Ειδήσεις

25 May, 2021 Ώρα 09:50

1,1 δευτερόλεπτα τα 0-100 για το νέο Tesla Roadster;

Thumbnail

Η Tesla είχε παρουσιάσει τα πλάνα της για το νέο της Roadster, που θα αποτελέσει το διάδοχο του αντίστοιχου πρώτου μοντέλου στην ιστορία της, πριν από τρία χρόνια.

Close

Με βάση λοιπόν τα τότε δεδομένα το Roadster θα έπρεπε ήδη να κυκλοφορεί στους δρόμους. Σύμφωνα όμως με τη συνηθισμένη πρακτική της αμερικανικής εταιρείας, ο προγραμματισμός της έχει αναθεωρηθεί και έτσι η πρεμιέρα του αναμένεται του χρόνου.

 

Close

 

Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο όμως βρίσκεται πλέον και στο διάσημο μουσείο αυτοκινήτου Peterson, γεγονός που αποτέλεσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον Elon Musk προκειμένου να αναφερθεί μέσω του Twitter εκ νέου σε αυτό.

Close

 

Τεσλα

 

Και να δηλώσει πως το προαιρετικό σύστημα του πεπιεσμένου αέρα SpaceX θα είναι πράγματι διαθέσιμο και θα εξασφαλίζει εξωπραγματικές με τα τρέχοντα δεδομένα επιδόσεις. Το SpaceX διαθέτει ακροφύσια δίπλα στην πινακίδα κυκλοφορίας, ενώ η απελευθέρωση μέσω αυτών πεπιεσμένου κρύου αέρα, που είναι αποθηκευμένος σε ειδικές δεξαμενές, εξασφαλίζει πρόσθετη ώση.

 

 

Που βοηθά ώστε το 0-96 χλμ./ ώρα (0-60 μίλια την ώρα) να ολοκληρώνεται σε μόλις 1,1 δεύτερα. Χωρίς το SpaceX η αντίστοιχη τιμή είναι τα εξίσου εντυπωσιακά 1,9 δεύτερα και αφορά την κορυφαία έκδοση του μοντέλου με τους δύο κινητήρες στον πίσω άξονα και το ένα στον εμπρός.

 

 

Επίσης εντυπωσιακά είναι και τα 250 kWh της μπαταρίας που επαρκούν για κίνηση 1.000 χιλιομέτρων κατά WLTP.

H διάθεση του νέου Tesla Roadster θα ξεκινήσει με την ειδική έκδοση Founders Series που θα κοστίζει 250.000 δολάρια και για την οποία απαιτείται προκαταβολή 50.000 δολαρίων. H στάνταρ εκδοχή του θα κοστίζει 200.000 δολάρια.

 

 

Πηγή: CNN.gr

23 Jun, 2021 Ώρα 11:00

Με πλήρως ηλεκτροκίνητη γκάμα από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας η Audi

Thumbnail

Οι τελευταίες επίσημες πληροφορίες που έρχονται απευθείας από τα κεντρικά της Audi στο Ingolstadt της Γερμανίας, επιβεβαιώνουν τα όσα μάθαμε πριν λίγους μήνες, με την premium αυτοκινητοβιομηχανία να σταματά την εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2026. Η παραγωγή τους θα συνεχίσει και μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, αλλά θα αφορά ήδη υπάρχουσες θερμικές μονάδες της γκάμας.

Close

Σύμφωνα με ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, τα σημερινά A3 και Α4 θα αντικατασταθούν από αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στα μεγαλύτερα Α5 και Α6. Το τελευταίο αυτοκίνητο της γκάμας το οποίο θα εξοπλιστεί με καινούργια θερμική μονάδα ισχύος θα είναι το επόμενης γενιάς Q8, η παραγωγή του οποίου θα ολοκληρωθεί το 2032. Μέχρι τότε όλη η γκάμα θα έχει εξηλεκτριστεί πλήρως.

Το πλάνο της γερμανικής μάρκας έχει ως στόχο την ύπαρξη 20 διαφορετικών αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων έως το 2025 και την πώληση τουλάχιστον 7 εκατομμυρίων μονάδων που να βασίζονται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών PPΕ, την οποία η Audi έχει εξελίξει σε συνεργασία με την Porsche.

Close

Εάν αυτοί οι στόχοι υλοποιηθούν, τότε τοποθετούν την εταιρεία με τους τέσσερις δακτυλίους στο σήμα, μπροστά και από τους δύο κύριους ανταγωνιστές της, την BMW και την Mercedes-Benz, στον αγώνα της ηλεκτρικής εποχής. Αυτό γιατί η πρώτη έχει ως στόχο το 50% των συνολικών της πωλήσεων να αφορά ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030, ενώ η δεύτερη δεν έχει ανακοινώσει καν επίσημο στρατηγικό πλάνο για το εξηλεκτρισμένο μέλλον της. Μία premium μάρκα η οποία φαίνεται να βρίσκεται πιο μπροστά ακόμη και από την Audi, είναι η Jaguar, με την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία να δηλώνει πως θα έχει εξηλεκτριστεί πλήρως έως το 2025.

 

Close