05 Φεβ., 2019 Ώρα 12:52

Μειώνει τον θόρυβο η τεχνολογία Sound Comfort της Goodyear

Thumbnail

Οι μηχανές των αυτοκινήτων γίνονται ολοένα και λιγότερο θορυβώδεις, ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων. Σαν αποτέλεσμα, ο θόρυβος που προκαλείται από τα ελαστικά γίνεται πιο εύκολα αντιληπτός.

Η τεχνολογία Sound Comfort της Goodyear εφαρμόζει έναν αφρό πολυουρεθάνης ανοιχτού κυττάρου στην εσωτερική επιφάνεια του ελαστικού, που μειώνει τις δονήσεις που προκαλούνται από την κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό του ελαστικού.

Η τεχνολογία Sound Comfort μειώνει το θόρυβο κατά το ήμισυ - έως 4 ντεσιμπέλ - και έχει ως αποτέλεσμα ένα αξιοσημείωτα πιο ήσυχο ταξίδι για τους οδηγούς και τους επιβάτες ενώ δεν δημιουργείται καμία μείωση της αποδοτικότητας του αυτοκινήτου ως συνέπεια αυτής της τεχνολογίας. Ο αφρός είναι αρκετά ελαφρύς ώστε να μην υπάρχει κάποιο αντίκτυπο στη διαδικασία κατανάλωσης καυσίμου του οχήματος ενώ η απόδοση παραμένει ίδια.

Η τεχνολογία μείωσης θορύβου Sound Comfort ανακηρύχθηκε προϊόν της χρονιάς για το 2019 από τους καταναλωτές στο Βέλγιο και την Ολλανδία. Για την έρευνα διεξήχθη έρευνας διεθνούς αγοράς και καταναλωτών ενώ ρωτήθηκαν 5.000 άνθρωποι αναφορικά με τη γνώμη τους για την καινοτομία των προϊόντων.