Classic

30 Aug, 2020 Ώρα 12:08

Το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα το 1908 - Δείτε σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα

Thumbnail

Το σημείο μηδέν της κατασκευής αυτοκινήτων στην Ελλάδα αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες ο Βασίλης Σαρημπαλίδης.

Close

Συγκεκριμένα ο γνωστός δημοσιογράφος όχι μόνο ανακάλυψε το όχημα που κατασκεύασε ο Νίκος Θεολόγος πριν από 112 χρόνια αλλά προχώρησε στην συναρμολόγηση και ανακατασκευή μίζα με τον εγγονό του κατασκευαστή που έχει το ίδιο όνομα (Νίκος Θεολόγος).

_

Close

 

Ξεκίνησε το 1908

Close

Ο Νίκος Θεολόγος είχε εργαστεί στην αυτοκινητοβιομηχανία Ford και είχε όνειρο να φτιαξει διάφορά οχήματα.

Το συγκεκριμένο που ήταν και το προσωπικό του, ξεκίνησε να το φτιάχνει το 1908 και το ολοκλήρωσε λίγα χρόνια αργότερα όταν συναρμολόγησε τα διάφορα μέρη του αυτοκινήτου αλλά και τον κινητήρα που προέρχεται από μία μοτοσικλέτα BSA.

_

 

Σώζεται μέχρι και σήμερα

Το συγκεκριμένο όχημα σώζεται μέχρι και σήμερα και την ύπαρξη του ελάχιστοι γνωρίζουν ακόμα και στην Ελλάδα.

Για να φτιαχτεί στην μορφή που θα το δείτε και χωρίς να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές από την αρχική του μορφή και κατάσταση συνέβαλε αποτελεσματικά ο Χρήστος Μαραγκός (κορυφαίος Έλληνας επιπλοποιός) αλλά και ο συλλέκτης μοτοσικλετών Βασίλης Μακρής που διατηρεί συγγένεια με τον Νίκο Θεολόγο.

_

 

 

Δείτε το σχετικό video του Βασίλη Σαρημπαλίδη που έχει τεράστια αξία για την ιστορία του αυτοκινήτου στην Ελλάδα…

 

 

08 Apr, 2021 Ώρα 21:15

Απίστευτο! Porsche 550 Spyder του ´55 βρέθηκε σε κλειστό κοντέινερ μετά από 35 χρόνια!

Thumbnail

Το Porsche 550 Spyder είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον exclusive αυτοκίνητο και κάθε ένα από αυτά που έχουν παραχθεί, έχει την δική του ιστορία. Οπως αυτό του άρθρου μας το οποίο μόλις πριν μερικές μέρες βρέθηκε κλειδωμένο σε ένα Container στην Νότια Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Όχι απλά κλειδωμένο. 35 χρόνια κλειδωμένο για να είμαστε πιο ακριβείς! 

Close

 

 

Είναι ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα της μάρκας με το συγκεκριμένο να έχει παραχθεί σε μόνο 90 κομμάτια. Το μοναδικό αυτό κλασικό σπορ Porsche βρέθηκε από τον Bobby Green, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του Old Crow Speed shop όπου ασχολείται με κλασικές μοτοσυκλέτες! Εξού και ο λόγος για τον οποίο ήταν και στην περιοχή. Συγκεκριμένα για να κοστολογήσει μια προσωπική συλλογή από κλασικές μοτοσυκλέτες της οποίας ο ιδιοκτήτης έφυγε από την ζωή. Εκεί ο Green βρέθηκε μπροστά σε ένα αυτοκινητιστικό θαύμα αφού στον ίδιο χώρο βρήκε ένα container μέσα στο οποίο κρυβόταν μια ολοκοκκινη Porsche 550 Spyder σε φοβερά καλή κατάσταση. Ο ίδιος είπε ότι είναι σαν να βρίσκεις έναν μονόκερο τον οποίο την ίδια στιγμή καβαλάει ένας μεγαλοπόδαρος. Τόσο απίστευτο!

 

Close

 

Μετά από λίγο ψάξιμο βρέθηκε και η ιστορία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Με την βοήθεια ενός εμπειρογνώμονα και μοναδική ταυτότητα το chassis number (0069) του αυτοκινήτου ο Green βρήκε ότι το αυτοκίνητο παράχθηκε το 1955. Το διθέσιο σπορ ήταν το νούμερο 69 στην γραμμή παραγωγής των 90 συνολικά που είχαν παραχθεί. Ο πρώτος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου το χρησιμοποίησε σε αγώνες και ακολούθως το 1963 το πούλησε για 2000 δολάρια στον τελικό ιδιοκτήτη ο οποίος το έφερε στην αρχική του μορφή και το φύλαξε στο container μιας και η αγάπη του για το  μηχανοκίνητο γύρισε στις κλασικές μοτοσυκλέτες.

Βάση όσων διαβάσαμε το αυτοκίνητο είναι σχεδόν ολοκληρωτικά αυθεντικό και παρά τα πολλά χρόνια η κατάσταση του είναι απίστευτα εξαιρετική. Μηδαμινή σκουριά σημαίνει ζωή στο αυτοκίνητο.

Ο Bobby Green βρήκε ήδη αγοραστή για το αυτοκίνητο αλλα δεν μίλησε καθόλου για το ποσό το οποίο πωλήθηκε. Είμαστε σίγουροι ότι ένα Porsche 550 Spyder σε τέτοια κατάσταση σίγουρα θα αξίζει κάποια εκατομμύρια δολάρια!

Δείτε πιο κάτω το βίντεο που φτιάχτηκε μετά την εύρεση του αυτοκινήτου. 

 

Close