Ειδήσεις

25 Feb, 2019 Ώρα 23:10

Η κορυφαία έκδοση diesel του Audi Q5 με 347 άλογα!

Thumbnail

Την κορυφαία έκδοση με κινητήρα diesel λάνσαρε η Audi και αφορά στην οικογένεια του νέου Q5. Πρόκειται για το SQ5 TDI το οποίο εφοδιάζεται με έναν V6 κινητήρα χωρητικότητας 3.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 347 ίππους και παράγει 700 Nm ροπής.

Close

Το γερμανικό SUV συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και φέρει ήπιο υβριδικό σύστημα 48V που λαμβάνει ενέργεια από μία μπαταρία που βρίσκεται κάτω από τον χώρο αποσκευών. Η ηλεκτρική υποβοήθηση εξαλείφει το turbo lag, με το mild hybrid να βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, η οποία σύμφωνα με την Audi είναι στα 6,8 λίτρα ανά 100 χλμ. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 5,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Close

Το νέο SQ5 TDI είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία στη Γερμανία, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 67.750 ευρώ.

 

Close
15 Apr, 2024 Ώρα 18:33

Οι Γερμανοί σκέφτονται απαγόρευση χρήσης των Ι.Χ. τα Σαββατοκύριακα!

Thumbnail

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας απειλεί να απαγορεύσει την οδήγηση τα Σαββατοκύριακα για την επίτευξη των κλιματικών στόχων, εάν ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν περάσει μεταρρυθμίσεις στο νόμο για την προστασία του κλίματος μέχρι τον Ιούλιο.

Close

“Το γεγονός ότι η τροποποίηση δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ οδηγεί σε σημαντικές νομικές και πραγματικές αβεβαιότητες”, έγραψε ο φιλελεύθερος πολιτικός Φόλκερ Βίσσινγκ σε επιστολή του προς τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του συνασπισμού, όπως μετέδωσε την Πέμπτη το γερμανικό πρακτορείο BILD. “Αυτό δεν εξυπηρετεί ούτε το κλίμα ούτε τη φήμη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης”, ανέφερε.

Η μείωση της κυκλοφορίας για την επίτευξη των κλιματικών στόχων θα ήταν δυνατή μόνο με μέτρα που είναι δύσκολο να επικοινωνηθούν στο κοινό, όπως “ολοκληρωμένες και καθολικές απαγορεύσεις οδήγησης τα Σάββατα και τις Κυριακές”, πρόσθεσε ο Wissing.

Close

Εάν ο συνολικός στόχος δεν επιτευχθεί δύο συνεχόμενα έτη, τότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αποφασίσει σε ποιον τομέα και με ποια μέτρα θα επιτευχθεί η επιτρεπόμενη συνολική ποσότητα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030.

Εάν οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις δεν περάσουν από το κοινοβούλιο έως τις 15 Ιουλίου, προειδοποίησε ο Βίσινγκ, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταφορών θα υποχρεωθεί να υποβάλει “άμεσο πρόγραμμα δράσης που θα διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τα ετήσια επίπεδα εκπομπών του τομέα των μεταφορών” έως το 2030 – το οποίο θα περιλαμβάνει απαγόρευση οδήγησης τα Σαββατοκύριακα.

Close