Γενικά

01 Jun, 2017 Ώρα 12:06

Citroen DS3 R5 @ ShakeDown @ Βασιλικός (Update Video - Interview)

Thumbnail

Μετά το εσωτερικό του φανταστικού Citroen DS3 R5 έχουμε και τις action και οχι μόνο photos απο το shakedown στο Βασιλικό που έκανε λίγες ημέρες πριν το Acropolis και το Cyprus Rally η ομάδα Τσουλόφτα. Και βέβαια videάκι!

Close

Πρόκειται βεβαίως για τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα που είναι πλέον ο οδηγός του κίτρινου τελικά αυτοκινήτου ξεφεύγοντας απο το Mitsubishi. Ο μπαμπάς Τσουλόφτας, legend των Κυπριακών αγώνων, ήταν βέβαια εκεί, χαλαρός και χαρούμενος, με λίγα χρόνια καθυστέρηση έγινε η κίνηση, όπως δήλωσε. Παρόντες και οι συνοδηγοί πολλών Κυπρίων οδηγών, με τον ενα άνθρωπο να έχει κάνει και το κονέ με την Citroen και τον άλλο άνθρωπο να έχει τον συντονισμό. Και οι δυο συμπαθείς και άνετοι, χωρίς ύφος, μας ξενάγησαν στην ομάδα και στα ιδιαίτερα της. Πολλά και ενδιαφέροντα, μερικά θα τα πούμε στις απόψεις ίσως την άλλη εβδομάδα.

Το αυτοκίνητο έχει αγοραστεί, δεν είναι νοικιάρικο, θα έχει Γάλλους μηχανικούς παρόντες, όπως και τώρα στο shakedown, στο Acropolis και στο Cyprus Rally, αλλά και σε άλλους διεθνείς αγώνες που θα λάβει μέρος ο Alex, σπουδασμένος σε software, αρσιβαρίστας, με εργασίες στην μαρίνα @ Lemesos και τελευταία οδηγός rally αφού μπήκε αργά στο παιχνίδι παρά την ιστορία του πατέρα του. Συνοδηγός στα ERC θα είναι ο πολύπειρος διεθνής Giraudet ακόμα μια βοήθεια για να μάθει γρήγορα. Στο Acropolis, όπου βρίσκεται ήδη η ομάδα τώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές θα πάει αναγνωριστικά ενώ στο Cyrus Rally θα τα δώσει όλα έχοντας το ελεύθερο. Καλή επιτυχία!

Close

Interview @ Rally Acropolis: Αλέξανδρος Τσουλόφτας: Κυπριακή Ελπίδα!

Μέχρι στιγμής, οι ΕΔ που εχω δεί είναι πολύ καλές! Σίγουρα, δεν έχουν καμία σχέση με ότι έχω συναντήσει, αφού είναι πολύ γρήγορες, σε αντίθεση με αυτές που έχουμε στην Κύπρο που είναι πιο κλειστές, στενές και τεχνικές. Ουσιαστικά ξεκίνησα το 2016 με εξαίρεση έναν δύο αγώνες την προηγούμενη χρονιά. Προηγουμένως δεν είχα καμία σχέση ή οποιουδήποτε άλλη εμπλοκή. Από τότε, κατάφερα να σημειώσω κάποια καλά αποτελέσματα, τα οποία και είναι δείγμα της δουλειάς που κάνουμε και όπως μου λένε του ταλέντου. Δεν είχα αγωνιστεί με kart, ούτε έχω παρακολουθήσει κάποια μαθήματα.

Close

Τα καλά αποτελέσματα έκαναν πραγματικότητα αυτό το άλμα και την αγορά του αυτοκινήτου. Η Citroen Κύπρου έπαιξε σημαντικό ρόλο, και μάλιστα με την αρωγή και της Citroen Γαλλίας, ως νεαρού φερέλπιδος οδηγού. Ετσι προέκυψε και το πρόγραμμα για φέτος, όπου θα λάβουμε μέρος σε συνολικά τέσσερις αγώνες, αρχής γενομένης από το Acropolis. Παράλληλα, θα διεκδικήσω και το Πρωτάθλημα Κύπρου με το Mitsubishi Lancer, αφού προτιμώ να αγωνιστώ με ένα αυτοκίνητο αντίστοιχο με αυτό του ανταγωνισμού και όχι με κάποιο καλύτερο.

Η οικογενειακή παράδοση έπαιξε το ρόλο της. Σίγουρα μου πέρασε το μικρόβιο, αν και το 2005 όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση έπαψα και εγώ να έχω μεγάλη εμπλοκή, ενώ ήμουν και αρκετά μικρός και δε θυμάμαι πολλά πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθούσα καν. Oλα αυτά μέχρι τη μέρα που τελείως τυχαία παρακολούθησα μία ειδική του Rally Κύπρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οδηγούσα και σε έναν δρόμο παράλληλα είδα σκόνη και σταμάτησα! Και εκεί είδα τα αγωνιστικά και εντυπωσιάστηκα. Παρακολούθησα ξένους και Κύπριους οδηγούς να κινούνται πολύ γρήγορα και ενθουσιάστηκα από τον τρόπο που έστριβαν. Τότε αποφάσισα να κάνω το πρώτο μου sprint. Κατέβηκα στο γκαράζ του πατέρα μου και ετοίμασα το Lancer EVO VII που είχαμε και αγωνίστηκα. Βέβαια, η κατάληξη δεν ήταν αυτή που περίμενα, αφού βγήκαμε στην πρώτη στροφή. Κάτι λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι χρησιμοποιήσαμε ελαστικά οκτώ ετών!

Είναι δύσκολη μετάβαση και μεγάλο το άλμα! Μέσα σε ένα χρόνο το ότι βρέθηκα σε αυτό το αυτοκίνητο μοιάζει με όνειρο. Όταν ξεκίνησα πριν από λίγο καιρό δεν ήξερα πολλά πράγματα και σήμερα έχω ανακαλύψει τα πάντα! Είναι μερικές φορές που δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και τα άλματα που έχουν γίνει. Το αυτοκίνητο είναι καταπληκτικό και τα περιθώρια του πολύ υψηλά. Είναι εντελώς διαφορετικό από το Gr N και σίγουρα αποτελεί τεράστιο άλμα ακόμα και το ότι βρισκόμαστε εδώ.

Dennis Giraudet. Πώς προέκυψε και πώς κυλάει η συνεργασία σας; Βασικά, γνωριστήκαμε πριν από τρεις μέρες! Αυτή η συνεργασία προέκυψε μετά από προτροπή της Citroen. Μου είπαν ότι είναι ο πλέον κατάλληλος για να με βοηθήσει. Η συνεργασία μας είναι πολύ καλή. Βέβαια, ακόμα δεν έχουμε δουλέψει το θέμα των σημειώσεων. Ο τρόπος που γράφω είναι τελείως δικός μου και ουσιαστικά τον έχω αναπτύξει μέσω της παρακολούθησης βίντεο στο διαδίκτυο. Αυτές είναι στα Αγγλικά, αλλά αποφασίσαμε σε αυτόν τον αγώνα να μην την αλλάξουμε. Τα νέα στοιχεία για μένα είναι πολλά σε αυτόν τον αγώνα, όπως το αυτοκίνητο, οι ειδικές, ο συνοδηγός.

Για μένα σε αυτόν τον αγώνα είναι όλα καινούργια! Και για αυτό πρώτος μας στόχος είναι ο τερματισμός και να πραγματοποιήσουμε τα αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα. Θα κινηθούμε σε πιο ήρεμους ρυθμούς, προσπαθώντας να προσαρμοστούμε στην οδήγηση του αυτοκινήτου. Βασικά, το όνειρό μου έχει ήδη γίνει πραγματικότητα! Είμαι σε ένα επίπεδο που κανείς Κύπριος οδηγός δεν έχει φτάσει τόσο γρήγορα. Και θέλω να πιστεύω ότι θα γίνουν και άλλα σύντομα. Στόχος μου είναι να μπορέσω να λάβω μέρος στο Πρωτάθλημα του ERC τη νέα χρονιά και να ακολουθήσω όλους τους αγώνες. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και πόσα άλματα θα ακολουθήσουν ακόμα!

12 Apr, 2024 Ώρα 14:43

Στη Βαλένθια ξεκινάει η χρονιά για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Thumbnail

Με στόχο να κάνει μία καλή αρχή στη νέα χρονιά του NASCAR Whelen Euro Series, στην οποία θα συμμετάσχει στην ανώτατη κατηγορία, την EURO NASCAR PRO, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής θα αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου στη Βαλένθια, στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν. Είναι η πέμπτη χρονιά που βρίσκει τον Τζιωρτζή στο NASCAR όπου έκανε ντεμπούτο το 2020 ενώ ο Κύπριος οδηγός έχει εγκριθεί και για αγώνες σε οβάλ πίστες στις ΗΠΑ.

Close

 

 

«Έχω στόχο να κερδίσω στη Βαλένθια, όπως έκανα πέρσι με δυο νίκες στη EURO NASCAR 2 και ένα βάθρο στη EURO NASCAR PRO» επισημαίνει ο Κύπριος οδηγός, ο οποίος συμπληρώνει για τον μακροπρόθεσμο στόχο του στη χρονιά: «Θέλουμε να πετύχουμε τα καλύτερα πλασαρίσματα που μπορούμε και να σκοράρουμε τους πλείστους βαθμούς, καθώς θα βοηθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ιδίως στον τελικό στο Βέλγιο».

Ο Τζιωρτζής θα επικεντρωθεί στην φετινή σεζόν μόνο στην κατηγορία EURO NASCAR PRO, σε αντίθεση με την περσινή περίοδο κατά την οποία έτρεχε παράλληλα και στην EURO NASCAR 2, στην οποία μέχρι τον τελικό της χρονιάς διεκδικούσε τον τίτλο.

Close

«Είμαι αρκετά θετικός γιατί δουλέψαμε πολύ σκληρά με την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, από τον περασμένο Νοέμβρη μέχρι σήμερα, με το αυτοκίνητο και τις αλλαγές που θα έχει το αυτοκίνητο, με τους νέους κανονισμούς» σημειώνει και προσθέτει: «Είμαστε πανέτοιμοι, βρήκαμε τις ρυθμίσεις, αναλόγως πολύ γρήγορα, κάτι που είναι πολύ θετικό και είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

 

Close

 

Γι’ ακόμη μία χρονιά θα αγωνίζεται με την ομάδα Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports, με το αυτοκίνητο με αριθμό «Νο5».

Το πρόγραμμα

Στη μήκους 4,005χλμ. πίστα της Βαλένθια, Circuit Ricardo Tormo, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής είχε καταγράψει επιτυχίες στο παρελθόν. Πέραν από τα περσινά πεπραγμένα του είχε πετύχει την παρθενική νίκη του στη EURO NASCAR 2 το 2022, ενώ έχει άλλες τέσσερις παρουσίες (σ.σ. δυο ως δεύτερος και ισάριθμες ως τρίτος) στο βάθρο το 2021 και το 2020 όταν αγωνιζόταν ως rookie. 

Το Σάββατο (13/04) το πρωί θα γίνουν τα πρώτα προκριματικά της χρονιάς και το απόγευμα θα ακολουθήσει η πρώτη κούρσα, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής (14/04).

 

 

Μετά τον αγώνα στη Βαλένθια, θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Vallelunga (Ιταλία), Brands Ηatch (Αγγλία), Raceway Venray (Ολλανδία) και Most (Τσεχία) πριν από τον ημιτελικό σε Oschersleben (Γερμανία) και ακολούθως τον τελικό στη Zolder (Βέλγιο).

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.