Γενικά

17 Jun, 2017 Ώρα 19:30

ERC Cyprus Rally 1η Ημέρα Al Attiyah Στην Κορυφή - Επτά Κυπριακά Πληρώματα Στη Δεκάδα!

Thumbnail

Ο Καταρινός οδηγός Nasser Al Attiyah στο τιμόνι ενός Ford Fiesta R5 είναι ο πρωτοπόρος του Ράλι Κύπρος μετά το πέρας της πρώτης μέρας, η οποία αποδείχθηκε δραματική για τους βασικούς διεκδικητές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι. Το δράμα εκτυλίχθηκε στην έκτη ειδική του αγώνα, όπου εγκατέλειψαν ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος Bruno Magalhaes και ο Πρωταθλητής των δύο τελευταίων ετών και δεύτερος στη βαθμολογία Kajetan Kajetanowicz. Στην ίδια ειδική εγκατέλειψε και η συμμετοχή της τουρκικής Castrol Ford με τους Bostanci και Vatansever. Αξιοσημείωτο είναι πως και τα τρία πληρώματα εγκατέλειψαν ύστερα από έξοδο στο ίδιο ακριβώς σημείο! Στην επόμενη ειδική διαδρομή εκτός του αγώνα τέθηκε και Λετονός Nikolay Gryazin.

Close

Οι ανακατατάξεις αυτές άνοιξαν το δρόμο για τα Κυπριακά πληρώματα, με πρώτο τους Αλέξανδρο Τσουλόφτα και Στέλιο Ηλία στο τιμόνι ενός Citroen DS3 R5 να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Πάντως ο ίδιος δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιέσει αύριο Κυριακή, παρά μόνο για να διατηρήσει την πρώτη θέση στα Κυπριακά πληρώματα, διασφαλίζοντας τους βαθμούς για το Κυπριακό πρωτάθλημα. Το βάθρο συμπληρώνουν οι Πανίκος Πολυκάρπου και Gerald Winter με το Mitsubishi Lancer Evo IX και μια διαφορά μόλις 21 δευτερολέπτων από τον Τσουλόφτα.

Τέταρτη θέση για τους Χρίστο Δημοσθένους και Πάμπο Λαό με Mitsubishi Lancer 9 με τους Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου με Mitsubishi Lancer Evo 10 να ακολουθούν στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης. Στην έκτη θέση ο Γερμανός Albert Von Thurn and Taxis με συνοδηγό τον Bjorn Degandt και Skoda Fabia R5 με το Mitsubishi Lancer Evo 9 των Σάββα Σάββα και Ανδρέα Παπανδρέου να ακολουθεί στην έβδομη θέση. Στην όγδοη θέση ακολουθούν οι Πέτρος Παντελή και Κύπρος Χριστοδούλου, επίσης με Mitsubishi Lancer Evo 9 ακολουθούμενοι από τον Ραούφ Ντενκτάς με συνοδηγό τον Dervis Bora Savarona στο τιμόνι ενός Ford Fiesta R5 Τέλος την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Ποσείδιας και Γιώργος Αλεξάνδρου με Mitsubishi Lancer Evo 10

Close

Η πρώτη ηχηρή εγκατάλειψη μεταξύ των Κυπριακών πληρωμάτων ήταν για τον νικητή του Ράλι Κύπρος του 2007 Χαράλαμπο Τιμοθέου με συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου λόγω προβλήματος στο σύστημα διεύθυνσης του Skoda Fabia R5 Εκτός αγώνα βρέθηκαν και Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Γιώργος Πουγιούκκα με Subaru Impreza STI όπως και ο Τσέχος Antonin Tlustak με Skoda Fabia R5 Και ο Al Attiyah δεν βγήκε αλώβητος, αφού στην 7η ειδική διαδρομή μια έκρηξη του ελαστικού άφησε έντονα τα σημάδια του στο πίσω τμήμα του Ford Fiesta R5 Η διαδρομή των Λευκάρων έστειλε μηνύματα από το πρώτο πέρασμα, καθώς το Mitsubishi Lancer Evo 10 των Denner Topcu ακινητοποιήθηκε με σπασμένο κιβώτιο ταχυτήτων μπλοκάροντας τη διαδρομή. Αυτό ανάγκασε τους οργανωτές να ακυρώσουν τη διαδρομή διοχετεύοντας τους οδηγούς στην επόμενη διαδρομή από εναλλακτικό δρομολόγιο.

Μετά τη διανυκτέρευση στη Λευκωσία τα πληρώματα θα ξεκινήσουν την Κυριακή για τις υπόλοιπες έξι ειδικές διαδρομές του αγώνα. Οι δύο τελευταίες θα αποτελέσουν και φέτος την Love Cyprus Golden Stage προσφέροντας χρηματικά έπαθλα και φέτος στους νικητές. Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι ότι οι δύο αυτές διαδρομές θα διεξαχθούν στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου. Το άθροισμα του χρόνου των δύο Golden Stages θα αναδείξει και τους νικητές όπου ο πρώτος θα πάρει €10000 και από €7000 το πρώτο Κυπριακό πλήρωμα και το πρώτο πλήρωμα με αυτοκίνητο με κίνηση στους δύο τροχούς. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς τη ράμπα του τερματισμού που φέτος θα γίνει στo Λιμανάκι της Αγίας Νάπας. Εκεί όπου στις 18:00 θα ολοκληρωθεί και η τριήμερη μάχη με το χρόνο.

Close
 

Αποτελέσματα μετά την ΕΔ 8

1. Ν. Al Attiyah – Mathhieu Baumel – Ford Fiesta R5 – 1:25:53.8

2. Aλέξανδρος Τσουλόφτας – Στέλιος Ηλία –Citroen DS3 R5 – 1:29:12.8

3. Πανίκος Πολυκάρπου – Gerald Winter – Mitsubishi Lancer Evo 9 – 1:29:34.0

4. Χρίστος Δημοσθένους – Πάμπος Λαός - Mitsubishi Lancer Evo 9 – 1:29:51.6

5. Σίμος Γαλαταριώτης – Αντώνης Ιωάνου - Mitsubishi Lancer Evo 10 – 1:30:28.9

6. Von Thurn Und Taxis A – Bjorn Degand Skoda Fabia R5 - 1:30:35.6

7. Σάββας Σάββα – Ανδρέας Παπανδρέου Mitsubishi Lancer Evo 9 – 1:31:25.8

8. Πέτρος Παντελή – Κυριάκος Χριστοδούλου Mitsubishi Lancer Evo 9 1:31:31.8

9. Rauf Denktash – Dervis Bora Savarona – Ford Fiesta R5 – 1:31:33.8

10. Μιχάλης Ποσείδιας – Γιώργος Αλεξάνδρου – Mitsubishi Lancer Evo 10 – 1:32:04.9

22 Mar, 2024 Ώρα 11:14

Gymkhana Cyprus #1 – Αυτή τη Κυριακή στην Achna Speedway!

Thumbnail

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου σε συνεργασία με το Time Attack Club αφουγκραζόμενη την ανάγκη για νέες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού προχωρεί στη διοργάνωση του πρώτου αγώνα Gymkhana στην πίστα Achna Speedway.

Close

O αγώνας αυτός απευθύνεται σε οδηγούς αγώνων drift, Time Attack, Rally, Ταχύτητας και Αναβάσεων αλλά και σε ειδικές κατηγορίες όπως Cross Cars. Και βέβαια είναι ιδανικός και για πολιτικά αυτοκίνητα, οργανωμένα Clubs, ακόμη και ιδιώτες που θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους με ασφάλεια πάντα, στην πίστα.

 

Close

 

Η Achna Speedway έχει ετοιμάσει μια διαδρομή με δύο ίδιες πίστες όπου οι αγωνιζόμενοι θα συναγωνίζονται μεταξύ τους ξεκινώντας παράλληλα. Δείτε τον σχεδιασμό της.

Close

Οι αγωνιζόμενοι θα γράφουν ένα χρόνο στην αριστερή πίστα και ένα χρόνο στη δεξιά. Ανάλογα με τις συμμετοχές, η διαδικασία θα προχωρά σε επόμενο γύρο (ladders) μέχρι οι δύο συμμετέχοντες με τον καλύτερο χρόνο να φτάσουν στον τελικό.

Το Time Attack Club προσκαλεί όλους να συμμετέχουν και όλους να έρθουν να δουν αυτή τη νέα μορφή αθλήματος!

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών, δείτε εδώ ή τηλεφωνήστε στο 99960807 Χάρης, 99675910 Χάρης.

Οι κανονισμοί είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

 

 

Τι είναι το Gymkhana

To Gymkhana είναι ένας χρονομετρημένος αγώνας σε μια μικρή διαδρομή. Ουσιαστικά, παίρνει την τυπική μονόδρομη διαδρομή και προσθέτει εμπόδια όπως κώνους και βαρέλια. Η ταχύτητα στην πίστα δεν είναι ιδιαίτερα ψηλή, έτσι οι οδηγοί πρέπει να χρησιμοποιούν οδήγηση με πρόσφυση, καθώς και ελιγμούς χειρόφρενου πιθανότατα και ανάλογα με την κίνηση στους τροχούς (rear wheel drive) αλλά και δεξιότητες πέδησης με το αριστερό πόδι, αν είναι γνώστες. Μπορούν όμως κάποιοι οδηγοί ακόμη και με ένα αυτοκίνητο δρόμου να διακριθούν, αν έχουν αντίληψη της διαδρομής και καλά αντανακλαστικά. Ο πιο γρήγορος χρόνος κερδίζει.

Είναι η πολυπλοκότητα του αθλήματος αυτού που προσελκύει τους αγωνιζόμενους, καθώς και η ευκαιρία να δοκιμάσουν τις οδηγικές τους αγωνιστικές σε κάποιο βαθμό ικανότητες.

Οι αγώνες αυτοί εμπνεύστηκαν από βίντεο στο διαδίκτυο που έδειχναν τις δεξιότητες διάσημων οδηγών, όπως ο θρύλος της Subaru Rally Team, Ken Block, να περιηγούνται σε εγκαταλελειμμένα κτίρια αεροδρομίων και τσιμεντένιες αποθήκες με ταχύτητες που προκαλούν ρίγος.

Ωστόσο, το Gymkhana είναι ένα άθλημα που έχει χαρακτηριστεί ως σκάκι υψηλής ταχύτητας (εναντίον του εαυτού σου) και το «διαβατήριο της πύλης του μηχανοκίνητου αθλητισμού». Ένας οδηγός προσπαθεί να νικήσει τους αντιπάλους του και να κερδίσει και τον προσωπικό του καλύτερο χρόνο. Είναι ένας αγώνας Time Attack στην ουσία στην παρουσία θεατών στην κερκίδα που παρακολουθούν τα ζεύγη να αγωνίζονται ενάντια στο χρόνο.

Παρά το ότι το Gymkhana είναι ακόμα σε αρχικά στάδια, είναι ανοιχτό σε όλους τους οδηγούς: Με πολιτικά και αγωνιστικά αυτοκίνητα. Και στις ΗΠΑ, όταν διοργανώνεται, προσελκύει περισσότερους οπαδούς από οποιαδήποτε άλλο αγώνισμα, όπως το NASCAR!

Στο Gymkhana παίζει ρόλο όχι τόσο η ιπποδύναμη αλλά η ικανότητα ελιγμών του αυτοκινήτου και του οδηγού. Ένα από τα πιο δελεαστικά στοιχεία του Gymkhana σε σχέση με άλλες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι ότι το κάθε αυτοκίνητο μπορεί να συμμετέχει, αρκεί να περάσει την τεχνική πιστοποίηση.