Νέα μοντέλα

19 Jul, 2017 Ώρα 18:05

Επίσημο: Αυτό είναι το αγροτικό της Mercedes

Thumbnail

H Mercedes παρουσίασε σήμερα επίσημα την X-Class, το αγροτικό της που στην ουσία, παρότι πλασάρεται ως το πρώτο premium pickup, πρόκειται για ένα Nissan Navara με “γερμανική premium” περιβολή.

Close

Διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, μαύρα προστατευτικά πλαστικά και προσφέρεται σε τρεις εκδοχές, την X-Class Pure με στόχο όσους θέλουν να το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο δουλειάς, την X-Class Progressive η οποία στοχεύει σε ένα πιο καταναλωτικό κοινό και την X-Class Power που αφορά τους ποζεράδες που θέλουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Λευκωσίας και των άλλων πόλεων -και όχι μόνο- με ένα αγροτικό με σήμα το αστέρι.

 

Close

 

Έχει ωφέλιμο φορτίο 1.042 κιλών, ικανότητα ρυμούλκησης 3,5 τόνων, με την απόσταση από το έδαφος να ανέρχεται στα 202 χιλιοστά, η οποία αυξάνεται στα 222 χιλιοστά με την ανάρτηση εκτός δρόμου. Έχει γωνία προσέγγισης 30,1 μοίρες, αναχώρησης 25,9 μοίρες και ράμπας 20,4 μοίρες. Έχει μήκος 5.340 χιλιοστά, πλάτος 1.920 χιλιοστά, ύψος 1.819 χιλιοστά και μεταξόνιο 3.150 χιλιοστά.

Close

Στο εσωτερικό συναντάμε υφασμάτινες ή δερμάτινες επενδύσεις, ξύλινα διακοσμητικά, σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη 5,4 ή 8,4″, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα και άλλα. Κάτω από το καπό, αρχικά θα υπάρχουν δυο τετρακύλινδροι diesel κινητήρες. Στην έκδοση X220d ο 2,3-λίτρων turbo-diesel κινητήρας απόδοσης 163 ίππων, ενώ στην X250d η bi-turbodiesel εκδοχή του απόδοσης 190 ίππων.

 

 

Αργότερα θα προστεθεί η έκδοση X200 με κινητήρα βενζίνης απόδοσης 165 ίππων και η X350d που θα φορά έναν 3,0-λιτρο V6 κινητήρα απόδοσης 258 ίππων με 550 Nm ροπής. Αναλόγως κινητήρα, προσφέρεται ένα 6-τάχυτο μηχανικό και ένα επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που μεταφέρουν την κίνηση είτε στους πίσω τροχούς, είτε σε όλους, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται τον πρόσθετο εξοπλισμό.

Οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο και στη Γερμανία θα ξεκινά από τις 37.294 ευρώ. Η παραγωγή του θα γίνεται στα εργοστάσιά της Nissan στη Κόρδοβα της Αργεντινής και στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.  

19 Apr, 2024 Ώρα 13:53

Περισσότερα άλογα και πιο sexy εμφάνιση για το νέο Audi E-Tron GT

Thumbnail

Με μία σειρά φωτογραφιών που έδωσε στην δημοσιότητα, η Audi αποκαλύπτει το E-Tron GT, ανακοινώνοντας επίσης σημαντικές αναβαθμίσεις στην ισχύ και ένα εξελιγμένο σύστημα ενεργής ανάρτησης.

Close

Ακολουθώντας τα χνάρια της πρόσφατα ανανεωμένης Porsche Taycan, η νέα έκδοση του κορυφαίου ηλεκτρικού Audi υπόσχεται αυξημένη ισχύ, ταχύτερους ρυθμούς φόρτισης, διευρυμένη αυτονομία και την εισαγωγή μιας νέας παραλλαγής RS Performance.

Προγραμματισμένο για ανανέωση στα μέσα του κύκλου ζωής του, το E-Tron GT ευθυγραμμίζεται με τις εξελίξεις του αντίστοιχου μοντέλου της Porsche.

Close

 

 

Στις φωτογραφίες βλέπουμε διακριτικές αλλαγές, ιδιαίτερα στον μπροστινό προφυλακτήρα και τον πίσω διαχύτη. Υπάρχουν επίσης νέες ζάντες αλουμινίου βελτιστοποιημένες για καλύτερη αεροδυναμική.

Μηχανικά, το 2025 E-Tron GT αναμένεται να φιλοξενεί πιο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες και να διαθέτει ταχύτερη χωρητικότητα φόρτισης, που ενδεχομένως να φτάνει τα 320 kWh σε σύγκριση με τα προηγούμενα 270 kWh.

Σε επιλεγμένες εκδόσεις μπορεί να τοποθετηθεί μια μεγαλύτερη μπαταρία 105 kWh, η οποία υπόσχεται αυξημένη αυτονομία σε σχέση με την τρέχουσα μονάδα 93,4 kWh.

Επιπλέον, μια νέα ναυαρχίδα RS Performance, που αναμένεται να ξεπεράσει την ισχύ του απερχόμενου RS E-Tron GT των 646, αλλά να υπολείπεται των 952 ίππων της Porsche Taycan Turbo S, θα επισφραγίσει την ανανεωμένη γκάμα.

Close

Μια αξιοσημείωτη προσθήκη στο σύνολο είναι ένα προηγμένο σύστημα ενεργής ανάρτησης που μοιάζουν με την τεχνολογία Active Ride της Porsche.