Video

19 Mar, 2019 Ώρα 21:22

Σοκ και δέος από το ελληνικό EVO των 2.200+ ίππων που πάει για νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Thumbnail

Το Mitsubishi EVO του Σπύρου Πανόπουλου από την Ελλάδα είναι γνωστό σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς έχει σπάσει το ρεκόρ σε αγώνα Dragster. Συγκεκριμένα έχει πετύχει ακόμα και παγκόσμιο ρεκόρ καθώς έχει καλύψει το 400-άρι σε 7,745 δευτερόλεπτα με την ταχύτητα εξόδου να αγγίζει τα 297 χλμ./ώρα!

Close

 

Close

Ελληνική κατασκευή η carbon τουρμπίνα

Αυτός είναι ένας χρόνος που έχει καταφέρει να πιάσει σε αγώνα ο Έλληνας ιδιοκτήτης του βελτιωτικού οίκου eXtreme tuners αλλά όπως φαίνεται σε έναν περίπου μήνα στο Άμπου Ντάμπι αναμένεται να πετύχει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Με την προσθήκη μίας νέας carbon τουρμπίνας που ο ίδιος έχει κατασκευάσει η ιπποδύναμη έχει εκτοξευτεί πάνω από 2.200 άλογα και όπως αναμένεται τα χρονόμετρα ίσως πέσουν κάτω από τα 7 δευτερόλεπτα!

Close

Στο παρακάτω video του Βασίλη Σαρημπαλίδη μπορείτε να δείτε το... τέρας με τη νέα carbon τουρμπίνα αλλά και να το ακούσετε.

 

 

17 Jul, 2025 Ώρα 09:27

Η Koenigsegg Sadair’s Spear, έγινε το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία του Goodwood FoS (βίντεο)

Thumbnail

Το Goodwood Festival of Speed είναι από τις πιο γνωστές μηχανοκίνητες διοργανώσεις. Αποτελεί ουσιαστικά ένα ετήσιο φεστιβάλ μηχανοκίνητου αθλητισμού που περιλαμβάνει σύγχρονα και ιστορικά αγωνιστικά οχήματα, τα οποία πραγματοποιούν την γνωστή ανάβαση μήκους 1.86χλμ. Το τριήμερο που μας πέρασε, ολοκληρώθηκε και η φετινή διοργάνωση, με απίστευτους χρόνους και νέα ρεκόρ.

Close

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που δοκίμασαν την τύχη τους, ήταν και το νέο ριζοσπαστικό hypercar της Koenigsegg, το οποίο η εταιρεία παρουσίασε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Το σύνολο έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής με άδεια κυκλοφορίας που κατέκτησε το διάσημο hillclimb.

Ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε μόλις 47,14 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, το Czinger 21C, κατά 1,68 δευτερόλεπτα. Το Czinger σημείωσε το ρεκόρ του πέρυσι, αρπάζοντάς το από το Rimac Nevera που έτρεξε τη διαδρομή σε 49,32 δευτερόλεπτα το 2023.

Close

 

Close

 

Το Sadair’s Spear είναι μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της Jesko Attack. Χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα V8 5,0 λίτρων με διπλή υπερτροφοδότηση, αλλά μπορεί να αποδώσει έως και 1.650 ίππους.

Το αυτοκίνητο διαθέτει αναθεωρημένη αεροδυναμική που συμβάλλει στη βελτίωση της downforce σε χαμηλότερες ταχύτητες και της ροής του αέρα προς τον κινητήρα και τα συστήματα ψύξης, κάτι που το αυτοκίνητο φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε πλήρως στην πορεία του στο Goodwood. Τα ελαστικά Michelin Pilot Cup 2 είναι στάνταρ, με διαστάσεις 275/35/20 εμπρός και 335/30/21 πίσω.

Η Koenigsegg θα παράγει μόνο 30 Sadair’s Spear, ενώ το μοντέλο το αποκάλυψε σε πιθανούς πελάτες πίσω από κλειστές πόρτες, ξεπουλώντας το «αμέσως».