Ειδήσεις

04 Feb, 2019 Ώρα 23:42

Σε 400 μονάδες θα κατασκευαστεί η BMW M850i xDrive Coupe First Edition

Thumbnail

Η BMW M850i xDrive Coupe First Edition θα λανσαριστεί την άνοιξη και αναμένεται να συναρπάσει το κοινό που λατρεύει την σπορ οδήγηση και την πολυτέλεια. Ένα από τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι το γεγονός πως για πρώτη φορά, η τεχνολογία κίνησης και ανάρτησης του δίθυρου μοντέλου,  που εξελίχθηκε μέσα από αγωνιστική τεχνογνωσία, μπορεί τώρα να συνδυάζεται με αποκλειστικά στοιχεία εξωτερικού και εσωτερικού BMW Individual.

Close

Η BMW M850i xDrive Coupe First Edition θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 400 αντιτύπων στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing, το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2019.

 

Ο εξωτερικός χρωματισμός, οι ζάντες αλουμινίου και ο διάκοσμος εσωτερικού θα χαρίσουν στην BMW M850i xDrive Coupe First Edition μοναδικότητα και εκφραστικότητα. Η εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση οφείλεται κυρίως στη νέα ειδική μεταλλική απόχρωση BMW Individual, Frozen Barcelona Blue που βλέπουμε για πρώτη φορά σε μοντέλο BMW. Αυτή συνδυάζεται με την αναβαθμισμένη BMW Individual High Gloss Shadow Line, που, επιπλέον των πλαισίων των πλαϊνών παραθύρων, πλαισιώνει και τη μάσκα BMW με τις γρίλιες, ενώ τα air breathers και οι απολήξεις εξαγωγής έχουν μαύρο φινίρισμα. Οι σκούρες πινελιές συμπληρώνονται από ζάντες αλουμινίου Μ 20” με σχέδιο ακτίνων Y και φινίρισμα σε Jet Black. Προαιρετικά, διατίθενται μεταξύ άλλων μία οροφή M Carbon και ένα πακέτο αισθητικής αναβάθμισης M Carbon.  

 

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της έκδοσης είναι η πλήρως δερμάτινη επένδυση Merino της BMW Individual σε ένα ασυνήθιστο χρωματικό συνδυασμό Ivory White/Night Blue. Ο αρμονικά συνδυασμένος εξοπλισμός της καμπίνας περιλαμβάνει επίσης δερμάτινο τιμόνι M και επένδυση οροφής BMW Individual Alcantara, και τα δύο σε Night Blue απόχρωση. Στο εσωτερικό, διακοσμητικές λωρίδες BMW Individual σε Black Piano, στο κέντρο του cockpit, φέρουν την αναγνωριστική επιγραφή “First Edition 1/400”. Επιπλέον, το Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System και η χρήση κρυστάλλινων στοιχείων Crafted Clarity στο διακόπτη start/stop, το iDrive Controller, το χειριστήριο έντασης ήχου και το φωτιζόμενο επιλογέα σχέσεων αποτελούν μερικές ακόμα νότες πολυτέλειας.  

Close

 

Η εκφραστική προσωπικότητα της BMW M850i xDrive Coupe First Edition αποτυπώνεται από τα εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά της και υποστηρίζεται από  κορυφαίες επιδόσεις. Η ειδική έκδοση χρησιμοποιεί έναν οκτακύλινδρο βενζινοκινητήρα απόδοσης 530 ίππων. Ο V8 κινητήρας συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic που μεταφέρει την ισχύ του κινητήρα αβίαστα στο δρόμο χάρη στην έξυπνη τεχνολογία τετρακίνησης BMW xDrive.

 

Close
19 Apr, 2024 Ώρα 13:45

Η περιοχή του πλανήτη όπου απαγορεύονται όσα Ι.Χ. είναι εξοπλισμένα με αυτόνομη οδήγηση

Thumbnail

Την ώρα που σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να αναπτύξουν ακόμα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μια επαρχία του Καναδά κάνει την δική της… «επανάσταση».

Close

Η Βρετανική Κολομβία επικαιροποίησε πρόσφατα τον νόμο για τα μηχανοκίνητα οχήματα, απαγορεύοντας τη χρήση οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Αυτό δεν είναι απλώς μια απαγόρευση της χρήσης τέτοιων συστημάτων. Ο νόμος καθιστά παράνομη ακόμα και την απλή οδήγηση οποιουδήποτε αυτοκινήτου έχει στον εξοπλισμό του σύστημα επιπέδου 3, είτε το χρησιμοποιείτε είτε όχι.

 

Close

 

Οι επικαιροποιημένοι κανόνες υπογράφηκαν στις 18 Μαρτίου και τέθηκαν σε ισχύ στις 5 Απριλίου. Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν δύο μοντέλα που παρέχουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, και είναι η Mercedes-Benz S-Class και η EQS του 2024 τα συστήματα των οποίων έχουν εγκριθεί μόνο για περιορισμένη χρήση στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, με ταχύτητες κάτω από τα 65χλμ./ώρα.

Close

Αν σας πιάσουν να οδηγείτε Ι.Χ. με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, τα πρόστιμα κυμαίνονται από 368 έως 2.000 δολάρια σε καναδικό νόμισμα ή ακόμη και έξι μήνες φυλάκιση.

“Αυτοί οι νέοι κανονισμοί θα κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλέστερους στους δρόμους μας και θα ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο τη χρήση των ενεργών μεταφορών”, δήλωσε ο Rob Fleming, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.