12 Φεβ., 2019 Ώρα 21:13

Τα πρώτα σκίτσα του ηλεκτρικού concept Skoda Vision iV

Thumbnail

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης η Skoda θα παρουσιάσει το πρωτότυπο Vision iV, το επόμενο βήμα της μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση. Μέσα από τα πρώτα σκίτσα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η τσέχικη φίρμα δίνει μία γεύση του πρώτου της μοντέλου που θα βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB (Modular Electric Drive Kit) για εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Πρόκειται για ένα τετράθυρο crossover με coupe στυλ, έχει έντονα σπορ, δυναμική σιλουέτα, που τονίζεται από τους αεροδυναμικά μελετημένους τροχούς 22 ιντσών και την έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος. Μια χαρακτηριστική σχεδιαστική γραμμή γεφυρώνει νοητά το μπροστινό με το πίσω μέρος, προσδίδοντας έμφαση στις καθαρές επιφάνειες και στις δίχως λαβές πόρτες. Παράλληλα, οι συμβατικοί εξωτερικοί καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες των οποίων το περίβλημα παραπέμπει σχηματικά σε πτερύγια καρχαρία.

Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από μια νέα εκδοχή της τυπικής μάσκας της Skoda, με λεπτές κάθετες νευρώσεις και κρυσταλλική δομή, ενώ μία οριζόντια φωτεινή λωρίδα στο πάνω μέρος και οι εντυπωσιακά μεγάλες εισαγωγές αέρα υπογραμμίζουν τη σπορ εμφάνιση. Το δυναμικό πίσω μέρος ξεχωρίζει από τις ανάγλυφες ακμές που συμβάλλουν στην αεροδυναμική και τα διάφανα πίσω φώτα LED. Τα τελευταία, είναι αυτά που επαναπροσδιορίζουν το τυπικό C-σχήματος φωτεινό αποτύπωμα τονίζοντας το πλάτος τού αμαξώματος σε συνδυασμό με μία φωτεινή λωρίδα πάνω από τον διαχύτη. Το λογότυπο Skoda στο πίσω μέρος εμφανίζεται ολογράφως και με τα γράμματα να φωτίζονται σε κόκκινο χρώμα.

Να σημειώσουμε πως φέτος η μάρκα θα μπει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, 124 χρόνια μετά την ίδρυσή της. Η μάρκα θα λανσάρει το SuperB PHEV με plug-in υβριδική τεχνολογία, καθώς και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση του CITIGO. Το 2020 θα ακολουθήσει το πρώτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB. Στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Skoda θα επενδύσει περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ σε εναλλακτικά κινητήρια συστήματα και νέες υπηρεσίες κινητικότητας, ενώ έως τα τέλη του 2022 θα λανσάρει περισσότερα από 10 μοντέλα που θα χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή τους.