Ειδήσεις

01 Feb, 2019 Ώρα 11:56

Το Nissan Leaf πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητων στην Ευρώπη

Thumbnail

Οι πωλήσεις του πολυβραβευμένου, και εντελώς ηλεκτρικού, Nissan Leaf εκτοξεύονται σε ολόκληρη την Ευρώπη με τους καταναλωτές να αγκαλιάζουν την νέα εποχή της ηλεκτρικής αυτοκίνησης με πρώτη και καλύτερη την Νορβηγία όπου το Leaf ξεπέρασε τις 12.000 πωλήσεις  μέσα στο 2018. Λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει, το Nissan Leaf πήρε εύκολα το στέμμα του κορυφαίου σε πωλήσεις ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ευρώπη για το 2018, με πέραν των 40,000 πωλήσεων σε ολόκληρη την ήπειρο. 

Close

Η Nissan θέλοντας να εγγυηθεί την περεταίρω επιτυχημένη πορεία του  μοντέλου, ανακοίνωσε πρόσφατα δυο νέες εκδόσεις του περιζήτητου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της. Η πρώτη θα είναι η έκδοση Nissan Leaf e+ 3.ZERO Limited Edition, με μια δυνατότερη μπαταρία 62kWh, με βελτιωμένη απόδοση αλλά και με αυτονομία έως 385 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Επιπλέον, το νέο Nissan Leaf 3.ZERO, με την μπαταρία των 40kWh θα έρχεται στην Ευρώπη με μια οθόνη πληροφόρησης 8 ιντσών προσφέροντας ακόμη περισσότερη συνδεσιμότητα, φέροντας και το ολοκαίνουργιο NissanConnect EV app. Ταυτόχρονα η νέα έκδοση θα επωφελείται από νέους χρωματισμούς αλλά και επιλογές εξατομίκευσης, κάνοντας ακόμη πιο ελκυστικό το ήδη περιζήτητο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Nissan.

Close

Ο Ken Ramirez, Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της, Nissan Europe δήλωσε: «Όλες οι πιο πάνω ανακοινώσεις σηματοδοτούν την έναρξη ενός πολύ αισιόδοξου 2019 για την ηλεκτρική μας γκάμα. Η ζήτηση του Nissan Leaf αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο της ικανότητας του Nissan Intelligent Mobility, για εξέλιξη και βελτίωση, ειδικά εν συγκρίσει με τον ανταγωνισμό. Ειδική χαρά μας χαρίζουν οι πωλήσεις στην Νορβηγία, υπογραμμίζοντας πως το ηλεκτρικό πρόγραμμα της Nissan έγινε μέρος της καθημερινότητας του κόσμου εκεί μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Nissan Leaf παραμένει το πιο πετυχημένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο με πωλήσεις πέραν των 380,000 ανά το παγκόσμιο από την μέρα κυκλοφορίας του πρώτου αυτοκινήτου το 2010. Οι παραγγελίες για το Nissan Leaf e+ 3.ZERO Limited Edition και Nissan Leaf 3.ZERO έχουν ήδη ξεκινήσει, με τις πρώτες παραλαβές να είναι προγραμματισμένες για το καλοκαίρι του 2019.

Close
15 Apr, 2024 Ώρα 18:33

Οι Γερμανοί σκέφτονται απαγόρευση χρήσης των Ι.Χ. τα Σαββατοκύριακα!

Thumbnail

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας απειλεί να απαγορεύσει την οδήγηση τα Σαββατοκύριακα για την επίτευξη των κλιματικών στόχων, εάν ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν περάσει μεταρρυθμίσεις στο νόμο για την προστασία του κλίματος μέχρι τον Ιούλιο.

Close

“Το γεγονός ότι η τροποποίηση δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ οδηγεί σε σημαντικές νομικές και πραγματικές αβεβαιότητες”, έγραψε ο φιλελεύθερος πολιτικός Φόλκερ Βίσσινγκ σε επιστολή του προς τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του συνασπισμού, όπως μετέδωσε την Πέμπτη το γερμανικό πρακτορείο BILD. “Αυτό δεν εξυπηρετεί ούτε το κλίμα ούτε τη φήμη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης”, ανέφερε.

Η μείωση της κυκλοφορίας για την επίτευξη των κλιματικών στόχων θα ήταν δυνατή μόνο με μέτρα που είναι δύσκολο να επικοινωνηθούν στο κοινό, όπως “ολοκληρωμένες και καθολικές απαγορεύσεις οδήγησης τα Σάββατα και τις Κυριακές”, πρόσθεσε ο Wissing.

Close

Εάν ο συνολικός στόχος δεν επιτευχθεί δύο συνεχόμενα έτη, τότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αποφασίσει σε ποιον τομέα και με ποια μέτρα θα επιτευχθεί η επιτρεπόμενη συνολική ποσότητα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030.

Εάν οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις δεν περάσουν από το κοινοβούλιο έως τις 15 Ιουλίου, προειδοποίησε ο Βίσινγκ, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταφορών θα υποχρεωθεί να υποβάλει “άμεσο πρόγραμμα δράσης που θα διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τα ετήσια επίπεδα εκπομπών του τομέα των μεταφορών” έως το 2030 – το οποίο θα περιλαμβάνει απαγόρευση οδήγησης τα Σαββατοκύριακα.

Close