Ειδήσεις

28 Jun, 2017 Ώρα 16:47

Jaguar XE SV Project 8

Thumbnail

Ανακοινώθηκε απο την Jaguar η XE SV Project 8 που η Αγγλοι δηλώνουν ώς το πιο extreme μοντέλο τους εως τώρα. Θα παρουσιαστεί επίσημα στις 30 Ιουνίου, θα παραχθεί σε μόνο 300 αντίτυπα και θα κοστίζει 150000 λίρες. Αντίπαλοι της η BMW M3 και η Mercedes C63 AMG Το SVO (Jaguar Land Rover Special Vehicule Operation) ξαναπαράγει ενα limited edition μοντέλο μετά την Project 7 που είχε 250 αντίτυπα. Το τωρινό μοντέλο είναι πιο δυναμικό και με αρκετά αεροδυναμικα βοηθήματα.

Close

Κινητήρας θα είναι ο 5.0 V8 της Jaguar F Type με 600 άλογα. Τα 100 χιλιόμετρα θα έρχονται σε 3,7 δεύτερα και η τελική θα είναι 320 χιλιόμετρα την ώρα. Τετρακίνηση και 8άρι κιβώτιο, αυτόματο, με quick shift, στο μενού.

Το αυτοκίνητο είναι ουσιαστικά φτιαγμένο στα χέρια, στο εργοστάσιο του Warwickshire. Το βάρος είναι σχετικά μικρό, αφού έχει δοθεί έμφαση στην χρήση carbon και αλουμινίου. Θα υπάρχει track mode που αλλάζει τις ρυθμίσεις στο γκάζι και στο τιμόνι, ενώ μπορεί ο οδηγός να ρυθμίζει και το ύψος. Τα φρένα είναι για πρώτη φορά carbon ceramic και τα ρουλεμάν επιπέδου F1

Close

Η επιλογή για τον χρωματισμό είναι τεράστια, ενώ στο εσωτερικό, τα καθίσματα είναι magnesium και alcantara και υπάρχει παντού carbon. Υπάρχει οθόνη για τα γνωστά, GPS και μουσική, αλλά και για τα δεδομένα της τηλεμετίας και γραφικά επιτάχυνσης και φρεναρίσματος.

19 Apr, 2024 Ώρα 13:45

Η περιοχή του πλανήτη όπου απαγορεύονται όσα Ι.Χ. είναι εξοπλισμένα με αυτόνομη οδήγηση

Thumbnail

Την ώρα που σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να αναπτύξουν ακόμα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μια επαρχία του Καναδά κάνει την δική της… «επανάσταση».

Close

Η Βρετανική Κολομβία επικαιροποίησε πρόσφατα τον νόμο για τα μηχανοκίνητα οχήματα, απαγορεύοντας τη χρήση οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Αυτό δεν είναι απλώς μια απαγόρευση της χρήσης τέτοιων συστημάτων. Ο νόμος καθιστά παράνομη ακόμα και την απλή οδήγηση οποιουδήποτε αυτοκινήτου έχει στον εξοπλισμό του σύστημα επιπέδου 3, είτε το χρησιμοποιείτε είτε όχι.

 

Close

 

Οι επικαιροποιημένοι κανόνες υπογράφηκαν στις 18 Μαρτίου και τέθηκαν σε ισχύ στις 5 Απριλίου. Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν δύο μοντέλα που παρέχουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, και είναι η Mercedes-Benz S-Class και η EQS του 2024 τα συστήματα των οποίων έχουν εγκριθεί μόνο για περιορισμένη χρήση στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, με ταχύτητες κάτω από τα 65χλμ./ώρα.

Close

Αν σας πιάσουν να οδηγείτε Ι.Χ. με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, τα πρόστιμα κυμαίνονται από 368 έως 2.000 δολάρια σε καναδικό νόμισμα ή ακόμη και έξι μήνες φυλάκιση.

“Αυτοί οι νέοι κανονισμοί θα κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλέστερους στους δρόμους μας και θα ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο τη χρήση των ενεργών μεταφορών”, δήλωσε ο Rob Fleming, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.