Οι Jaguar & Land Rover Θα Προσλάβουν 5000 Υπαλλήλους

21 Ιουν., 2017 Ώρα 08:09

Στην Αγγλία, οι Jaguar και Land Rover θα προσλάβουν ένα μεγάλο αριθμό προσωπικού, αφού προσπαθούν να προχωρήσουν με την εξέλιξη των αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων. Οι εταιρείες, που δίνουν δουλειά σε περισσότερους από 40000 ανθρώπους ανά τον κόσμο, χρειάζονται 4000 άτομα προσωπικό για τον κατασκευαστικό τομέα, αλλά και 1000 μηχανικούς λογισμικού και ηλεκτρονικούς, για την έρευνα και εξέλιξη.

 

Οι προσλήψεις θα γίνουν τους επόμενους 12 μήνες, πάνω ακριβώς στην περίοδο που η Αγγλία ξεκινάει συζητήσεις, για φύγει απο την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι Jaguar και Land Rover ανήκουν στην Ινδική Tata Motors, που κατασκεύασε το πρώτο ηλεκτρικό της όχημα το I Pace, στην Magna Steyr στην Αυστρία, αλλά έχει δηλώσει ότι αν υπάρχει κατάλληλη υποστήριξη από το κράτος και τον ακαδημαϊκό τομέα, θα κατασκευάσει οχήματα και στη Βρετανία.

 

Οι Jaguar και Land Rover δηλώνουν ότι τα μισά από τα καινούργια μοντέλα στην επόμενη δεκαετία, θα έχουν και ηλεκτρική έκδοση, και το προσωπικό χρειάζεται να έχει τις απαραίτητες δεξιότητες. Τα νέα είναι ένα θετικό μήνυμα μέσα στην πολιτική αναταραχή που επικρατεί στη Βρετανία, με την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και τις εκλογές που δεν βγάζουν αυτοδύναμες κυβέρνησεις.

Δείτε Επίσης