Classic

23 Jun, 2017 Ώρα 16:09

Ενας Υπέροχος Σκαραβαίος

Thumbnail

Ενα υπέροχο μικρό αυτοκίνητο, αναγνωρίσιμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, ένα αυτοκίνητο πολύ δημοφιλές, που κατασκευάστηκε δεκάδες εκατομμύρια φορές, ενώ τροποποιήθηκε δεκάδες χιλιάδες φορές στο πέρασμα των χρόνων, ο σκαραβαίος είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της ιστορίας του αυτοκινήτου. Ενα αυτοκίνητο, στο οποίο βασίστηκε η Γερμανία για να ανακάμψει από τις στάχτες της μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Volkswagen έγινε έτσι μία υπερδύναμη στο χώρο του αυτοκινήτου. Το σκαθάρι ξεκίνησε πριν τον πόλεμο, όταν υπήρχε η θέληση για ένα μικρό πρακτικό αυτοκίνητο που θα έβαζε τους Γερμανούς στους καινούργιους αυτοκινητόδρομους που φτιάχνονταν τότε.

Close

Το αυτοκίνητο έπρεπε να ήταν προσιτό και οι Γερμανοί θα μπορούσαν να το πάρουν μέσω ενός προγράμματος αποταμίευσης. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον  Porsche. Λέγεται ότι η ιδέα ήταν αρχικά ενός Τσέχου μηχανικού, στον οποίο δόθηκε οικονομική αποζημίωση μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτά όμως πέρασαν στην ιστορία, ο σκαραβαίος δημιουργήθηκε το 1934 και το 1938 ξεκίνησε η παραγωγή του στο Wolfsburg.

Από τότε και ξεκινώντας από τον πόλεμο που χρησιμοποιήθηκε τροποποιημένος για το στρατό, έφτασε το 1974 σε 17000000 μονάδες, με πολλές χιλιάδες τροποποιήσεις στη γραμμή παραγωγής. Εως τότε, το αυτοκίνητο δεν ήταν πια είδος πολυτελείας και πάρα πολλοί άνθρωποι ήθελαν να ταξιδέψουν μέσα στην Ευρώπη αλλά και μέσα στις χώρες τους με αυτοκίνητο και εκτίμησαν την απλότητα και την οικονομία που προσέφερε το μικρό Γερμανικό μοντέλο.

Close

Το 1969 ο σκαραβαίος έγινε το κατσαριδάκι και πρωταγωνίστησε στις οθόνες μας. Αργότερα ο σκαραβαίος αλλά και άλλα οχήματα της εταιρείας έγιναν τα αγαπημένα αυτοκίνητα της γενιάς των λουλουδιών, ενώ η πιο classy επιλογή για αυτούς που ήθελαν να ξεχωρίζουν, ήταν η σειρά των σκαραβαίων cabrio. Σιγά σιγά, οι άλλες εταιρείες ξύπνησαν κατά ένα τρόπο, έφτιαξαν και αυτές μικρά οικονομικά αυτοκίνητα και έτσι το άστρο του μικρού σκαραβαίου άρχισε να φθίνει. Την Volkswagen έσωσε ένα άλλο ιστορικό αυτοκίνητο της, το Golf. Ο σκαραβαίος συνέχισε να παράγεται στο Μεξικό για κάποια χρόνια.

04 Apr, 2024 Ώρα 13:52

Σε δημοπρασία μία από τις πιο σπάνιες ιδιωτικές συλλογές

Thumbnail

Η Artcurial Motorcars παρουσιάζει τη συλλογή  «W Collection: From Stockholm to Monaco», μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές αυτοκινήτων στην Ευρώπη, η οποία θα δημοπρατηθεί στις 9 Μαΐου 2024 στο Μονακό, πριν από το Grand Prix Historique.

Close

 

 

Εκτιμώμενη σε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ, αυτή η εξαιρετική συλλογή 44 σπάνιων κλασικών αυτοκινήτων αφηγείται το πάθος ενός Σουηδού που καθοδηγείται από μια βαθιά αγάπη για τα αυτοκίνητα και την αισθητική. Ο συλλέκτης αποφάσισε να πουλήσει όλη τη προσωπική συλλογή του.

 

Close

 

Η ιστορία αυτής της συλλογής ξεκινά πριν από μισό αιώνα, με έναν νεαρό άνδρα ταπεινής καταγωγής που ζούσε στα πολύχρωμα τοπία της γενέτειράς του, της Στοκχόλμης. Εκείνη την εποχή, η Σουηδία ήταν ένας από τους κορυφαίους εισαγωγείς σπορ αυτοκινήτων στον κόσμο και το πάθος του για τα αυτοκίνητα γεννήθηκε καθώς συναντούσε μερικά από τα πιο σπάνια οχήματα του κόσμου να τριγυρνούν στην πόλη του.

 

 

Γρήγορα έθεσε τους πρώτους λίθους αυτού που θα γίνει η συλλογή «W Collection: From Stockholm to Monaco», με ένα αρχικό σουηδικό απόκτημα, που συμβολίζει το γούστο του για τη σπανιότητα και την τελειότητα: ένα κομψό Volvo P1800 S, το οποίο θα εκτεθεί κατά τη διάρκεια της πώλησης ως φόρος τιμής.

 

 

Αυτά τα σπάνια αυτοκίνητα, ορισμένα από τα οποία έχουν λάβει βραβεία σε διαγωνισμούς , συμπυκνώνουν το πάθος μιας ολόκληρης ζωής και λαμβάνουν τεράστια φροντίδα και προσοχή. Ο συλλέκτης έχει συνεργαστεί αποκλειστικά με τα καλύτερα εργαστήρια για την αποκατάσταση των πολύτιμων οχημάτων του και συνολικά στη ζωή του αγόρασε 33 Porsche και 10 Ferrari.

Ανάμεσα στα υπέροχα μοντέλα ξεχωρίζουν: Mercedes 1955 300SL, Mercedes 1957 300L Roadster, Ferrari 250 GT του 1963, Ferrari GTB,  GTS αλλά και η Ferrari 250 GT California LWB του 1958. Η συνολική αξία της συλλογής ξεπερνά τα 30.000.000 ευρώ και θα δημοπρατηθούν όλα.