Νέα μοντέλα

17 Jul, 2017 Ώρα 09:55

Πανέμορφη η νέα Jaguar E-Pace

Thumbnail

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο της γκάμας της, το οποίο τοποθετείται στην κατηγορία των compact premium SUV, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο η βρετανική φίρμα. 

Close

Η E-Pace θα αποτελέσει τον βασικό ανταγωνιστή των Audi Q3, Mercedes GLA και BMW X1. Ακόμη και αν δεν είστε οπαδός των crossover/SUV, πρέπει να παραδεχθείτε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ελκυστικά αισθητικά αυτοκίνητα, με καμπύλες γραμμές και σπορ χαρακτηριστικά. 

 

Close

 

Close

Όπως αναφέρει η Jaguar, υιοθετεί στοιχεία από τη F-Type, με τις ζάντες 21 ιντσών να είναι οι μεγαλύτερες που προσφέρονται σε αυτήν την κατηγορία οχημάτων. Πολυτέλεια και κομψότητα είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την καμπίνα του μοντέλου, με την αισθητική να ακολουθεί τα βρετανικά πρότυπα. 

Η μεγάλη οθόνη αφής 10 ιντσών του συστήματος πολυμέσων Jaguar Touch Pro στην κεντρική κονσόλα, ο πίνακας οργάνων, τα ανώτερης ποιότητας υλικά στις επιφάνειες και οι ραφές σε ταμπλό, καθίσματα και πόρτες, ολοκληρώνουν την εικόνα της E-Pace. Στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση τέσσερις επιβάτες, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 577 λίτρων. 

 

 

Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, ρυθμιζόμενο ατμοσφαιρικό φωτισμό, γυάλινη πανοραμική οροφή, νέας γενιάς head-up display, πέντε θύρες USB, 4G hotspot και πολλά ακόμη. 

Για την κίνηση φροντίζουν οι κινητήρες βενζίνης και diesel της σειράς Ingenium, χωρητικότητας 2.0 λίτρων. Η απόδοση κυμαίνεται από 152 έως 300 ίππους στην κορυφαία έκδοση R-Dynamic, με τα μηχανικά σύνολα να συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο 9άρι. Επίσης, υπάρχει και η επιλογή τετρακίνησης στις πλουσιότερες εκδόσεις. 

 

 

Στην Αγγλία, η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στις 28.500 λίρες. Η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία και το λανσάρισμα αναμένεται να ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες του έτους.

Δείτε το εκπληκτικό video με τίτλο «Τα πουλιά πετάνε, τα ψάρια κολυμπούν, τα Jaguar βρυχώνται»!

 

 

09 Apr, 2024 Ώρα 19:20

Ανανέωση για το Audi S3: Έρχεται με φρέσκια σχεδίαση και 333 ίππους

Thumbnail

Λίγες ημέρες μετά το facelift του A3, ήρθε η ώρα και για το γρηγορότερο Audi S3 να δεχθεί μία ελαφριά ανανέωση η οποία μάλιστα το κάνει πλέον ταχύτερο από το Golf R.

Close

Η σπορ έκδοση του γερμανικού μικρομεσαίου θα συνεχίσει να προσφέρεται τόσο και σε Sporttback όσο και σε σεντάν αμάξωμα με τις αλλαγές να είναι τόσο αισθητικές όσο και μηχανικές.

 

Close

 

Όσον αφορά τις πρώτες, το ανανεωμένο Audi S3 λαμβάνει νέα μάσκα, LED προβολείς αλλά και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED Matrix με 4 διαφορετικές φωτεινές επιγραφές.

Close

Στο εσωτερικό υπάρχει νέος ambient φωτισμός, οροφή με επένδυση μαύρου χρώματος, πεντάλ αλουμινίου, σπορ καθίσματα με πολύ καλή πλευρική στήριξη αλλά και μικρές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα.

 

 

Το «ζουμί» της ανανέωσης είναι κάτω από το καπό

Το ανανεωμένο Audi S3 εξοπλίζεται με τον αναβαθμισμένο τετρακύλινδρο TFSI βενζινοκινητήρα 2 λίτρων ο οποίος πλέον αποδίδει 333 άλογα και 420 Nm ροπής (+23 άλογα και +20 Nm ροπής από πριν).

 

 

Πλέον το 0-100 έρχεται σε 4.7 δευτ. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250χλμ./ώρα τη στιγμή που οι αναβαθμίσεις έχουν περάσει και στο αυτόματο επτατάχυτο κιβώτιο S tronic το οποίο κάνει αλλαγές πολύ πιο γρήγορα. Μάλιστα το παρών δίνει και η λειτουργία διαχωρισμού ροπής δίνοντας τη δυνατότητα για εναλλασσόμενη ροπή μεταξύ των πίσω τροχών.

 

 

Λοιπές αναβαθμίσεις

Εκτός από τις αισθητικές αλλαγές και την αναβάθμιση του κινητήρα, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που κάνουν το νέο Audi S3 καλύτερο σε όλα του. Υπάρχουν έξι συνολικά προγράμματα παραμετροποίησης της οδήγησης, με ένα εξ αυτών, το Dynamic Plus, να κάνει το πίσω μέρος ακόμα πιο παιχνιδιάρικο. Υπάρχει φυσικά και σπορ ανάρτηση ως στάνταρ η οποία είναι κατά 15χλστ. χαμηλωμένη ενώ τα φρένα είναι και αυτά ενισχυμένα. Οι μπροστινοί δίσκοι είναι 357χλστ. με διπίστονες δαγκάνες.

Η διάθεση του μοντέλου θα ξεκινήσει αυτό το τρίμηνο με την τιμή του στη Γερμανία να αρχίζει από τα 55.600 ευρώ.