Νέα μοντέλα

03 Jul, 2017 Ώρα 14:13

Porsche 911 GT2 RS με 700 άλογα!!!

Thumbnail

Έφτασε η στιγμή για την επίσημη παρουσίαση της νέας Porsche 911 GT2 RS, της ταχύτερης και πιο δυνατής έκδοσης παραγωγής της 911 που κατασκεύασε ποτέ η Porsche.

Close

 

 

Το αυτοκίνητο φορά έναν 3,8-λίτρων επίπεδο εξακύλινδρο bi-turbo κινητήρα, απόδοσης 700 ίππων και 750 Nm ροπής. Ζυγίζει 1.470 κιλά με γεμάτο το ρεζερβουάρ και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 8,3 δευτερόλεπτα, με το πισωκίνητο αυτοκίνητο να έχει τελική ταχύτητα 340 χλμ/ώρα.

Close

Ο 3,8-λίτρων bi-turbo κινητήρα προέρχεται από την 911 Turbo S αλλά προκειμένου να δυναμώσει κατά 120 άλογα φόρεσε μεγαλύτερα τούρμπο, σύστημα ψύξης ψεκασμού νερού για καλύτερη ψύξη και βελτιωμένη απόδοση, νέα ελαφριά εξάτμιση από τιτάνιο, που ζυγίζει περίπου 7 κιλά λιγότερο από αυτή της 911 Turbo και προσφέρει πιο έντονο ήχο, με το 7-τάχυτο PDK κιβώτιο ταχυτήτων να έχει νέες ρυθμίσεις.

Η Porsche 911 GT2 RS έχει αλλαγές στο σασί, ενώ διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης, το σύστημα PSM με Sport λειτουργία, Ultra High Performance (UHP) ελαστικά διαστάσεων 235/30 ZR 20 μπροστά και 325/30 ZR 21 πίσω, με την ακραία αεροδυναμική και την μεγάλη πίσω αεροτομή να βελτιώνουν τον χειρισμό της. Τα φρένα είναι carbon-κεραμικά στον βασικό εξοπλισμό, η οροφή από μαγνήσιο, με το καπό να είναι από ανθρακονήματα, ενώ από CFRP (carbon-fibre reinforced plastic) είναι κατασκευασμένα τα εμπρός πτερύγια, τα ανοίγματα στα φτερά, τα καλύμματα των καθρεπτών, η αεροτομή και οι πίσω αεραγωγοί.

Close

Η Porsche προσφέρει το Weissach πακέτο στον πρόσθετο εξοπλισμό το οποίο μειώνει το βάρος επιπλέον κατά 30 κιλά. Το πακέτο διαθέτει αρκετά ακόμη μέρη κατασκευασμένα από CFRP και τιτάνιο, όπως για παράδειγμα: οροφή, κάλυμμα χώρου αποσκευών, αντιστρεπτικές ράβδοι, coupling rods και στους δύο άξονες και ζάντες από μαγνήσιο.

Στο εσωτερικό τα πάντα είναι επενδυμένα με κόκκινο Alcantara και μαύρο δέρμα, ενώ δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα carbon μέρη. Το τιμόνι διαθέτει μεγάλα paddles αλλαγής ταχυτήτων, ενώ στο κέντρο της κεντρικής κονσόλας συναντάμε το Porsche Communication Management (PCM) που φέρει και τις λειτουργίες Connect Plus και Porsche Track Precision.

Το πρόσθετο πακέτο Chrono επεκτείνει τις λειτουργίες του PCM μιας και μπορεί να προβάλει τις επιδόσεις του οδηγού σε μια πίστα, έχοντας παράλληλα και χρονόμετρο, ενώ παράλληλα με τη χρήση του Porsche Track Precision, επιτρέπει στον οδηγό να καταγράφει με μεγαλύτερη ακρίβεια τον χρόνο που πετυχαίνει κατά τη διάρκεια ενός γύρου μέσα σε πίστα.

Η Porsche Design θέλοντας να γιορτάσει τη παρουσίαση της νέας 911 GT2 RS παρουσιάζει έναν νέο χρονογράφο ο οποίος θα πωλείται έναντι 9.450 ευρώ αποκλειστικά και μόνο στους κατόχους της 911 GT2 RS.

Ο χρονογράφος είναι κατασκευασμένος από ελαφρύ τιτάνιο και carbon και διαθέτει τη λειτουργία flyback. Τι είναι αυτή; Στους παραδοσιακούς χρονογράφους, πρέπει να πατήσεις το κουμπί τρεις φορές προκειμένου να μετρήσεις διαδοχικά χρονικά διαστήματα. Στο πρώτο πάτημα σταματάς τον χρονογράφο, στο δεύτερο τον επαναρυθμίζεις και στον τρίτο επανεκκινείς την διαδικασία μέτρησης. Στους χρονογράφους με λειτουργία flyback αυτές οι διαδικασίες γίνονται αυτόματα.

Η νέα 911 GT2 RS ξεκινά στη Γερμανία από τις 285.220 ευρώ.

22 Mar, 2024 Ώρα 11:44

Έτσι θα είναι το Epiq, το μικρό, ηλεκτρικό SUV της Skoda

Thumbnail

Epiq θα λέγεται τελικά το νέο, μικρό ηλεκτρικό SUV της Skοδα, το μήκος του οποίου θα είναι 4,10 μέτρα.

Close

Παρά τις μικρές του εξωτερικές διαστάσεις οι χώροι στο εσωτερικό, σύμφωνα και με την παράδοση της μάρκας, αναμένονται να είναι ιδιαίτερα μεγάλοι και ενδεικτικό για αυτό είναι το πορτμπαγκάζ των 490 λίτρων του πρωτοτύπου. Που στην πράξη δεν θα διαφοροποιείται πολύ από το μοντέλο παραγωγής.

 

Close

 

Η σχεδίαση του οποίου θα ακολουθεί τη νέα αισθητική προσέγγιση της μάρκας που ονομάζεται Modern Solid. Η οποία χαρακτηρίζεται, τουλάχιστον στο πρωτότυπο, από απλές, καθαρές γραμμές, και ένα χαρακτηριστικό εμπρός μέρος. Στο οποίο κυριαρχεί τόσο η μάσκα Tech Desk που είναι η σύγχρονη εκδοχή της κλασικής των Skoda, όσο και ένας ιδιαίτερα τονισμένος προφυλακτήρας.

Close

Χαρακτηριστική είναι και η φωτεινή ταυτότητα, σχήματος “Τ” εμπρός και πίσω, η οποία επεκτείνεται και στα φτερά.

Απλό, σχεδόν μινιμαλιστικό, θα είναι και το εσωτερικό, καθώς η σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid, που είχε κάνει αρχικά την εμφάνισή της στο πολύ πιο μεγάλο Vision 7S concept, εφαρμόζεται για πρώτη φορά και στο διάκοσμο του Epiq.

 

 

Oπτικά κυριαρχεί η μεγάλη κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment, ενώ φυσικά θα υπάρχουν και οι Simply Clever πρακτικές λύσεις που παραδοσιακά έχουν τα Skoda. Πέρα από το πορτμπαγκάζ των 490 λίτρων που προαναφέραμε μεγάλοι, για τα δεδομένα των B-SUV, θα είναι και οι χώροι για τους επιβάτες.

Η αυτονομία του νέου μικρού SUV της Skoda αναμένεται να φτάνει τα 400 χιλιόμετρα με τη μεγάλη μπαταρία των 56,0 kWh -η πιο μικρή θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 38,0 kWh- ενώ η μπαταρία του θα μπορεί να παρέχει ενέργεια σε εξωτερικούς καταναλωτές.

Η τιμή του νέου Skoda Epiq, όταν του χρόνου θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του, αναμένεται να ξεκινά από τις 25.000 ευρώ. Πριν από τυχόν επιδοτήσεις.