Kart

28 Jan, 2019 Ώρα 16:17

Τελετή Απονομής Επάθλων Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Karting 2018 - Καλοί οιωνοί για το 2019

Thumbnail

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 25 Ιανουάριου 2019, στο Ολυμπιακό Μέγαρο η τελετή Απονομής Επάθλων του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Karting 2018.

Close

Στο χαιρετισμό του ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας επί θεμάτων αθλητισμού, κύριος Φοίβος Ζαχαριάδης, αφού συγχάρηκε το πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Karting για το έργο που επιτελούν, τους κάλεσε σε περαιτέρω συναντήσεις με σκοπό την εξεύρεση τρόπων προώθησης του αθλήματος στα σχολεία.

Close

Στο δικό του χαιρετισμό ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκίνητου κύριος Αντώνης Μιχαηλίδης συγχάρηκε την Επιτροπή Karting για το έργο της και επαναβεβαίωσε την στήριξη του ΚΣΑ στο karting.

Close

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Επιτροπής Karting κύριος Θεόδωρος Μωυσέως στην ομιλία του παρουσίασε το έργο της Επιτροπής Karting για το 2018 και εξάγγειλε την προκήρυξη του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Karting για το 2019.

Μετά την λήξη των ομιλιών ακολούθησε η βράβευση των Πρωταθλητών 2018 στις κατηγορίες Open και KZ2.

Στην κατηγορία Open (αυτόματα)   βραβεύθηκαν οι αθλητές Βασίλης Γραμμένος, 3ος στην γενική βαθμολογία,  Δήμος Επισκόπου, 2ος στην γενική βαθμολογία και η Πρωταθλήτρια Φωτεινή Θεοδώρου.

Στην κατηγορία ΚΖ2 (εξατάχυτα) βραβεύθηκαν οι  Ανδρέας Αβραάμ, 3ος στην γενική βαθμολογία,  Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης, 2ος στην γενική βαθμολογία και τέλος ο Πρωταθλητής της κατηγορίας για το 2018, Στέλιος Κυθρεώτης.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Στέλιος Κυθρεώτης, εκ μέρους των βραβευθέντων και των αθλητών karting, πέραν των ευχαριστιών κάλεσε όλους του συναθλητές του να λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα του 2019 μαζικά, ενώ εξήγησε στους παρευρισκόμενους πόσο απαιτητικό και δύσκολο είναι το άθλημα του karting αλλά και πόσο σημαντικό για τους νέους.

Η Κυπριακή Επιτροπή Karting στα πλαίσια της  αναγνώρισης και εκτίμησης της προσφορά προς το άθλημα του karting θεσμοθέτησε τα βραβεία προσφοράς στο χώρο του karting. Τα βραβεία προσφοράς για το 2018 απονεμήθηκαν στους κύριους Κώστα Θεοχαρίδη, Γιώργο Αλεξάνδρου, Σταύρο Έλληνα και Πανικό Αντωνίου.

Επίσης η Κυπριακή Επιτροπή Karting βράβευσε τα δικά της παιδιά, γέννημα-θρέμμα του κυπριακού karting, Βλαδίμηρο Τζωρτζή για την παρουσία του σε διεθνείς διοργανώσεις στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και Ευτύχιο Έλληνα για τις μεγάλες του επιτυχίες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο βρετανικό πρωτάθλημα της Porsche το 2018. 

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της επιτροπής κύριος Θεόδωρος Μωυσέως παρουσίασε το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Νέων Οδηγών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου στο οποίο έχει συμπεριληφθεί και η Κύπρος. Σκοπός του προγράμματος είναι η αξιολόγηση, εκπαίδευση και περαιτέρω ανάπτυξη των αθλητών karting. Διεθνούς φήμης εκπαιδευτές με τεράστια εμπειρία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα παραδώσουν σεμινάρια, θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους και θα αξιολογήσουν τους αθλητές. Οι νικητές του προγράμματος θα κερδίσουν σημαντικά έπαθλα ανάμεσα σε άλλα δοκιμαστικό σε μονοθέσιο φόρμουλα 4 και αξιολόγηση από το πρόγραμμα οδηγών της ομάδας Renault F1.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Αγώνων, αθλητές του karting και πολλοί φίλοι και υποστηρικτές του αθλήματος και τελούσε υπό την αιγίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκίνητου.

15 Apr, 2024 Ώρα 14:05

Συναρπαστικό ξεκίνημα για το IAME Series Cyprus

Thumbnail

Η αυλαία του πρωταθλήματος IAME Series Cyprus σηκώθηκε πρόσφατα στην πίστα Daytona της Λευκωσίας με τη συμμετοχή 23 οδηγών, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε τρεις κατηγορίες.

Close

Ο ανταγωνισμός στην κορυφαία κατηγορία Χ30 Senior ήταν έντονος από τα προκριματικά, με τον Άντη Λούτσιο να δίνει σκληρή μάχη με τον περσυνό πρωταθλητή Μιχάλη Ευαγγέλου. Η μάχη για το ποιος θα έβρισκε το ιδανικότερο set-up εξελίχθηκε σε ένα μίνι θρίλερ, με το χρονόμετρο να χωρίζει τελικά τους δύο φιλόδοξους οδηγούς της ΙΑΜΕ από μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

 

Close

 

Ο Άντης Λούτσιος ήταν εκείνος που τελικά κέρδισε την κούρσα της Κυριακής, με τον Μιχάλη Ευαγγέλου να μάχεται σκληρά για να σκαρφαλώσει στην κορυφή (ύστερα από ποινή που τον περιόρισε στην τρίτη θέση της εκκίνησης) παίρνοντας την καρό σημαία δεύτερος, μπροστά από τον Μιχάλη Παυλίδη.

Close

 

 

Ακόμη πιο συναρπαστική δράση είχαμε στην κατηγορία X30 Junior, με τον Boris Blohkin να ξεκινά τελευταίος στο Pre-Final (δεν έβαλε το transponder στο kart του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρονομετρηθεί η προσπάθειά του), ωστόσο, ο νεαρός Ρώσος κατάφερε να προσπεράσει τους πάντες και να κερδίσει τον αγώνα, επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβό του και στον τελικό. Στη δεύτερη θέση κατετάγη η πολύ γρήγορη Ελληνίδα Ρεβέκα Καραγατσλή και στην τρίτη ο επίσης πολύ ταχύς Τουρκοκύπριος οδηγός, Hasan Fikri Macila.

 

 

Τέλος στην κατηγορία Χ30 Mini, στην οποία συμμετέχουν τα νεογνά αστέρια του IAME Series Cyprus, οι μάχες στην πίστα ανέδειξαν νικητή τον Πάνο Χριστοδούλου, ο οποίος έκοψε το νήμα του τέρματος μπροστά από τον Κωνσταντίνο Γεωργίου και τον Παναγιώτη Λαζάρου.

 

 

Οι οδηγοί του IAME Series Cyprus έχουν για φέτος ένα πολύ μεγάλο, έξτρα κίνητρο να παλέψουν για την πρωτιά, εφόσον ο νικητής της κάθε κατηγορίας θα λάβει ως βραβείο δωρεάν συμμετοχή στο iwf24-iame warrior final, τον τελικό δηλαδή που θα διεξαχθεί στη Βαλένθια της Ισπανίας, στις 4-9 Νοεμβρίου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΥ ΑΓΩΝΑ - IAME SERIES CYPRUS

X30 mini

1ος Πάνος Χριστοδούλου 

2ος Κωνσταντίνος Γεωργίου 

3ος Παναγιώτης Λαζάρου

X30 junior

1ος Boris Blokhin

2η  Ρεβέκα Καραγατσλή

3ος Hasan Fikri Macila

X30 senior

1ος Άντης Λούτσιος

2ος Μιχάλης Ευαγγέλου

3ος Μιχάλης Παυλίδης

Περισσότερα για το Iame Series Cyprus μπορείτε να μάθετε εδώ