Kart

26 Jun, 2017 Ώρα 08:47

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kart @ Kartodromo @ Αθήνα

Thumbnail

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017 μπαίνει στην τελική ευθεία, μετά και τον 4ο αγώνα της χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Ιουνίου. Με κύριο χαρακτηριστικό τη ζέστη, πραγματοποιήθηκε στην πίστα καρτ Αφιδνών Kartodromo ο καλοκαιρινός γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting. Με το καλοκαίρι να μας έχει χτυπήσει την πόρτα για τα καλά, 32 αθλητές βρέθηκαν στην εκκίνηση του αγώνα, έχοντας ως στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και προσφέροντας όμορφο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο Kartodromo για να παρακολουθήσουν τις αγωνιστικές μονομαχίες. Λόγω μειωμένων συμμετοχών, δεν πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στις κατηγορίες Senior, KZ2 και KZ3

Close

Νικητής στην 60 Mini A αναδείχθηκε Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga TM) ο οποίος έδειξε εξαρχής την ταχύτητά του, αφού επικράτησε και στους δύο ημιτελικούς, έχοντας πίσω του τον Στυλιανό Πετρίση (Chatzis Racing Team, FA TM), που πίεσε τον νικητή τόσο στον Τελικό όσο και στον Β Προκριματικό. Στο βάθρο των νικητών της 60 Mini A ανέβηκε επίσης ο Γιάννης Θεολόγος Ντάφος (Praga Zahos Karting, Praga TM), που τερμάτισε και στην 3η θέση της άτυπης γενικής κατάταξης.

Στην 60 Mini B, η νίκη πέρασε στον Βαγγέλη Ντεντόπουλο (Athens Kart Shop, Tecno IAME) ο οποίος πήρε τη δεύτερη καρό σημαία για φέτος. Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου (Abloy FS Kart Racing, EVO Kart Lenzo) ενώ στο βάθρο ανέβηκε επίσης ο Γρηγόρης Κρίκης (Chatzis Racing Team, FA Lenzo), οι οποίοι συνθέτουν μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τριάδα σε κάθε αγώνα, έχοντας ταυτόχρονα κατακτήσει όλοι τους, νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα.

Close

Στην κατηγορία Junior για οδηγούς ηλικίας 12 - 14 ετών, ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit IAME) σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο θεσμό, ενώ ο Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy FS Kart Racing, EVO Kart IAME) τερμάτισε δεύτερος και αμφότεροι, θα δώσουν μάχη για τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα του θεσμού. Στο βάθρο ανέβηκε ακόμη ο Γιάννης Καρδαμάκης (Athens Kart Shop, Tecno IAME) τον οποίο ακολούθησε ο Γιώργος Πλούμος (Athens Kart Shop, Tecno IAME)

Το αγωνιστικό μενού της ημέρας ολοκληρώθηκε με την κατηγορία Club, που περιλάμβανε όπως πάντα φέτος, ένα Time Attack και δύο Τελικούς. Ο Ανδρέας Βαρσάμης (Abloy FS Kart Racing, Kosmic TM) κατέκτησε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, με τον Κώστα Ελευθερίου (Dekas Racing Team, Birel Rotax) που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου να ακολουθεί και τον Μιχάλη Μίχα (Speed Force, PCR Rotax) να ανεβαίνει επίσης στο βάθρο.

Close

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017 είναι πια έτοιμο για την καλοκαιρινή ανάπαυλα, μία στροφή πριν την ολοκλήρωση του θεσμού, με τον τελευταίο αγώνα να έχει προγραμματιστεί για τις 2 - 3 Σεπτεμβρίου, στο Kartodromo.

26 Apr, 2024 Ώρα 10:02

To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia

Thumbnail

Οι διοργανωτές του IAME Series Cyprus προσφέρουν φέτος την ευκαιρία στους δικούς τους πρωταθλητές να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο IWF24, που αποτελεί έναν από τους πιο ξακουστούς αγώνες karting στον κόσμο.

Close
 

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί και φέτος στον Μεγάλο Τελικό της IAME, την λαμπρή αυτή γιορτή του karting, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην όμορφη Valencia της Ισπανίας.

 

Close

 

Οι διοργανωτές του πρωταθλήματος στην Κύπρο, θέλοντας να αναγνωρίσουν τα ταλέντα αυτού του τόπου και να επιβραβεύσουν τους καλύτερους οδηγούς από κάθε κατηγορία του IAME Series Cyprus, προσφέρουν στον κάθε πρωταθλητή ως επιπρόσθετο βραβείο δωρεάν συμμετοχή στο IAME Warrior Final 2024.

Close

Ο φετινός αγώνας, που θα διεξαχθεί μεταξύ 4 και 9 Νοεμβρίου στο International Kartodromo Lucas Guerrero της Valencia (ελικοειδής διαδρομή των 1.428 μέτρων που αποτελεί κλασσική πίστα karting) αναμένεται να ελκύσει την αφρόκρεμα οδηγών ανά το παγκόσμιο, προσφέροντας απαράμιλλη δράση και συγκινήσεις.

Οδηγοί και θεατές αναμένεται να ζήσουν πέντε μέρες πάθους, έντονου ανταγωνισμού και πολλών «τροχό με τροχό» μαχών, οι οποίες θα αναδείξουν τον καλύτερο από κάθε κατηγορία: X30 MINI, X30 JUNIOR, X30 SENIOR και X30 MASTER12. 

 

 

Άξιο αναφοράς είναι πως τα δύο προηγούμενα χρόνια, το IWF φιλοξένησαν η Πορτογαλία (2023) και η Γαλλία (2022), με τον θεσμό να ξεκινά το 2002, όταν ο Ιταλός Gianluca Beggio, θρύλος του karting, γέννημα θρέμμα της Monza και πέντε φορές πρωταθλητής κόσμου, να κερδίζει τον πρώτο μεγάλο τελικό, ανοίγοντας το δρόμο για το αύριο. 

Ο φετινός αγώνας υπόσχεται να είναι ένας από τους καλύτερους και ευχή όλων μας είναι οι δικοί μας οδηγοί να παλέψουν για διάκριση και να κάνουν τη χώρα μας υπερήφανη.