Kart

26 May, 2017 Ώρα 08:41

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Karting By EKO 09/04/17

Thumbnail

Close

Ξεκίνησε δυνατά το Πρωτάθλημα, με ανατροπές! Την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην πίστα Daytona RaceWay ο δεύτερος αγώνας του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Karting by EKO 2017 Ο πρώτος αγώνας είχε αναβληθεί λόγω βροχής στις 12/03/2017 και θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα. Στον αγώνα συμμετείχαν 18 οδηγοί σε 3 κατηγορίες, την ROK Mini, την ROK Senior και την KZ2

Στην κατηγορία Rok Mini o περσινός Πρωταθλητής Παναγιώτης Ζένιος είχε μια εύκολη μέρα τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό, αφού λόγω της εμπειρίας του είναι πολύ μπροστά από τον αδελφό του Αλέξανδρο ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στους αγώνες επίσημα και ήταν δεύτερος γενικής. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο William Emmery.

Close

Παναγιώτης Ζένιος: (Πατέρας) Μια εύκολη νίκη αφού οι άλλοι δεν έχουν την ίδια εμπειρία. Είναι 12 ετών. Θα τρέξει όλο το Πρωτάθλημα και θα πάει στην Ιταλία, όπως και πέρυσι, για το Rok Cup 2017 τον Οκτώβριο. Παλιά στο kart υπήρχαν πιο πολλά χρήματα, τώρα είναι πιο δύσκολο να έρθουν χορηγοί.

Στην κατηγορία Rok Senior είχαμε μεγάλες μάχες πίσω από τον Ανδρέα Ιωάννου ο οποίος δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν. Εφυγε από νωρίς μπροστά και τερμάτισε πρώτος τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό.  Στον ημιτελικό δεύτερος ήταν ο Δήμος Επισκόπου και τρίτος ο Βασίλης Γραμμένος ο οποίος επανήλθε στην αγωνιστική δράση στην κατηγορία Senior και έδειξε ότι θα παλεύει για μια θέση στο βάθρο. Στον τελικό και πάλι ο Αντρέας Ιωάννου έφυγε μπροστά δημιουργώντας μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Ακολούθησε η Φώτια Θεοδώρου η οποία στην αρχή βρέθηκε πίσω αλλά με επιθετική οδήγηση πέρασε αρκετούς οδηγούς και τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Τρίτος ήταν ο Βασίλης Γραμμένος ο οποίος είχε μια πολύ δυνατή και καθαρή μάχη με τον Δήμο Επισκόπου με τον οποίο άλλαξαν θέσεις αρκετές φορές. Τελικά ο Γραμμένος κατάφερε να επικρατήσει και πήρε την τρίτη θέση γενικής. Τέταρτος ήταν ο Αλέξανδρος Αρμεύτης ο οποίος κράτησε πίσω του τον Γιώργο Ορφανίδη που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Στον τελικό δε, ο Ορφανίδης ο οποίος τερμάτισε πέμπτος αποκλείστηκε λόγω βάρους.

Close

Αντρέας Ιωάννου: Νίκησα στον αγώνα αλλά υπήρξε πίεση απο την Φώτια. Κάνω kart 10 χρόνια. Θα τρέξω σε όλο το Πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο οικονομικά, αλλά ουσιαστικά τα έξοδα του αγώνα είναι λάστιχα και συμμετοχή. Μπορούν να έρθουν νέοι οδηγοί, αρχικά για hobby.

Στην μεγάλη κατηγορία ΚΖ2 των εξατάχυτων είχαμε τρεις αθλητές από τους έξι να συναγωνίζονται για τις τρεις πρώτες θέσεις, όπως έδειξαν από τον προκριματικό όπου οι χρόνοι και των τριών ήταν πολύ κοντά. Ο περσινός Πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης είχε τον πρώτο λόγο και κέρδισε τον ημιτελικό με τον Χάρη Ιωάννου να είναι δεύτερος και τον Στέλιο Κυθρεώτη να έχει πρόβλημα με το κάθισμα που έσπασε και τον υποχρέωσε να κινείται αργά απλά για να τερματίσει. Τρίτος στον ημιτελικό ήταν ο Ανδρέας Αβραάμ, ο οποίος έκανε επίσης το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία, εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα των Κυθρεώτη και Ανδρέα Αλεξάνδρου. Στον τελικό οι Χριστοδουλίδης, Ιωάννου και Κυθρεώτης έφυγαν μπροστά και όλα έδειχναν ότι θα είχαμε μια δυνατή μάχη. Ο Χριστοδουλίδης όμως αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω προβλήματος και έτσι η μάχη συνεχίστηκε μεταξύ των Ιωάννου και Κυθρεώτη. Ο Χάρης Ιωάννου παρά την συνεχόμενη πίεση που δέχτηκε από τον Στέλιο Κυθρεώτη με σταθερό οδήγημα στο όριο κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση με τον Κυθρεώτη να τερματίζει σχεδόν μαζί του στη δεύτερη θέση. Τρίτος ήταν εκτός συναγωνισμού ο παλιός πρωταθλητής Γιώργος Αλεξάνδρου ενώ την τρίτη θέση επίσημα κατέλαβε ο Ανδρέας Αλεξάνδρου.

Χάρης Ιωάννου: Στον αγώνα στάθηκα τυχερός, αφού αποχώρησε ο Χριστοδουλίδης. Δεν ήμουνα τελείως έτοιμος αφού έστησα το kart την τελευταία στιγμή. Οι αγώνες στην Κύπρο χρειάζονται μεγαλύτερη προβολή για να έρθει κόσμος και νέοι οδηγοί. Η κρίση έφερε πίσω το άθλημα, τώρα προσπαθούν οι αντιπρόσωποι και η Daytona. Θα τρέξω σε όλο το Πρωτάθλημα και θα προσπαθήσω για το καλύτερο.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 7 Μαίου.

Αποτελέσματα

  • ROK Mini: 1ος Παναγιώτης Ζένιος, 2ος Αλέξανδρος Ζένιος, 3ος William Emery
  • ROK Senior: 1ος Ανδρέας Ιωάννου, 2η Φωτεινή Θεοδώρου, 3ος Βασίλης Γραμμένος
  • KZ2: 1ος Χάρης Ιωάννου, 2ος Στέλιος Κυθρεώτης, 3ος Ανδρέας Αλεξάνδρου

Ημερολόγιο

  • 3ος αγώνας 07/5/2017
  • 4ος αγώνας 04/6/2017
  • 5ος αγώνας 02/7/2017 (νυχτερινός)
  • 6ος αγώνας 010/9/2017

Βασικός Χορηγός του πρωταθλήματος είναι η ΕΚΟ και η ΕΚΟ Racing 98 Υποστηρικτές του αγώνα είναι οι ROK, VORTEX, Bridgestone, Daytona και ο AA Χορηγός επικοινωνίας η ηλεκτρονική εφημερίδα Offsite Auto. Εχουμε αρκετές φωτογραφίες action παρακάτω, θα επανέρθουμε σύντομα με την ζωή στα pit και παραλειπόμενα. Στηρίζουμε το kart και μας αρέσει!

26 Apr, 2024 Ώρα 10:02

To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia

Thumbnail

Οι διοργανωτές του IAME Series Cyprus προσφέρουν φέτος την ευκαιρία στους δικούς τους πρωταθλητές να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο IWF24, που αποτελεί έναν από τους πιο ξακουστούς αγώνες karting στον κόσμο.

Close
 

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί και φέτος στον Μεγάλο Τελικό της IAME, την λαμπρή αυτή γιορτή του karting, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην όμορφη Valencia της Ισπανίας.

 

Close

 

Οι διοργανωτές του πρωταθλήματος στην Κύπρο, θέλοντας να αναγνωρίσουν τα ταλέντα αυτού του τόπου και να επιβραβεύσουν τους καλύτερους οδηγούς από κάθε κατηγορία του IAME Series Cyprus, προσφέρουν στον κάθε πρωταθλητή ως επιπρόσθετο βραβείο δωρεάν συμμετοχή στο IAME Warrior Final 2024.

Close

Ο φετινός αγώνας, που θα διεξαχθεί μεταξύ 4 και 9 Νοεμβρίου στο International Kartodromo Lucas Guerrero της Valencia (ελικοειδής διαδρομή των 1.428 μέτρων που αποτελεί κλασσική πίστα karting) αναμένεται να ελκύσει την αφρόκρεμα οδηγών ανά το παγκόσμιο, προσφέροντας απαράμιλλη δράση και συγκινήσεις.

Οδηγοί και θεατές αναμένεται να ζήσουν πέντε μέρες πάθους, έντονου ανταγωνισμού και πολλών «τροχό με τροχό» μαχών, οι οποίες θα αναδείξουν τον καλύτερο από κάθε κατηγορία: X30 MINI, X30 JUNIOR, X30 SENIOR και X30 MASTER12. 

 

 

Άξιο αναφοράς είναι πως τα δύο προηγούμενα χρόνια, το IWF φιλοξένησαν η Πορτογαλία (2023) και η Γαλλία (2022), με τον θεσμό να ξεκινά το 2002, όταν ο Ιταλός Gianluca Beggio, θρύλος του karting, γέννημα θρέμμα της Monza και πέντε φορές πρωταθλητής κόσμου, να κερδίζει τον πρώτο μεγάλο τελικό, ανοίγοντας το δρόμο για το αύριο. 

Ο φετινός αγώνας υπόσχεται να είναι ένας από τους καλύτερους και ευχή όλων μας είναι οι δικοί μας οδηγοί να παλέψουν για διάκριση και να κάνουν τη χώρα μας υπερήφανη.