Classic

04 Oct, 2023 Ώρα 12:00

23 ξεχασμένα κλασικά αυτοκίνητα σε αποθήκη – Αξίζουν εκατομμύρια καθώς είναι ακόμα με τις ζελατίνες

Thumbnail

Πολλοί petrolheads ονειρεύονται μία μέρα να ανακαλύψουν ξεχασμένο ένα κλασικό αυτοκίνητο με λίγα χιλιόμετρα «πάνω» του και να του επιστρέψουν την λάμψη και την δόξα που του αναλογεί. Μία αποθήκη στην Αλαμπάμα των Η.Π.Α. έκρυβε όχι ένα, όχι δύο, αλλά 23 συνολικά κλασικά και σπάνια αυτοκίνητα, τα οποία μάλιστα έχουν διανύσει ελάχιστα χιλιόμετρα.

Close

 

 

Η συλλογή περιλαμβάνει 9 Corvette, τρία φορτηγά pickup, κλασικά και σύγχρονα muscle cars και πολλά άλλα. Το βίντεο της συλλογής αναρτήθηκε από το κανάλι The John Clay Wolfe Show στο YouTube, και μας δείχνει τα οχήματα και τη μεταφορά τους στο Τέξας, όπου τώρα βρίσκονται.

 

Close

 

Εκτός από την εντυπωσιακή ZR-1 του 1990 που είχε μόλις 40 χιλιόμετρα, υπάρχει και μία του 1988 35th Anniversary με 50χλμ. αλλά και μία Stingray του 1979 με 60χλμ. Εκτός από τις Corvette, υπάρχουν αρκετές Chevrolet, Ford 1999 F-150 SVT Lightning, 1965 Mustang Convertible, 1968 Camaro SS 396, ακόμα και πιο μοντέρνα muscle cars όπως μία Mustang SVT Cobra του 2003.

Η απίθανη αυτή συλλογή ανήκε στον Earl Trammel, επιχειρηματία της περιοχής ο οποίος απεβίωσε το 2022 και άφησε όλη τη κληρονομιά του στην πρώην σύζυγο του.

Φαντάζεστε να σας άφηνε ένας συγγενής τα κλειδιά μιας αποθήκης και να βρίσκατε μέσα αυτό τον θησαυρό;

 

Close
17 May, 2023 Ώρα 10:38

60 χρόνια γιορτάζει η Mercedes-Benz 600 «Grand Mercedes»

Thumbnail

«Η «Grand Mercedes» 600 – Το αποκλειστικό όχημα μεγάλου κύρους». Αυτός ήταν ο τίτλος της ανακοίνωσης της Γερμανικής μάρκας το 1963 όταν παρουσίαζε για πρώτη φορά την Mercedes-Benz 600.  

Close

Ένα μοναδικό μοντέλο της εποχής του που κατασκευάστηκε για να μεταφέρει με κορυφαία άνεση εξέχουσες προσωπικότητες. Το «600» ήταν το διεθνές σημείο αναφοράς της κορυφαίας κατηγορίας αυτοκινήτων για σχεδόν δύο δεκαετίες. Κατασκευαζόταν για 17 συνεχόμενα χρόνια μέχρι το 1981. Αυτή η θέση εξασφαλίστηκε από την πρωτοποριακή τεχνολογία, την κορυφαία άνεση, τον εξαιρετικό χειρισμό και την επιβλητική αλλά συνάμα κομψή του εμφάνιση. Οι αγοραστές της λιμουζίνας προερχόντουσαν από όλο τον κόσμο και η λίστα περιλάμβανε βασιλικά πρόσωπα, αρχηγούς κρατών, διασημότητες από τη Showbiz και επικεφαλής των μεγαλύτερων βιομηχανιών και επιχειρήσεων. Στη Κύπρο υπάρχουν δύο «600». Το πρώτο είναι τύπου Pullman, δηλαδή μακράς βάσης, και βρίσκεται στη Αρχιεπισκοπή. Αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος. Το δεύτερο βρίσκεται για πολλά χρόνια στη Λεμεσό και λέγεται ότι ανήκε σε γνωστή σταρ του κινηματογράφου.

 

Close

 

Τα οχήματα της σειράς W 100 κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο του Sindelfingen, όπου η Mercedes-Benz εφάρμοζε εξατομικευμένες και ασυνήθιστες επιθυμίες των πελατών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν αλλάζουν τον βασικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου ή δεν γίνονται σε βάρος της ασφάλειας. Γι αυτό και καθεμία από τις 2.677 Mercedes-Benz 600 που κατασκευάστηκαν είναι μοναδική. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι 487 από αυτές την ήταν εκδόσεις Pullman.

Close

Η Mercedes-Benz 600 θεωρήθηκε ευρέως ως το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Πολλοί πελάτες το χρησιμοποιούσαν για χρόνια για κινητικότητα που αρμόζει στην κατάστασή τους, είτε με σοφέρ είτε με τους ιδίους πίσω από το τιμόνι.

 

 

Χαρακτηριστικά ήταν και τα σχόλια του ειδικού Τύπου όταν κυκλοφόρησε. Το περιοδικό «Motor Revue» στην έκδοση Μαρτίου /1965 ανέφερε σχετικά: «Το αποτέλεσμα είναι ένα επίπεδο άνεσης οδήγησης που είναι αναμφίβολα το βέλτιστο που επιτεύχθηκε στη μηχανική αυτοκινήτων μέχρι σήμερα. Μπορείτε να οδηγείτε το 600 σε ορεινά περάσματα όπως ένα σπορ αυτοκίνητο αλλά όπου ακόμα και ένα σπορ αυτοκίνητο με καλή οδήγηση θα δυσκολευόταν να ακολουθήσει.»

Τα αυτοκίνητα υψηλού κύρους είναι βαθιά ριζωμένα στην προέλευση της μάρκας. Ένα πρώιμο παράδειγμα είναι η Mercedes-Simplex 60 hp, που παρουσιάστηκε το 1903. Το κορυφαίο μοντέλο της εποχής υπάρχει στη συλλογή Mercedes-Benz Classic ως ένα πολύ ιδιαίτερο έκθεμα.