Archive

14 Jun, 2017 Ώρα 12:31

Η Hyundai Full Στους Αγώνες Τώρα Και Δοκιμές Με i30 TCR

Thumbnail

Αφού έχει πλέον εδραιωθεί στο πρωτάθλημα WRC με αρκετές νίκες στο ενεργητικό της και σήμερα ένα από τα φαβορί για το φετινό Πρωτάθλημα η Hyundai ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα TCR Η ομάδα δοκιμάζει το αυτοκίνητο σε διάφορες πίστες στην Ευρώπη. Εχει ήδη επισκεφτεί την πίστα Aragon της Ισπανίας, το Misano της Ιταλίας και τώρα επέστρεψε στην Ισπανία, στην πίστα της Valencia. Σύμφωνα με πληροφορίες, δοκιμάστηκαν το πλαίσιο, υλικά των φρένων και οι ρυθμίσεις των αμορτισέρ, όλα αυτά υπό την καθοδήγηση του δοκιμαστή της εταιρίας Gabriele Tarquini Ο κινητήρας αποδίδει 330 άλογα. Το αυτοκίνητο είναι προσθιοκίνητο και το κιβώτιο εξατάχυτο σειριακό. Στο Πρωτάθλημα TCR λαμβάνουν μέρος πολλές ομάδες με αυτοκίνητα όπως τα Alfa Romeo Giulietta TCR Audi RS3 LMS TCR Ford Focus TCR Kia Ceed TCR Honda Civic TCR Opel Astra TCR Peugeot 308 Racing Cup TCR Seat Leon TCR Subaru WRX STI TCR και Volkswagen Golf TCR

Close
31 Jul, 2020 Ώρα 16:42

Η CUPRA και τα… άλογά της

Thumbnail

Από το λανσάρισμα της ως ανεξάρτητη μάρκα το 2018, η CUPRA έχει δημιουργήσει μία πλήρη γκάμα μοντέλων υψηλών επιδόσεων με βάση τη σύγχρονη σχεδίαση και σπoρ απόδοση. Πρόκειται για τα CUPRA Ateca (SUV), CUPRA Leon 5-θυρο και Sportstourer και CUPRA Formentor, το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από τη μάρκα, ένα CUV με τα πλεονεκτήματα ενός αυτοκινήτου επιδόσεων και με τις ιδιότητες ενός SUV.

Close

Η CUPRA θα ξεκινήσει την πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση το 2020 με τρία υβριδικά αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης: CUPRA Formentor, CUPRA Leon και CUPRA Leon Sportstourer. Για το 2021 στα πλάνα της έχει το λανσάρισμα του πρώτου ηλεκτρικού της μοντέλου με την ονομασία CUPRA el-Born (φωτό κάτω).

_

Close

 

Το CUPRA Formentor

Close

Το τελευταίο βήμα στην εξέλιξη της CUPRA ήταν η παρουσίαση του CUV Formentor, του πρώτου μοντέλου που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη μάρκα. Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB Evo, το crossover υψηλών επιδόσεων συνδυάζει το DNA της μάρκας με τη σχεδίαση και την κατασκευή του μέλλοντος, προσφέροντας ένα εμβληματικό μοντέλο που συνδυάζει πολυπλοκότητα, καινοτομία καθώς και δυναμική εμπειρία οδήγησης. To CUPRA Formentor, πήρε το όνομα του από το πιο όμορφο και άγριο ακρωτήριο στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες

Δύο κινητήρες υψηλών επιδόσεων εξασφαλίζουν πολύ δυνατές επιδόσεις. Ο υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος βενζινοκινητήρας TSI 310 ίππων με τα 400Nm ροπής παρέχει μοναδικές επιδόσεις και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα (με μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13kWh).Το Formentor μπορεί να λειτουργήσει σε πλήρη ηλεκτρική λειτουργία με αυτονομία έως και 60 χιλιομέτρων. Το CUPRA Formentor έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και είναι το πρώτο 100% μοντέλο CUPRA που θα παράγεται στο εργοστάσιο στο Martorell ενώ θα κάνει την εμφάνιση του στους δρόμους το φθινόπωρο.

_

 

Το CUPRA Leon

Το πεντάθυρο CUPRA Leon και το CUPRA Leon Sportstourer αποτελεί μία διπλή πρόταση. Η προηγμένη γκάμα κινητήρων, οι δυναμικές τεχνολογίες πλαισίου και ο κομψός συνδυασμός σπορ και εκλεπτυσμένης σχεδίασης στo εξωτερικό και εσωτερικό, δημιουργούν έναν ξεχωριστό παίκτη στην κατηγορία του. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει εκδόσεις 245, 300 και 310 ίππων (διατίθεται αποκλειστικά για το Sportstourer με 4Drive) 2.0 λίτρων βενζινοκινητήρες TSI που παρέχουν εύρος απόδοσης που ταιριάζει σε κάθε γούστο. Το νέο CUPRA Leon φέρνει επίσης τον εξηλεκτρισμό στην κατηγορία των υψηλών επιδόσεων με έναν 245 ίππων plug-in υβριδικό κινητήρα.  Το νέο CUPRA Leon αναπτύχθηκε, σχεδιάστηκε και θα παραχθεί στο εργοστάσιο στο Martorell.

_

 

Το CUPRA Ateca 2020

Το συγκεκριμένο ήταν το πρώτο όχημα που κυκλοφόρησε από την μάρκα και προσέφερε μία μοναδική πρόταση στην αγορά. Ο συνδυασμός ακρίβειας, sportiness, πρακτικότητας και ελκυστικής σχεδίασης συνέβαλαν στο να γίνει μία καλή εμπορική επιτυχία. Το SUV υψηλής απόδοσης ήταν ο βασικός μοχλός της CUPRA, επιτυγχάνοντας 72% αύξηση σε ετήσια βάση και προετοιμάζοντας την αγορά για τα μοντέλα που θα ακολουθήσουν.

Το νέο CUPRA Ateca διατηρεί τα επίπεδα απόδοσής με τον ισχυρό κινητήρα 2.0 λίτρων TSI συνδεδεμένο με κιβώτιο επτά ταχυτήτων DSG. Η υπερτροφοδοτούμενη τετρακύλινδρη μονάδα παράγει 300 ίππους και 400Nm ροπή, αρκετή για να φτάσει τα 100χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα από την εκκίνηση. Η απόδοση που παρέχεται από τον κινητήρα μπορεί να συνδυαστεί με την απίστευτη ακουστική του συστήματος εξάτμισης Akrapovic, το οποίο παρέχει μια ακόμα πιο μοναδική εμπειρία ήχου. Το νέο CUPRA Ateca έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί στις εγκαταστάσεις της μάρκας στο Martorell και θα παραχθεί στο Kvasiny στην Τσεχία.

_