Classic

06 Jan, 2020 Ώρα 13:06

Ένα νεκροταφείο 400 αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε απαγορευμένη περιοχή στην Κύπρο!

Thumbnail

Ένα βίντεο εμφανίστηκε σήμερα στα μηνύματα μου. Με κυπριακό περιεχόμενο το οποίο δεν είχα ξαναδεί. Φυσικά το βίντεο είναι του 2018 άρα άνετα μπορεί να πέρασε από τα μάτια σας.

Close

Πρόκειται για ένα νεκροταφείο αυτοκινήτων το οποίο βρίσκεται σε μια αγγλική στρατιωτική βάση στην Κύπρο με περίπου 400 αυτοκίνητα τα οποία παρατηθήκαν από τους ιδιοκτήτες τους κατα την περίοδο του πολέμου το 1974. 

Όπως θα δείτε στο βίντεο όλα έχουν καταστραφεί σε σημείο δύσκολο να μπορεί κάποιος να τα επαναφέρει. Θα διακρίνετε πολλά παλιά λεωφορεία αλλά και πολλά άλλα αξιολάτρευτα κλασικά όπως VW Beetle,Austin Α55, Hillman Minx, Ford Zephyr, Volvo Amazon, Vauxhall Victor. Μαζί και κάποιες μοτοσικλέτες.

Close

Όλα εκεί, παγωμένα στο χρόνο. Κρίμα. Γιατί αυτά τα αυτοκίνητα εγκαταλείφθηκαν κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και άρα οι ιδιοκτήτες τους έχασαν την δυνατότητα πρόσβασης στην περιουσία τους αλλά και γιατί τα οχήματα αυτά αφέθηκαν στην καταστροφή...

UPDATE

Close

Μετά από πληροφορίες μάθαμε ότι τα αυτοκίνητα βρίσκονται στην Επισκοπή. Δεν ήταν πάντα στην κατάσταση που τα βλέπουμε στο βίντεο. Έφεραν όλα καλώς αλλά καταστράφηκαν μετά από πυρκαγιά που έγινε σε μια κοντινή αποθήκη των βάσεων πριν μερικά χρόνια. Επίσης μάθαμε ότι υπάρχουν ακόμη περισσότερα σε σημείο κοντινό. Δυστυχώς η πρόσβαση απαγορεύεται για το κοινό. 

 

20 Feb, 2020 Ώρα 12:46

Η σημαντικότερη McLaren της Ιστορίας

Thumbnail

H McLaren Μ6GT θα μπορούσε να είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της βρετανικής εταιρείας. Το όλο project δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού ο ιδρυτής της Bruce McLaren έφυγε από τη ζωή, με αποτέλεσμα το εγχείρημα να μείνει στο ντουλάπι της ιστορίας. Παρόλα αυτά, η M6GT παραμένει ένα εικονικό αυτοκίνητο για την McLaren.

Close

 

 

Η ιστορία του σπορ κουπέ ξεκινάει πίσω στο μακρινό 1969, όταν ο Bruce McLaren εξέταζε το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sportscar με την κουπέ εκδοχή της M6B Can-Am. Όμως, για την έκδοση δελτίου αναγνώρισης (ομολογκασιόν) οι κανονισμοί απαιτούσαν την κατασκευή 50 αντίστοιχων μοντέλων παραγωγής. Γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, ο McLaren εγκατέλειψε την ιδέα να λάβει μέρος στο θεσμό, αλλά όχι και αυτή για τη δημιουργία ενός supercar δρόμου. Έχοντας αυτό το πλάνο στο μυαλό του κατασκεύασε τρεις M6GT, χωρίς όμως να καταλήξουν ποτέ στη γραμμή παραγωγής. Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα βρίσκεται σήμερα στο Σικάγο των ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στον επίσημο αντιπρόσωπο της βρετανικής εταιρείας στην πόλη.

 

Close

 

Η ομάδα της McLaren Chicago φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια το μοναδικό μοντέλο και πρόσφατα το έβγαλε από το γκαράζ στο οποίο και βρισκόταν καλά φυλαγμένο από τα μάτια του κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο κοντέρ της έχει γράψει μόλις 3.369 χιλιόμετρα, όντας σε μοναδική κατάσταση! Στην M6GT ζωή δίνει ένας 8κύλινδρος κινητήρας 400 ίππων, ο οποίος στέλνει όλη την ισχύ στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου. Οι επιδόσεις του ήταν ασύλληπτες για την εποχή, αφού τα πρώτα 160 χιλιόμετρα από στάση έρχονταν σε λιγότερο από 8 δλ., ενώ η τελική της ταχύτητα άγγιζε τα 265 χλμ./ώρα. Η Μ6GT δεν είναι μόνο κρηκτική, αλλά και σπάνια, όντας μία από τις πλέον σημαντικές McLaren στην ιστορία του βρετανικού εργοστασίου.

 

Πηγή: GoCar.gr