειας και συνδεσιμότητας,  όλα πλαισιωμένα σε ένα δελεαστικό πακέτο που τονίζει το σύγχρονο Ιαπωνικό σχεδιασμό και κατασκευή.

Το κινητήριο σύνολο του IMs, αποτελείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες (μπροστά και πίσω) και από μια μπαταρία  115kWh ταχείας φόρτισης, αποδίδοντας  483 ίππους (360 kW) και ροπή στρέψης 800 Nm, γεγονός που εξασφαλίζει στο πρωτότυπο μοντέλο ότι  όχι μόνο θα μπορεί να συγκριθεί με  τα σύγχρονα σπορ sedans,  αλλά ότι τα περισσότερα εξ αυτών θα βλέπουν την… σκόνη του! Με δυνατότητα ταξιδιού για  611 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, το IMs κατατάσσεται στο ίδιο επίπεδο αυτονομίας,   με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα οχήματα.

Το κινητήριο σύνολο χρησιμοποιεί ένα υψηλής απόδοσης σύστημα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, με αποτέλεσμα την ιδανική κατανομή του βάρους εμπρός και πίσω, την  εξαιρετική πρόσφυση και  την υποδειγματική κατευθυντικότητα,  σε όλες σχεδόν τις συνθήκες. Χάρη σε μια προηγμένη αερανάρτηση,  που προσαρμόζεται στις  διαφορετικές συνθήκες οδήγησης, το  ΙΜs παρέχει μια αξεπέραστη άνεση κατά την κύλιση, ακόμα και σε στροφές.