Τα αυτοκίνητα της Nissan πάνε χωρίς οδηγό!

Ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ρυμούλκησης  οχημάτων έχει υιοθετήσει η Nissan στο εργοστάσιο της Oppama. Πρόκειται για το λεγόμενο Intelligent Vehicle Towing (IVT), με το οποίο η ιαπωνική φίρμα υλοποιεί την στρατηγικής της για τη βιώσιμη κινητικότητα σχετικά με το πώς τα αυτοκίνητα θα κινούνται και θα... ενσωματωθούν στην κοινωνία.

Το σύστημα IVT χρησιμοποιεί ένα τροποποιημένο ηλεκτρικό Nissan LEAF που έλκει αυτόνομα (χωρίς την παρουσία οδηγού) τρέιλερ μεταφοράς  οχημάτων, μεταξύ των καθορισμένων σημείων φόρτωσης και εκφόρτωσης στο εργοστάσιο Oppama στην Ιαπωνία.

 

Παρακολουθήστε το σχετικό video και θα καταλάβετε..

 

Το μέλλον το ζούμε...

Σε αντίθεση με τα συμβατικά αυτόματα συστήματα οχημάτων για τη μεταφορά υλικών, τα οποία συχνά απαιτούν την εγκατάσταση σιδηροτροχιών ή την εκτεταμένη χρήση μαγνητικής ταινίας, το σύστημα αυτό δεν χρειάζεται καμία ειδική υποδομή για να λειτουργήσει. Το αυτοκίνητο ρυμούλκησης είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από κάμερες  και σαρωτές λέιζερ που ανιχνεύουν σημάνσεις λωρίδων κυκλοφορίας, κράσπεδα, όπως  και τα πιθανά εμπόδια ή  τυχόν κινδύνους.  

Διασταυρώνοντας τα δεδομένα που λαμβάνει το όχημα με αυτά που υπάρχουν στο σύστημα πλοήγησης,  το αυτοκίνητο – ρυμουλκό προσδιορίζει τη θέση του,  υπολογίζοντας   αυτόματα τη διαδρομή προς τον προορισμό του. Το αυτοκίνητο – ρυμουλκό  ταξιδεύει εντός των ορίων ταχύτητας του εργοστασίου και σταματά αυτόματα,  εάν εντοπίσει ένα εμπόδιο ή κίνδυνο. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει και πάλι, όταν έχει επαληθεύσει ότι ο δρόμος δεν έχει εμπόδια.