Video

05 Jul, 2017 Ώρα 12:37

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα Crashes στο Goodwood Festival of Speed

Thumbnail

Τα σπάνια κι εξωτικά αυτοκίνητα που εμφανίζονται στο φημισμένο φεστιβάλ, δεν επιστρέφουν πάντα όπως ξεκίνησαν στο γκαράζ.

Close

Οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτοκίνητα και περιλαμβάνει οριακή οδήγηση, είναι ανοιχτό σε απρόοπτα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι προφανώς και το Goodwood Festival of Speed, στο οποίο παρελαύνουν μερικά από τα πιο ακραία σπορ αυτοκίνητα και σπάνια αγωνιστικά του πλανήτη.

Close

Ωστόσο, η ανάβαση των 1,86 km κρύβει πολλές φορές δυσάρεστες εκπλήξεις στους οδηγούς. Τα συμβάντα δεν είναι σοβαρά από την άποψη τραυματισμών, όμως οι αχυρόμπαλες δεν είναι πάντα φιλικές απέναντι στα αμαξώματα.

Με αφορμή την εφετινή «έβγα» του Pat Doran με το Ford RS200, στα video που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τις δέκα πιο σοβαρές εξόδους που έχουν καταγραφεί από το 1993 που ξεκίνησε το φεστιβάλ.

Close

 

1Ford RS200

Η πολύ εντυπωσιακή εφετινή έξοδος του RS200, κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά τα πάνελ του πίσω μέρους του. Ωστόσο δομικά δεν έγινε μεγάλη ζημιά και η ομάδα του Doran μετά από ολονύχτιες επισκευές κατάφερε να κάνει το αυτοκίνητο όπως ήταν. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το ξαναδούμε να τρέχει άμεσα.
 

 

2Mazda 767B
Το 2015, το κόκκινο 767Β είχε μια όχι και τόσο αναίμακτη έξοδο, αφού σφηνώθηκε με φόρα κάτω από αχυρόμπαλες. Ο οδηγός, Seniji Hoshino, δεν έπαθε τίποτα ωστόσο το λάθος του ήταν αρκετά ακριβό. Ένα όμοιο αγωνιστικό, πουλήθηκε το 2017 έναντι $2,15 εκ.

 

 
3Nissan GT-R NISMO
Ο Chris Hoy, Ολυμπιονίκης ποδηλάτης, είναι κι ένας αποδεδειγμένα ικανότατος οδηγός. Ωστόσο το 2014 είχε μια έξοδο με πολλά χιλιόμετρα, στο τιμόνι ενός GT-R NISMO. Το κερασάκι είναι ότι το αυτοκίνητο ήταν του τότε εκτελεστικού αντιπροέδρου της Nissan, Andy Palmer.

 

 
4Giugiaro Parcour
Παρότι δεν πρόκειται για μια σοβαρή έξοδο, η σπανιότητα του αυτοκινήτου της δίνει τεράστιο ειδικό βάρος. Επρόκειτο για ένα και μοναδικό πρωτότυπο ενός σπορ crossover, με V10 κινητήρα 5,2 lt από τη Lamborghini, τετρακίνηση και 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
 

 

5Gumpert Apollo
Στο φεστιβάλ του 2012, το πίσω μέρος του Apollo ξεκόλλησε και παρά την προσπάθεια του οδηγού, δεν υπήρχε αρκετός χώρος για να το «σώσει». Ως εκ τούτου το αυτοκίνητο κατέληξε στις γνωστές αχυρόμπαλες, χωρίς ωστόσο κανείς να πάθει το παραμικρό.
 

 

6Lotus 98T
Το μονοθέσιο που είχε οδηγήσει ο Ayrton Senna στη δεύτερη χρονιά του ως οδηγός της Lotus, είχε τη στιγμή του στο φεστιβάλ του 2013. Ένα λάθος στη γραμμή έκανε το αυτοκίνητο να γυρίσει και να βρεθεί εκτός δρόμου. Η πίσω πτέρυγα και ο αριστερός εμπρός τροχός έπαθαν τη μεγαλύτερη ζημιά.

 

 
7Chevrolet Cruze BTCC
Ένα πάτημα στο γρασίδι ήταν αρκετό για να στείλει σχεδόν αφρενάριστο το αγωνιστικό Cruze στις αχυρόμπαλες. Η σύγκρουση έγινε με μεγάλη ταχύτητα γι’ αυτό και το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου έπαθε αρκετή ζημιά, ωστόσο κανείς δεν τραυματίστηκε.
 

 

8Jaguar XJ220
Η βαμμένη στα χρώματα της Martini XJ220 τη γλίτωσε πολύ φτηνά. Οι σωστοί χειρισμοί του οδηγού καθώς και η απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις τύχη, έσωσαν την παρτίδα και δεν έγινε κανένα σημάδι στο αμάξωμα. Για το κάθισμα του οδηγού πάντως, δεν παίρνουμε και όρκο.

 

 
9Toyota Tacoma Pikes Peak
Το 2012, ο οδηγός αγώνων Rod Millen πήγε το αγωνιστικό του Tacoma στο Goodwood και μάλλον το μετάνιωσε. Αφού οι δεξιοί τροχοί πάτησαν λίγο εκτός δρόμου το αυτοκίνητο άρχισε να ταλαντώνεται τρομακτικά δεξιά-αριστερά, πριν σταματήσει απότομα σε μια μπαριέρα από άχυρο. Το εμπρός μέρος έπαθε πολύ σοβαρή ζημιά.

 

24 Apr, 2024 Ώρα 08:34

Ένα πλύσιμο σκέτη απόλαυση (βίντεο)

Thumbnail

Πόσο καιρό έχετε αφήσει το αυτοκίνητο σας χωρίς ένα καλό εξωτερικό και εσωτερικό πλύσιμο; Στο σημερινό βίντεο έχουμε ίσως το νικητή για το μεγαλύτερο διάστημα που έχει να πλυθεί ένα Ι.Χ. καθώς η συγκεκριμένη C3 Corvette του 1978 που βλέπετε στη φωτογραφία, αφού οδηγήθηκε για περίπου 2.573χλμ. μετά έμεινε ακίνητη να σαπίζει για 45 χρόνια. Ευτυχώς σε κλειστό γκαράζ με κλειστά παράθυρα.

Close

Ήρθε η ώρα να λάβει την αγάπη που της αξίζει.

Το συνεργείο από το κανάλι WD Detailing στο YouTube, αφού κατάφερε να ανοίξει την γκαραζόπορτα, βρήκε το εγκαταλελειμμένο κλασικό αυτό μοντέλο και το μετέφερε στον ειδικό χώρο καθαρισμού.

Close

Ενώ η περισσότερη βρωμιά βγαίνει με λίγο σαπούνι και ένα πιεστικό, οι προφυλακτήρες είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν. Οι φίλοι της Corvette θα γνωρίζουν ότι αυτά τα κομμάτια κατασκευάστηκαν από πλαστικό και όχι από μέταλλο ή fiberglass, και οι άνθρωποι της WD Detailing υποψιάζονται ότι απορρόφησαν περισσότερη βρωμιά από την εναλλαγή θερμότητας από ό,τι τα υπόλοιπα πάνελ. Τίποτα που δεν μπορεί όμως να διορθωθεί με μια σκληρή βούρτσα και τα ανάλογα χημικά.

 

Close

 

Όποιος έβαλε αυτή την Corvette στην αποθήκη, αποφάσισε έξυπνα να κρατήσει τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά, σφραγίζοντας την καμπίνα από τον εξωτερικό αέρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα φωτεινό κόκκινο δερμάτινο εσωτερικό που μοιάζει σχεδόν σαν καινούργιο. Αυτό δεν εμπόδισε τα ποντίκια να μπουν στο εσωτερικό, να φτιάξουν φωλιές και να αφήσουν περιττώματα στο πέρασμά τους. Μια σχολαστική ηλεκτρική σκούπα και ένα τρίψιμο ήταν το μόνο που χρειαζόταν η καμπίνα για να λάμψει όπως πριν από σχεδόν 50 χρόνια.