Νέα μοντέλα

30 Aug, 2017 Ώρα 15:05

Απολαύστε την ολοκαίνουργια Porsche Cayenne

Thumbnail

Και επίσημα πλέον η Porsche παρουσίασε την 3η γενιά της Cayenne, ενός μοντέλου που δημιούργησε το δικό του φανατικό κοινό στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

Close

Το γερμανικό SUV με μήκος 4.92 μέτρα είναι πλέον πιο σπορ και διαθέτει ακόμα περισσότερη πολυτέλεια στην καμπίνα. Σύμφωνα με τους Γερμανούς η βασική έκδοση εφοδιάζεται με έναν V6 κινητήρα χωρητικότητας 3.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 340 ίππους ενώ υπάρχουν και εκδόσεις 2.9 biturbo (με 440 ίππους), υβριδικές κ.ά. Η νέα Cayenne θα κυκλοφορήσει στα τέλη του έτους.

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία πρώτη γεύση από τη νέα Porsche Cayenne.

Close

 

23 Apr, 2024 Ώρα 10:53

Ιδού η νέα και πανίσχυρη Porsche Cayenne GTS των 500 ίππων

Thumbnail

Η Porsche γνωρίζει ότι η ποικιλία είναι το αλατοπίπερο της ζωής, προσφέροντας μια πληθώρα εκδόσεων για τα μοντέλα της. Η Cayenne δεν διαφέρει από αυτό τον κανόνα και έτσι η έκδοση GTS μόλις έφτασε για να προσφέρει ένα εντυπωσιακό πακέτο που σίγουρα το θέλουν όλοι. Βέβαια λίγοι μπορούν να αποκτήσουν.

Close

Το εστιασμένο στον οδηγό συγκεκριμένο επίπεδο εξοπλισμού συνεχίζει να παραλείπει την ηλεκτροκίνηση, αλλά έχει μεγαλύτερη δύναμη. Ο twin-turbo V-8 κινητήρας πλέον έχει τροποποιηθεί για να ξεκλειδώσει επιπλέον 40 ίππους και 40 Nm ροπής.

 

Close

 

Με 500 άλογα και 660 Nm ροπή, η νέα Porsche Cayenne GTS χρειάζεται μόλις 4,2 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100 km/h από στάση ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 275χλμ./ώρα.

Close

Η ισχύς διοχετεύεται και στους δύο άξονες μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ ταχυτήτων που παρέχει ταχύτερες αλλαγές ταχυτήτων όταν βρίσκεται στο Sport ή στο Sport Plus. Όπως και πριν, η έκδοση GTS είναι διαθέσιμη τόσο για το κλασικό SUV όσο και για το πιο κομψό  αδελφάκι του, το Coupe.

 

 

Η νέα GTS έχει περισσότερα από τον αναβαθμισμένο V8, αφού οι μηχανικοί της Porsche έχουν πειράξει και την ανάρτηση. Τα ρουλεμάν περιστροφής του μπροστινού άξονα προέρχονται από την κορυφαία έκδοση Turbo GT για πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης. Η αερανάρτηση που είναι στάνταρ και επαναρυθμισμένη για την GTS, μειώνει το ύψος κύλισης κατά 10χλστ. σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις Cayenne.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που περνάει από τη ναυαρχίδα Turbo GT είναι το ξεχωριστό κύκλωμα ψύξης νερού για το σύστημα AWD. Παράλληλα, η Cayenne GTS Coupe αποκτά μια προσαρμοστική πίσω αεροτομή και μια προαιρετική εξάτμιση με κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις. Το βάρος του οχήματος είναι στα 2.247 κιλά.

 

 

Οι οπτικές αλλαγές σε σύγκριση με τα άλλα επίπεδα εξοπλισμού περιλαμβάνουν μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα μπροστά, κόκκινες δαγκάνες φρένων, καθώς και φιμέ προβολείς και πίσω φώτα. Μάλιστα η Porsche συνοδεύει τη νέα Cayenne GTS με ένα στάνταρ Sport Design Package που μαυρίζει ορισμένα εξωτερικά στοιχεία. Οι αλλαγές στο εξωτερικό ολοκληρώνονται με τις ζάντες RS Spyder Design 21 ιντσών. Όσον αφορά την καμπίνα, η Porsche εφαρμόζει μικροΐνες Race Tex στα πάνελ των θυρών, στον ουρανό, στο τιμόνι και στο κέντρο των οκτώ κατευθύνσεων ρυθμιζόμενων καθισμάτων. Εναλλακτικά, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν τα θέματα Slate Grey ή Carmine Red.