Γενικά

19 Jun, 2017 Ώρα 14:35

24 Ωρες Le Mans 2017 Νίκη Porsche Επανάληψη Δράματος Για Toyota

Thumbnail

Τις ίδιες ώρες που διεξαγόταν στο νησί μας το Cyprus Rally, στη Γαλλία γινόταν ένας, μικρός, αγώνας, οι θρυλικές 24 Ωρες του Le Mans. Μετά το περυσινό δράμα, με τη Toyota να χάνει την πρώτη θέση ουσιαστικά στα τελευταία δευτερόλεπτα, στον τελευταίο γύρο του αγώνα, με μηχανικό πρόβλημα, φέτος τα βλέμματα ήταν και πάλι στραμμένα στην Ιαπωνική ομάδα και όλοι περίμεναν να δουν εάν θα μπορέσει να κερδίσει τον αγώνα, που θέλει όσο τίποτα άλλο. Μεγάλος αντίπαλος της, οι υβριδικές Porsche 919 (που άγνωστο εαν θα συνεχίσουν του χρόνου)

Close

 

Βεβαίως 24 ώρες είναι πολλές, οπότε θα πρέπει να σας ενημερώσουμε, ότι μια Porsche Hybrid 919 κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα, αφού δεν τα παράτησε ποτέ, όπως πρέπει να γίνεται σε έναν αγώνα endurance, μετά τη βλάβη που είχε τις πρώτες ώρες και τη μεγάλη καθυστέρηση.

Close

 

Η Porsche πέρασε στη πρώτη θέση μόλις τις τελευταίες ώρες του αγώνα, όταν ο Bernhard κατάφερε να προσπεράσει, μετά από πολλούς γύρους, τον Κινέζο Tung, που οδηγούσε τον αγώνα με μια Oreca της ομάδας του γνωστού μας Jackie Chan! Την τρίτη θέση τελικά πήρε ακόμα μια Oreca. Το πλήρωμα της εργοστασιακής Porsche ήταν Bernhard, Bamber και Hartley.

Close

 

Η νίκη δεν ήρθε εύκολα όπως είπαμε, αφού την 4η ώρα του αγώνα είχε χαλάσει μία γεννήτρια στο αυτοκίνητο και είχε μείνει 18 γύρους πίσω από τον πρώτο που ήταν το άλλο αυτοκίνητο της ομάδας εκείνη τη στιγμή, η άλλη Porsche δηλαδή. Ομως αυτή έμεινε από πίεση λαδιού την 21η τώρα του αγώνα και ενώ ήταν 13 γύρους μπροστά. Ολα αυτά αφού τα Toyota είχαν χτυπηθεί και πάλι από μηχανικά προβλήματα και είχαν εγκαταλείψει σε έναν αγώνα που είναι καταραμένος για την Ιαπωνική εταιρεία. Το πρώτο Toyota έμεινε από βλάβη ενώ ήταν στη δεύτερη θέση, ενώ τα άλλα δύο Toyota δεν έφτασαν στα μισά του αγώνα. Αυτό που είχε και τη Pole Position και είχε κάνει μεγάλη διαφορά, έχοντας μακράν τη πρώτη θέση, είχε πρόβλημα στο συμπλέκτη και έμεινε τη 10η ώρα του αγώνα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα χτυπήθηκε από πίσω και το άλλο Toyota, έσκασε το λάστιχο, κατέστρεψε το αμάξωμα και το αυτοκίνητο εγκατέλειψε.

 

Μεγάλη μάχη δόθηκε και στην κατηγορία GTE Pro και μάλιστα μόλις στους τελευταίους δύο γύρους, όπου η Aston Martin που είχε ξεκινήσει από τη Pole Position, πέρασε τη Corvette που ήτανε τότε επικεφαλής με θεαματικό τρόπο και έγραψε ιστορία. Στη κατηγορία είχαμε πολλές βλάβες, ατυχήματα και κίτρινες σημαίες. Η Corvette και η Aston Martin που προαναφέραμε, έκαναν έναν ανεφοδιασμό μία ώρα πριν το τέλος, βγήκαν σχεδόν μαζί από τα pit και είχαν μία εκπληκτική μάχη, πράγμα απίστευτο μετά από 24 ώρες αγώνα! Τελικά η Corvette έχασε και τη δεύτερη θέση, αφού είχε λάστιχο, με αποτέλεσμα να τερματίσει δεύτερο ένα Ford GT

 

Στα video δείτε τα καλύτερα απο τον αγώνα, τη μάχη των GTE τη νίκη της Porsche, τις εγκαταλείψεις και τέλος, απο το 2016 την απογοήτευση των Ιαπώνων στο last lap, που επαναλήφθηκε, νωρίτερα, φέτος.

 

 

 

 

 

 

12 Apr, 2024 Ώρα 14:43

Στη Βαλένθια ξεκινάει η χρονιά για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Thumbnail

Με στόχο να κάνει μία καλή αρχή στη νέα χρονιά του NASCAR Whelen Euro Series, στην οποία θα συμμετάσχει στην ανώτατη κατηγορία, την EURO NASCAR PRO, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής θα αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου στη Βαλένθια, στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν. Είναι η πέμπτη χρονιά που βρίσκει τον Τζιωρτζή στο NASCAR όπου έκανε ντεμπούτο το 2020 ενώ ο Κύπριος οδηγός έχει εγκριθεί και για αγώνες σε οβάλ πίστες στις ΗΠΑ.

Close

 

 

«Έχω στόχο να κερδίσω στη Βαλένθια, όπως έκανα πέρσι με δυο νίκες στη EURO NASCAR 2 και ένα βάθρο στη EURO NASCAR PRO» επισημαίνει ο Κύπριος οδηγός, ο οποίος συμπληρώνει για τον μακροπρόθεσμο στόχο του στη χρονιά: «Θέλουμε να πετύχουμε τα καλύτερα πλασαρίσματα που μπορούμε και να σκοράρουμε τους πλείστους βαθμούς, καθώς θα βοηθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ιδίως στον τελικό στο Βέλγιο».

Ο Τζιωρτζής θα επικεντρωθεί στην φετινή σεζόν μόνο στην κατηγορία EURO NASCAR PRO, σε αντίθεση με την περσινή περίοδο κατά την οποία έτρεχε παράλληλα και στην EURO NASCAR 2, στην οποία μέχρι τον τελικό της χρονιάς διεκδικούσε τον τίτλο.

Close

«Είμαι αρκετά θετικός γιατί δουλέψαμε πολύ σκληρά με την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, από τον περασμένο Νοέμβρη μέχρι σήμερα, με το αυτοκίνητο και τις αλλαγές που θα έχει το αυτοκίνητο, με τους νέους κανονισμούς» σημειώνει και προσθέτει: «Είμαστε πανέτοιμοι, βρήκαμε τις ρυθμίσεις, αναλόγως πολύ γρήγορα, κάτι που είναι πολύ θετικό και είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

 

Close

 

Γι’ ακόμη μία χρονιά θα αγωνίζεται με την ομάδα Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports, με το αυτοκίνητο με αριθμό «Νο5».

Το πρόγραμμα

Στη μήκους 4,005χλμ. πίστα της Βαλένθια, Circuit Ricardo Tormo, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής είχε καταγράψει επιτυχίες στο παρελθόν. Πέραν από τα περσινά πεπραγμένα του είχε πετύχει την παρθενική νίκη του στη EURO NASCAR 2 το 2022, ενώ έχει άλλες τέσσερις παρουσίες (σ.σ. δυο ως δεύτερος και ισάριθμες ως τρίτος) στο βάθρο το 2021 και το 2020 όταν αγωνιζόταν ως rookie. 

Το Σάββατο (13/04) το πρωί θα γίνουν τα πρώτα προκριματικά της χρονιάς και το απόγευμα θα ακολουθήσει η πρώτη κούρσα, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής (14/04).

 

 

Μετά τον αγώνα στη Βαλένθια, θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Vallelunga (Ιταλία), Brands Ηatch (Αγγλία), Raceway Venray (Ολλανδία) και Most (Τσεχία) πριν από τον ημιτελικό σε Oschersleben (Γερμανία) και ακολούθως τον τελικό στη Zolder (Βέλγιο).

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.