Rally

11 Jun, 2017 Ώρα 23:17

75 Πληρώματα Στη Λίστα Συμμετοχών @ Rally Κύπρος 2017

Thumbnail

Εβδομήντα πέντε συνολικά πληρώματα βρίσκονται στη λίστα των συμμετοχών του φετινού Ράλι Κύπρος. Μια λίστα με δυνατές παρουσίες από το χώρο του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος, του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και την αφρόκρεμα των Κυπρίων οδηγών. Η λίστα των συμμετοχών του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος περιλαμβάνει 59 συνολικά πληρώματα. Μεταξύ αυτών, 16 από το χώρο του ERC πέντε από το χώρο του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής και  39 από την Κύπρο. Παράλληλα, άλλα έντεκα πληρώματα θα διαγωνιστούν για το Κυπριακό Πρωτάθλημα ενώ άλλα πέντε δήλωσαν συμμετοχή μόνο για την CNP ASFALISTIKI Super Special Stage.

Close

Μόλις μερικές μέρες απομένουν από την εκκίνηση του Ράλι Κύπρος 2017 και τόσο οι διοργανωτές όσο και οι ομάδες και πληρώματα ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες τους. Οπως είναι ήδη γνωστό το Ράλι Κύπρος θα διεξαχθεί στις 16 με 18 Ιουνίου και αποτελεί τον τέταρτο γύρο του φετινού Ευρωπαικού Πρωταθλήματος (ERC) τον τρίτο γύρο του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και τον τέταρτο γύρο του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος ράλι.

Τα πληρώματα που βρίσκονται στη λίστα θα έχουν να συμπληρώσουν 724,11 χιλιόμετρα και δεκατέσσερις ειδικές διαδρομές μήκους 219.74 χιλιομέτρων. Μεταξύ των κορυφαίων συμμετοχών συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως του δύο φορές Πρωταθλητή του ERC Kajetan Kajetanowicz αλλά και του πρωτοπόρου του Πρωταθλήματος, Πορτογάλου Bruno Magalhaes. Σίγουρα οι δύο πρωτοπόρου θα συναντήσουν μεγάλο ανταγωνισμό από τον τέσσερις φορές νικητή του Ράλι Κύπρος Nasser Al Attiyah που επιστρέφει ύστερα από απουσία ενός χρόνου. Στη λίστα των κορυφαίων και ο Λετονός Nikolay Gryazin με Skoda Fabia R5 ενώ με ίδιο αυτοκίνητο θα τρέξουν, τόσο ο Τσέχος Αntonin Tlustak όσο και ο Γερμανός Albert Von Thurn Und Taxis. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο φετινό αγώνα λαμβάνει για μέρος για δεύτερη φορά και η Castrol Ford Team Turkey με τέσσερα συνολικά πληρώματα. Ενα Ford Fiesta R5 για τον γρήγορο Murat Bonstanci και τρία Fiesta R2 στην κατηγορία ERC3 Από το χώρο της Μέσης Ανατολής, εκτός από τον  Al Attiyah, ξεχωρίζουν τα ονόματα του Λιβάνιου Πρωταθλητή Roger Feghali με Mitsubishi Lancer Evo VIII και του Mshari Al Thefiri με Mitsubishi Lancer Evo IX.

Close

Δυναμικό παρών και από πλευράς Κυπριακών συμμετοχών. Εξι συνολικά πληρώματα με την Κυπριακή σημαία στις πόρτες τους θα τρέξουν και για τους βαθμούς του Ευρωπαικού πρωταθλήματος. Πρόκειται για το νεαρό ταλαντούχο Αλέξανδρο Τσουλόφτα που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Κύπρο με το Citroen DS3 R5 Ο Τσουλόφτας προέρχεται από μια εκπληκτική τέταρτη θέση στο Ράλι Ακρόπολης όπου δοκίμασε για πρώτη φορά το νέο του αυτοκίνητο. Με κορυφαίας κατηγορίας αυτοκίνητο επιστρέφει ο Χαράλαμπος Τιμοθέου ακριβώς δέκα χρόνια μετά τη νίκη του στο Ράλι Κύπρος. Με ένα Skoda Fabia R5 και τον Ελληνα Χρίστο Κουζιώνη στη θέση του συνοδηγού θα επιδιώξει μια ακόμα διάκριση στην πλούσια καριέρα του. Για μια τέταρτη συνεχόμενη νίκη ανάμεσα στα Κυπριακά πληρώματα θα αγωνιστούν οι Πρωταθλητές Χρίστος Δημοσθένους και Πάμπος με το Mitsubishi Lancer Evo IX ενώ με ίδιο αυτοκίνητο και οι Πέτρος Παντελή με τον Κύπρο Χριστοδούλου στη θέση του συνοδηγού. Για τους βαθμούς του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος θα τρέξουν και οι Deniz Denner και Omer Topcu με Mitsubishi Lancer Evo X αλλά και οι Χρίστος Μαννούρης και Ανδρέας Χρυσοστόμου με το Citroen DS3 R3T Οι τελευταία στην κατηγορία ERC3

Επίσης, για τους βαθμούς του μεσανατολικού Πρωταθλήματος θα αγωνιστούν άλλα επτά Κυπριακά πληρώματα. Πρόκειται για τους Γαλαταριώτη Ιωάννου, Ζήνωνος Χριστοφή, Ποσείδια Αλεξάνδρου, Σάββα Παπανδρέου, Παπασάββα Ευριπίδου, ΚΛαό Μούκη και Φιλίππου Δημητρίου. Δυναμικό παρόν αναμένεται να δώσουν και ονόματα όπως οι Αντωνίου, Πολυκάρπου, Παφίτης, Γιάγκου, Κυριάκου, Εγγλέζου, Ρούσου και άλλοι.

Close

Από τα 24 συνολικά πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή με την Κυπριακή σημαία στις πόρτες τους περιλαμβάνονται και έντεκα Τουρκοκυπριακά πληρώματα με τα ονόματα των Deniz Denner (Mitsubishi Lancer Evo X) και Mustafa Bulutoglurari (Ford Fiesta R5) να ξεχωρίζουν. Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα 75 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή προέρχονται από 13 συνολικά χώρες. 54 από την Κύπρο, οκτώ από την Τουρκία, δύο από το Κατάρ και τη Ρωσία και ένα πλήρωμα από Γερμανία, Τσεχία, Ιταλία, Λίβανο, Κουβέιτ, Ιορδανία, Λεττονία, Πολωνία και Πορτογαλία.

 

19 Apr, 2024 Ώρα 12:55

WRC: Πρώτη γεύση από το ασφάλτινο ράλλυ στην Κροατία

Thumbnail

Μπορεί το shakedown να μην έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον όμως είναι ένα δείγμα για το πως θα εξελιχθεί η μάχη των τριών ημερών στο Ράλλυ της Κροατίας. Οι Γάλλοι Sebastien Ogier- Vincent Landais έτρεξαν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Rallye Monte-Carlo τον Ιανουάριο και τώρα αποφάσισαν ότι έπρεπε να κάνουν ένα ακόμη ασφάλτινο Ράλλυ. Επέστρεψαν στη δράση και μάλιστα φαίνεται ότι έχουν δυνάμεις για να κερδίσουν τον αγώνα που θα γίνει στους στεγνούς δρόμους ανατολικά της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ.

Close

 

 

Κέρδισαν με χρόνο 1:55.7 το shakedown των 3.65 χλμ. ενώ στη 2η θέση ήταν οι Evans-  Martin.

 

Close

 

Τον τρίτο και τέταρτο χρόνο έκαναν οι Neuville- Wydaeghe και Tanak- Jarveoja.

Στην κατηγορία WRC2 με τα Rally2, δύο Citroen C3 σημείωσαν τους ταχύτερους χρόνους. Οι Yohan Rossel -Arnaud Dunand (Citroen C3) έκαναν  2:02.6, ενώ 2:03.0 έκαναν οι Nikolay Gryazin -Konstantin Aleksandrov.

Η επίσημη εκκίνηση θα δόθηκε χτές το απόγευμα. Πρόκειται για την τελετουργική εκκίνηση μπροστά από την Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στο κέντρο του Ζάγκρεμπ.

Ο κανονικός αγώνας ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Περιλαμβάνει οκτώ Ειδικές Διαδρομές (4Χ2) συνολικού μήκους 119,74 χλμ. Η μεγαλύτερη ειδική είναι μήκους 23.68 χλμ. Το 1ο σκέλος δεν έχει τεχνική υποστήριξη για τα πληρώματα μόνο στο τέλος 45’ πριν την ανασυγκρότηση.

Close

Το Σάββατο (20/4) θα γίνουν και πάλι 8 Ε.Δ  (4 Χ2 ) συνολικού μήκους  108,76 χλμ.

Ο αγώνας που είναι ο τέταρτος της χρονιάς για το WRC θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 21 Απριλίου). Περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές (54,78 χλμ.), με τελευταία την Power Stage, 14,24 χλμ η οποία θα ξεκινήσει στις 13.15 τοπική ώρα.

Συνολικά τρέχουν 68 πληρώματα. Τα 8 πληρώματα με Rally1, 25 με Rally2 (οι 19 στο WRC2) και 25 με Rally3 (οι 18 στο JWRC!).

Η Toyota με τα GR Yaris Rally1, έχει τους Sebastien Ogier- Vincent Landais, Elfyn Evans- Scott Martin και Takamoto Katsuta  – Aaron Johnston.

Η Hyundai με τα i20 Ν-Rally1έχει τους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe  που προγούνται στη βαθμολογία, Ott Tanak- Martin Jarveoja και Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen.

Η M-Sport με τα Puma Rally 1 Hybrid συμμετέχει με τους Andrien Fourmoux- Alefandre Coria και Gregoire Munster – Louis Louka.

Με το ανανεωμένο Hyundai i20 Rally2 τρέχουν ο Emil Lindholm με την Reeta Hamalainen

Στιγμιότυπα απο το Shakedown