Νέα μοντέλα

15 Jul, 2017 Ώρα 12:38

Νέο Honda Accord 2018 - Turbo Everywhere!

Thumbnail

Η Honda παρουσίασε σήμερα την νέα -10η- γενιά του Accord η οποία σύμφωνα με την εταιρία είναι το πιο fun-to-drive και το πιο έντονο σχεδιαστικά Accord που έχει βγάλει ποτέ, παρότι δεν διαθέτει V6 κινητήρα στις επιλογές.

Close

Πιο συγκεκριμένα το νέο Accord μπαίνει στην turbo εποχή, μιας και προσφέρεται με τρεις κινητήρες, δύο τετρακύλινδρους turbo και έναν υβριδικό. Ο βασικός κινητήρας είναι ο 1.500αρης Turbo τετρακύλινδρος που θα τοποθετηθεί επίσης στα Civic και CR-V. Ο κινητήρας αποδίδει 192 άλογα με 260 Nm ροπής και συνεργάζεται είτε με ένα εξάρι μηχανικό κιβώτιο, είτε με ένα CVT.

 

Close

 

Close

Ο επόμενος τετρακύλινδρος κινητήρας είναι ο 2,0-λιτρος turbo του νέου Civic Type R, που στο Accord παράγει 252 άλογα με 370 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται είτε με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με το ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων, κάνοντας το νέο Accord το πρώτο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο που μπορεί να εξοπλιστεί με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Honda κρατά κλειστά τα χαρτιά της σε ότι έχει να κάνει με τον υβριδικό κινητήρα, λέγοντας πως θα είναι πιο εκλεπτυσμένος από αυτόν που αντικαθιστά και θα είναι σε θέση να λειτουργήσει και χωρίς τη χρήση ενός συμβατικού αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Το μόνο που αποκάλυψε είναι πως το υβριδικό σύνολο συνδυάζει έναν 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson και δύο ηλεκτροκινητήρες. Ανεξαρτήτου κινητήρα, η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στον μπροστά άξονα.

Το νέο Accord χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα που κάνει εκτενή χρήση αλουμινίου, κάτι που μεταφράζεται σε μειωμένο βάρος από 50 έως 80 κιλά αναλόγως της έκδοσης. Είναι κατά 10 mm κοντύτερο από τη προηγούμενη γενιά, με το μεταξόνιο να αυξάνεται όμως κατά 55 mm. Το πλάτος αυξήθηκε κατά 10 mm, με το ύψος να μειώνεται κατά 15 mm, με τους πίσω επιβάτες να απολαμβάνουν 51 mm περισσότερο διαθέσιμο χώρο για τα πόδια τους. Στο εσωτερικό συναντάμε τριάκτινο τιμόνι, μαλακά πλαστικά, χρωμιομένα διακοσμητικά και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 8″.

Εξοπλίζεται με πολλά συστήματα ασφαλείας όπως τα collision mitigation braking, lane departure warning, adaptive cruise control. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο και δεν θα προσφέρεται σε coupe έκδοση, μιας και οι χαμηλές πωλήσεις ανάγκασαν την Honda να την καταργήσει.

 

 

24 Apr, 2024 Ώρα 13:23

Λαμπερή παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού Porsche Taycan

Thumbnail

Στη ζωή, βιώνουμε στιγμές γεμάτες μαγεία.

Close

Στιγμές που κάνουν την καρδιά να χτυπάει πιο δυνατά, στιγμές ευφορίας, καθαρής χαράς.

Όπως είναι οι στιγμές στη θέση του οδηγού του νέου Porsche Taycan.

Close

Του μόνου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου που υπερδιεγείρει τις αισθήσεις και σε φορτώνει συναισθήματα.

Συναισθήματα τόσο ιδιαίτερα που δημιούργησαν ακόμη και την δική τους λέξη: Overfeel

Close

 

 

Αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό συναίσθημα προσέφερε στους προσκεκλημένους της η Porsche Cyprus στην φαντασμαγορική αποκάλυψη του νέου Porsche Taycan το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου στο Destination Porsche Limassol. 

Μια Overfeel, ξεχωριστή στιγμή στη βραδιά αποτέλεσε ο ιδιαίτερος τρόπος που ο καλλιτέχνης Λουκής Αγρότης, ζωγράφισε μέσα σε μόνο λίγα λεπτά σε κενό καμβά το νέο Porsche Taycan, κερδίζοντας τον θαυμασμό των παρευρισκομένων.  Θαυμασμός που διατηρήθηκε αμείωτος, αφού αμέσως μετά ακολούθησαν με ένα πολύ επιβλητικό τρόπο τα αποκαλυπτήρια του νέου Porsche Taycan.

 

 

Ο συνδυασμός χρωμάτων σε iced blue διάθεση, στον φωτισμό, τα cocktails και τα εδέσματα της βραδιάς, συμπλήρωσαν μια άκρως ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στην εξέλιξη και την δημιουργικότητα.   Ταυτόχρονα με jazz διάθεση οι Γιάννης Μοδίτης και Μιχάλης Τσερκέζος, παρέσυραν το κοινό με την μουσική τους, προσθέτοντας στην εκδήλωση τα πιο μελωδικά ηχοχρώματα.

Η Παυλίνα Ιακωβίδου Marketing & PR Manager της Porsche Cyprus, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, σημειώνοντας πως με την κατασκευή του νέου ηλεκτρικού Taycan, η Porsche συνεχίζει να «ανεβάζει» ταχύτητα στην ηλεκτροκίνηση και να χαράζει τον δικό της μοναδικό δρόμο στην νέα εποχή. 

 

 

Η Porsche προσφέρει τη δυνατότητα στους λάτρεις της λεπτομέρειας, να έχουν ρόλο σχεδιαστή στο δικό τους ξεχωριστό Taycan μέσω του online car configurator της εταιρείας που θα βρείτε στο ακόλουθο link: https://www.porsche.com/central-eastern-europe/en/_cyprus_/models/taycan/taycan-models/taycan/

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.