Ειδήσεις

05 Jun, 2017 Ώρα 09:18

Renault Scénic Initiale Paris

Thumbnail

Το Renault Scenic ξεκίνησε την πορεία του πριν απο μερικά χρόνια και τώρα θα έχει μία έκδοση Paris με διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα, ζάντες 20 ιντσών, φώτα LED και ένα ειδικό μαύρο χρώμα. Στο εσωτερικό έχουμε δέρμα Nappa τόσο στα καθίσματα όσο και στο τιμόνι, αλλά και στο μοχλό του κιβωτίου ταχυτήτων. Τα καθίσματα είναι ρυθμιζόμενα, θερμαινόμενα και πολλαπλών λειτουργιών. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται audio Bose και Easy Park Assist. Υπάρχουν πολλά options στο κατάλογο και διαφορετικές εκδόσεις κινητήρων βενζίνης ή diesel.

Close
22 Mar, 2024 Ώρα 09:07

To 66% των οδηγών φοβούνται την αυτόνομη οδήγηση – Το ποσοστό ήταν 55% το 2022

Thumbnail

Η υπόσχεση των πλήρως αυτοκινούμενων αυτοκινήτων παραμένει πολύ μακριά από το να γίνει πραγματικότητα. Αυτό μπορεί να είναι καλό, τουλάχιστον σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Αμερικάνικης Ένωσης Αυτοκινήτου (AAA), από την οποία αποδεικνύεται πως η πλειοψηφία των ανθρώπων φοβάται τα αυτόνομα οχήματα.

Close

Εάν αυτό σας φαίνεται περίεργο, οφείλουμε να σας πούμε ότι στην φετινή έρευνα της ΑΑΑ, το 66% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι φοβάται τα αυτοκινούμενα οχήματα, ενώ το ποσοστό ήταν 55% το 2022. Μάλιστα το ποσοστό εκείνων που εμπιστεύονται τα αυτόνομα οχήματα είναι μόλις στο 9 τοις εκατό, ενώ το 25 τοις εκατό ήταν αναποφάσιστοι. Και οι δύο αριθμοί είναι μειωμένοι από 15 και 30 τοις εκατό, αντίστοιχα, σε σχέση με το 2022.

Πάντα σύμφωνα με την έρευνα, μπορεί το 66% να μην θέλει την αυτόνομη οδήγηση, σχεδόν όλοι όμως οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι είναι θετικοί σε τεχνολογίες όπως αυτόματο φρενάρισμα, το αυτόματο φρενάρισμα κατά την όπισθεν και την υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας. Μάλιστα, μόνο το 49% δήλωσε πως θέλει το αυτοκίνητο να έχει adaptive cruise control (δηλαδή αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2).

Close

Ωστόσο, οι αγοραστές θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί ακόμη και σε αυτά τα βοηθήματα οδήγησης, καθώς μια άλλη πρόσφατη μελέτη της AAA ανακάλυψε ότι δεν είναι πάντα αξιόπιστα. Ο οργανισμός εξέτασε την αποτελεσματικότητα των αυτόματων συστημάτων οπίσθιας πέδησης και μόνο μία από τις 40 δοκιμαστικές διαδρομές έληξε χωρίς σύγκρουση. Τα μισά από τα αυτοκίνητα απέτυχαν να σταματήσουν για ακίνητους πεζούς που στέκονταν πίσω από το όχημα.