Kart

25 May, 2017 Ώρα 16:45

Karting Championship By EKO 07/05/17 Φωτογραφίες

Thumbnail

Πραγματοποιήθηκε στην πίστα Daytona ο τρίτος αγώνας για το Πρωτάθλημα Karting. Εγιναν ωραίες μάχες και στις δύο κατηγορίες και η κερκίδα γέμισε, κυρίως απο φίλους του karting, που παρακολούθησαν καθαρή οδήγηση σε μια ζεστή ημέρα. Παρακάτω τα αποτελέσματα και πολλές φωτογραφίες!

Close

KZ2

1ος Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης

2ος Χάρης Ιωάννου

3ος Στέλιος Κυθρεώτης

Close

Senior Rok

1ος Ανδρέας Ιωάννου

2η Φώτια Θεοδώρου

3ος Χάρης Επισκόπου

Close
28 Mar, 2024 Ώρα 09:01

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus

Thumbnail

Αντίστροφη μέτρηση για το ξεκίνημα του IAME Series Cyprus, που αποτελεί φυτώριο οδηγών με τους αγώνες karting που διοργανώνει στον τόπο μας, με την ιταλική φίρμα να έχει γαλουχήσει στο παρελθόν ταλέντα όπως Verstappen, Hamilton και Alonso.     

Close

Με τη συμμετοχή 35 οδηγών σε τέσσερεις κατηγορίες, αριθμός ρεκόρ για ένα πρωτάθλημα που μετρά δύο μόλις χρόνια ζωής στην Κύπρο, το οποίο περιλαμβάνει μάλιστα είκοσι  ταλέντα από 7 μέχρι 12 ετών, το IAME Series Cyprus σηκώνει αυλαία στις 31 Μαρτίου ως ένα από τα μεγαλύτερα «φυτώρια οδηγών» του τόπου μας.  

Το όραμα των ανθρώπων της IAME στην Κύπρο είναι να καλλιεργηθεί ο υποδειγματικός, υγιής ανταγωνισμός, στοιχεία που θα επιτρέψουν -μέσα από ένα επαγγελματικό αλλά οικογενειακό περιβάλλον- να ξεπροβάλουν οι πιο χαρισματικοί οδηγοί karting της χώρας μας. 

Close

Σε ότι αφορά τεχνολογία, η IAME στην Κύπρο πρωτοπορεί και πάλι, έχοντας εντάξει στο πρωτάθλημα τον μοναδικό υδρόψυκτο κινητήρα στην κατηγορία 60cc Mini: τον X30 Waterswift, ενώ ακολούθως, υπάρχουν ο X30 Junior και ο X30 Senior, ο οποίος φημίζεται για τη δύναμη και την αξιοπιστία του, που τον έχει καθιερώσει από το 2006 μέχρι σήμερα.

 

Close

 

Στην κορυφή βρίσκεται το καμάρι της IAME, ο πρωτοποριακός X30 Supershifter, των 175cc, ο οποίος είναι ο μοναδικός στο είδος του και διαθέτει ακόμη και starter για την διευκόλυνση του οδηγού.   

Το σημαντικότερο από όλα, όμως, είναι πως το IAME Series Cyprus, αποτελεί «Mono Brand», που σημαίνει ότι οι οδηγοί της κάθε κατηγορίας αγωνίζονται με τον ίδιο κινητήρα, εφόσον στόχος των ανθρώπων της ΙΑΜΕ είναι να προωθούν ένα πρωτάθλημα με ίσες ευκαιρίες για όλους. 

Για το 2024 θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές, και ξεκινώντας να πούμε πως στη θέση του αλυτάρχη θα είναι ο κύριος Στέλιος Καγιάφας ο οποίος διακρίνεται από την πολύχρονη εμπειρία του στους αγώνες karting. Ο ίδιος βρίσκεται στο χώρο από το 1996 και η συμβολή του θα είναι πολύτιμη έτσι ώστε να διατηρηθεί ο υγιής ανταγωνισμός και ο επαγγελματισμός στους αγώνες. Επίσης, υπεύθυνοι για το scrutineering θα είναι ο κύριος Πανίκος Πολυκάρπου και ο κύριος Μόδεστος Αργυρού.

 

 

Να αναφέρουμε ότι φέτος, τα αποτελέσματα του κάθε αγώνα θα ανεβαίνουν online στο application της mylaps, την ίδια κιόλας μέρα του αγώνα, ενώ εφόσον υπάρχει μεγάλη κατανόηση από τους ιδρυτές του IAME Series Cyprus αναφορικά με το μεγάλο κόστος που επιβαρύνει τον κάθε οδηγό που λαμβάνει μέρος στους αγώνες, οι ίδιοι αποφάσισαν για το 2024, πέρα από την απονομή κυπέλλων στο βάθρο, οι πρώτοι τρεις της κάθε κατηγορίας να παραλαμβάνουν επίσης και ένα χρηματικό voucher (50 ευρώ για τον πρώτο, 30 για τον δεύτερο και 10 για τον τρίτο) έτσι ώστε με αυτό τον τρόπο να μπορούν οι οδηγοί να συντηρούν τους κινητήρες τους με μειωμένο κόστος. 

Επιπρόσθετα, στο τέλος του πρωταθλήματος, ο πρωταθλητής της κάθε κατηγορίας θα λαμβάνει ως βραβείο ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή (αξίας 1200 ευρώ) στο iwf24-iame warrior final, τον τελικό δηλαδή που θα διεξαχθεί μεταξύ 4 και 9 Νοεμβρίου στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Κλείνοντας, να πούμε πως το πρωτάθλημα του 2024 ξεκινά στις 31 Μαρτίου και περιλαμβάνει 6 αγώνες, με την ολοκλήρωση του να γίνεται στις 6 Οκτωβρίου.