18 Φεβ., 2019 Ώρα 18:26

Δεν θα πιστεύετε τέτοια πρωτότυπη λύση κατασκήνωσης…

Thumbnail

Η Nissan Energy και η OPUS Campers, συνεργάζονται πάνω σε ένα έξυπνο πρωτότυπο σύστημα κατασκήνωσης, που χρησιμοποιεί μπαταρίες “δεύτερου κύκλου ζωής”  από ηλεκτρικά οχήματα Nissan και προσφέρει στους λάτρεις της περιπέτειας και της υπαίθρου, ενεργειακή αυτονομία έως και μια εβδομάδα. Το πρωτότυπο Nissan x OPUS ενσωματώνει το προσφάτως αποκαλυφθέν  Nissan Energy ROAM, ένα φορητό, αδιάβροχο πακέτο ισχύος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία μπαταριών των EVs της μάρκας, για άνετη, αθόρυβη και απαλλαγμένη από  εκπομπές ρύπων ισχύ, εν κινήσει.

Με χωρητικότητα αποθήκευσης 700Wh και ισχύ εξόδου 1kW, οι κυψέλες ιόντων λιθίου της ROAM “ανακτώνται” από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα πρώτης γενιάς της Nissan, εξασφαλίζοντας  έναν  βιώσιμο δεύτερο κύκλο ζωής για τις μπαταρίες.

Τοποθετημένη σε ειδικό χώρο στο μπροστινό μέρος του OPUS, η μονάδα Nissan Energy ROAM,  παρέχει τροφοδοσία τόσο στο κύκλωμα των 230V όσο και σε αυτό των 12v (μέσω επαναφόρτισης της μπαταρίας “αναψυχής”). Αυτή η μονάδα συμβάλει σε μια επάρκεια ισχύος για κατασκήνωση περίπου επτά ημερών, συνεπικουρούμενη από ένα ηλιακό πάνελ.

Το Nissan x OPUS,  επιτρέπει στους κατασκηνωτές να παραμείνουν συνδεδεμένοι και να απολαμβάνουν ανέσεις  όπως ενός σπιτιού, ενώ έχουν την ελευθερία να ταξιδεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Παράλληλα, το Nissan Energy ROAM μπορεί να αφαιρεθεί από το τρέιλερ και να φορτιστεί μακριά από το κάμπινγκ,  μέσω μιας τυπικής οικιακής πρίζας  230v,  ή μέσω σύνδεσης με ένα ηλιακό πάνελ.

Ως μια επίδειξη του οράματος  Nissan Intelligent Mobility, το Nissan Energy ROAM είναι ένα πραγματικό παράδειγμα του πώς η εταιρεία ενσωματώνει την τεχνολογία των μπαταριών, όπως  και την τεχνογνωσία της, σε νέους επιχειρηματικούς τομείς.  Με τον τρόπο αυτό, παρέχει πιο καθαρές και πιο βιώσιμες λύσεις, σε όσους χρειάζονται ενέργεια εν κινήσει.

To Nissan x OPUS concept, θα κάνει το ντεμπούτο τoυ στο περίπτερο  της OPUS στην  Έκθεση Caravan, Camping και Motorhome στο NEC του Birmingham, του  Ηνωμένου Βασιλείου,  από τις 19 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2019.

Μέσα στο Nissan x OPUS υπάρχει εξοπλισμός μαγειρέματος, καθιστικό / τραπεζαρία και υπνοδωμάτιο για έως και έξι άτομα. Επιπλέον, το σύστημα διαθέτει μια πρίζα  230V για τροφοδοσία οικιακών συσκευών,  υποδοχές USB για τη φόρτιση smartphones ή άλλων περιφερειακών συσκευών,  LED φωτισμό,  ένα 4G κινητό σημείο πρόσβασης WiFi για έως και 10 συσκευές, καθώς  και  έναν ψηφιακό προβολέα με πτυσσόμενη οθόνη,  για να απολαμβάνετε ταινίες κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Μετά από μια περιπετειώδη εξόρμηση, το Nissan X ΟPUS θα φροντίσει και για τη διατροφή σας, καθώς διαθέτει ένα φορητό φούρνο μικροκυμάτων 230V, δύο εστίες υγραερίου και  ψυγείο!

 

Εφοδιάζεται με ελαστικά εκτός δρόμου και έχει θέσεις για μεταφορά δύο ποδηλάτων, όπως και υποδοχή για μεταφορά ενός  καγιάκ!