Editorial

29 Aug, 2023 Ώρα 09:58

60 χρόνια Porsche 911: Η οδήγηση στην πιο όμορφη της μορφή!

Thumbnail

Έξι δεκαετίες Porsche 911. Έξι δεκαετίες καθαρής οδηγικής απόλαυσης. Για 60 χρόνια η Porsche 911 είναι ο ορισμός του πραγματικού σπορ αυτοκινήτου. Κάτι περισσότερο από ένα απλό μέσο μεταφοράς. Μέσα από τα χρόνια η Porsche μετέτρεψε την 911 σε ένα κλασικό σπορ αυτοκίνητο το οποίο λατρεύουν οι Petrolheads, διατηρώντας το ταυτόχρονα προηγμένο με τεχνολογίες αιχμής έχοντας μια σταθερή ροή καινοτομίας. «Η οδήγηση στην πιο όμορφη της μορφή»! Το μότο της εταιρείας για την Porsche 911 εδώ και 60 χρόνια.

Close

 

First generation Porsche 911 (original 911), 1963-1973

 

Close

 

Second generation 911 (G-Series), 1973-1989

 

Close

 

Κανένα άλλο αυτοκίνητο στον κόσμο δεν μπορεί να συγκριθεί με το μέγεθος της παράδοσης αλλά και της εξέλιξης της Porsche 911. Αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους λάτρεις του αυτοκινήτου ανά τον κόσμο από το ντεμπούτο της ως 901 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο του 1963. Η 911 είναι η καρδιά της μάρκας και έχει βάλει σε μεγάλο βαθμό το δικό της στίγμα στο σχεδιαστικό DNA της εταιρείας. Όχι μόνο για τις οκτώ γενιές του μοντέλου 911. Αλλά και για τα υπόλοιπα μοντέλα της Porsche!

 

Third generation Porsche 911 (964), 1988-1994

 

 

Fourth generation Porsche 911 (993), 1993-1998

 

 

Οι «επιστήμονες» της Porsche βελτιώνουν ασταμάτητα και σχολαστικά το σπορ αυτοκίνητο από το 1963. Είναι περισσότερο μια διαδικασία εξέλιξης η οποία έχει στόχο τη διατήρηση του χαρακτήρα του Porsche 901, του μοντέλου που μετονομάστηκε σε 911 το 1964. Κάθε μια από τις οκτώ γενεές της Porsche 911 έχει γράψει τη δική της ιστορία θριάμβου! Μέχρι και το 2022 έχουν κατασκευαστεί 1.203.735 παραδείγματα του εμβληματικού μοντέλου. Βρίσκοντας τον τέλειο συνδυασμό οδηγικής απόλαυσης, πάθους και πρακτικότητας, βοήθησε στη διαφύλαξη της βιωσιμότητας του μοντέλου.

 

Fifth generation Porsche 911 (996), 1997-2005

 

 

Sixth generation Porsche 911 (997), 2004-2012

 

 

H Porsche 911 παραμένει μέχρι σήμερα μια μοναδική ιδέα στο χώρο του αυτοκινήτου. Στο χώρο του χθες, του σήμερα και του αύριο. Συνδυάζει απόδοση με καθημερινή χρήση. Παράδοση με καινοτομία. Αποκλειστικότητα με κοινωνική αποδοχή. Σπορ look με λειτουργικότητα. Κάτι που δύσκολα θα βρεις σε άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας. O Ferry Porsche με λίγα λόγια εξήγησε ότι: «H 911 είναι το μόνο αυτοκίνητο που μπορείς να οδηγήσεις από ένα αφρικανικό σαφάρι στο Le Mans, στο θέατρο και μετά στους δρόμους της Νέας Υόρκης».

 

Seventh generation Porsche 911 (991), 2011-2019

 

 

Eighth generation Porsche 911 (992), 2018 - present

 

 

Κανένα σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο δεν έγινε ποτέ αντικείμενο λατρείας για τόσους πολλούς Petrolheads και κανένα σπορ αυτοκίνητο δεν έχει κερδίσει περισσότερους αγώνες από την 911. Με την όγδοη γενιά της 911, η Porsche προωθεί το εμβληματικό σπορ αυτοκίνητο όλο και πιο μακριά στο μέλλον ενώ δεν χάνει ποτέ από τα μάτια της τις παραδόσεις και την ιστορία του. Η τρέχουσα γενεά είναι η ενσάρκωση μιας εξέλιξης που έχει δημιουργήσει ένα σχεδόν τέλειο σπορ αυτοκίνητο. Οπτικά, τεχνολογικά και στο δρόμο. 

Αυτή είναι η Porsche 911. «Η οδήγηση στην πιο όμορφη της μορφή»!

 

21 Sep, 2023 Ώρα 15:17

Οι θορυβώδεις εξατμίσεις πάνε σήμερα στη βουλή!

Thumbnail

Τους μήνες που πέρασαν μέχρι και σήμερα είδαμε πολλά άρθρα τα οποία λανθασμένα προκάλεσαν πανικό σε ιδιοκτήτες σπορ και βελτιωμένων αυτοκινήτων. Άρθρα που παρέπεμπαν στο ότι η βουλή "θα τους βάλει όλους φυλακή" και θα πληρώνουν γερά πρόστιμα με τα αυτοκίνητα τους να καταλήγουν κατασχεμένα στην αστυνομία.

Close

Η κατάθεση του συγκεκριμένου νόμου έγινε τον Νοέμβριο του 2021 από τους βουλευτές Ηλία Μυριάνθους, Κωστή Ευσταθίου. 

Πραγματικός σκοπός της πρότασης νόμου είναι η τροποποίηση του περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Νόμου, έτσι ώστε να θεσπιστεί διαδικασία σε περίπτωση που όχημα έχει υποστεί μετατροπές και προκαλεί οχληρία και ηχορύπανση να ακινητοποιείται και να μεταφέρεται σε χώρο όπου θα διευθετείται η επαναφορά του στην κατάσταση που ευρισκόταν πριν από τη μετατροπή.

Close

Δείτε εδώ την πρόταση νόμου

Δείτε εδώ την Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Close

Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Νόμος του 1972 (86/1972)

 

Η εξέταση του νόμου μετά από πολλές αναβολές θα γίνει σήμερα με την ημερήσια διάταξη της ολομέλειας να το συμπεριλαμβάνει στις νομοθετικές εργασίες της ημέρας. 

Την ίδια στιγμή και προ ημερών οργανωμένες αυτοκινητιστικές ομάδες όπως εκείνη του Mitsubishi EVO Club Cyprus συζήτησαν με τον Κο Ευσταθίου και προσπάθησαν να τον κατευθύνουν προς τη σωστή λειτουργία του νόμου με κυριότερο σημείο τον σωστό έλεγχο τον οχημάτων και σωστές δικλείδες έτσι ώστε να μην υπάρχουν συγκρούσεις με τα γραφόμενα στο γνωστό μας εγχειρίδιο μετατροπών το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Τέλος τονίζουμε ότι η πρόταση αυτή ΔΕΝ έχει να κάνει με κατάσχεση βελτιωμένων αυτοκινήτων ούτε και ότι άλλο αναφέρουν τα διάφορα άρθρα που διαβάσατε από άσχετους του χώρου της δημοσιογραφίας.

Απο την δική μας μεριά ευχόμαστε οι όλοι εμπλεκόμενοι γύρω από την υπερψήφιση ενός νόμου να ξέρουν και πως να χειριστούν τις καταστάσεις. Τα έχουμε πει εκατοντάδες φορές. Εάν ο χειρισμός γίνει λάθος πολλές περιπτώσεις θα καταλήξουν στο δικαστήριο με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να κερδίζει την δίκη έχοντας στη διάθεση του κερδισμένη δίκη ώς προηγούμενο. Το να καταδικάζεις πολίτες χωρίς τις σωστές αποδείξεις είναι το χειρότερο πράγμα.