Το Dodge Viper σύντομα περνά στην Ιστορία

13 Ιουλ., 2017 Ώρα 19:17

Το 2017 είναι η χρονιά κατά την οποία θα πέσουν οι τίτλοι του τέλους για το Dodge Viper, το αμερικανικό σπορ αυτοκίνητο που έμεινε στην παραγωγή για 25 χρόνια.

Η πρώτη γενιά του Viper παρουσιάστηκε το 1992 και η δεύτερη το 2003, η οποία έμεινε στην παραγωγή ως το 2010. Το 2013 το Viper επέστρεψε με την τρίτη γενιά του, η οποία κατασκευάζεται μέχρι σήμερα. Όμως οι πωλήσεις του πλέον είναι τόσο χαμηλές που η FCA αποφάσισε να το καταργήσει, και ήδη από το 2015 είχε ανακοινώσει ότι φέτος θα παραχθούν τα τελευταία Viper. Έτσι, φέτος οι πωλήσεις του είναι αυξημένες κατά 33%, αφού πολλοί φίλοι του μοντέλου σπεύδουν να αποκτήσουν μια από τις τελευτααίες εκδόσεις του.

Από το 1995, το Viper κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Conner Avenue Assembly της Dodge, στο Ντιτρόιτ. Με την κατάργηση του μοντέλου, η γραμμή παραγωγής θα κλείσει. Η FCA έχει ήδη δηλώσει ότι στους 87 εργαζόμενους σε αυτήν θα προσφερθούν αντίστοιχες θέσεις σε άλλα εργοστάσια της εταιρίας. Η εκπρόσωπος τύπου του ομίλου, Jodi Tinson, είπε ότι το εργοστάσιο δεν θα εγκαταλειφθεί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει με ποιο τρόπο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον.

 

Δείτε Επίσης