Ειδήσεις

25 May, 2021 Ώρα 09:50

1,1 δευτερόλεπτα τα 0-100 για το νέο Tesla Roadster;

Thumbnail

Η Tesla είχε παρουσιάσει τα πλάνα της για το νέο της Roadster, που θα αποτελέσει το διάδοχο του αντίστοιχου πρώτου μοντέλου στην ιστορία της, πριν από τρία χρόνια.

Close

Με βάση λοιπόν τα τότε δεδομένα το Roadster θα έπρεπε ήδη να κυκλοφορεί στους δρόμους. Σύμφωνα όμως με τη συνηθισμένη πρακτική της αμερικανικής εταιρείας, ο προγραμματισμός της έχει αναθεωρηθεί και έτσι η πρεμιέρα του αναμένεται του χρόνου.

 

Close

 

Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο όμως βρίσκεται πλέον και στο διάσημο μουσείο αυτοκινήτου Peterson, γεγονός που αποτέλεσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον Elon Musk προκειμένου να αναφερθεί μέσω του Twitter εκ νέου σε αυτό.

Close

 

Τεσλα

 

Και να δηλώσει πως το προαιρετικό σύστημα του πεπιεσμένου αέρα SpaceX θα είναι πράγματι διαθέσιμο και θα εξασφαλίζει εξωπραγματικές με τα τρέχοντα δεδομένα επιδόσεις. Το SpaceX διαθέτει ακροφύσια δίπλα στην πινακίδα κυκλοφορίας, ενώ η απελευθέρωση μέσω αυτών πεπιεσμένου κρύου αέρα, που είναι αποθηκευμένος σε ειδικές δεξαμενές, εξασφαλίζει πρόσθετη ώση.

 

 

Που βοηθά ώστε το 0-96 χλμ./ ώρα (0-60 μίλια την ώρα) να ολοκληρώνεται σε μόλις 1,1 δεύτερα. Χωρίς το SpaceX η αντίστοιχη τιμή είναι τα εξίσου εντυπωσιακά 1,9 δεύτερα και αφορά την κορυφαία έκδοση του μοντέλου με τους δύο κινητήρες στον πίσω άξονα και το ένα στον εμπρός.

 

 

Επίσης εντυπωσιακά είναι και τα 250 kWh της μπαταρίας που επαρκούν για κίνηση 1.000 χιλιομέτρων κατά WLTP.

H διάθεση του νέου Tesla Roadster θα ξεκινήσει με την ειδική έκδοση Founders Series που θα κοστίζει 250.000 δολάρια και για την οποία απαιτείται προκαταβολή 50.000 δολαρίων. H στάνταρ εκδοχή του θα κοστίζει 200.000 δολάρια.

 

 

Πηγή: CNN.gr

24 Jul, 2025 Ώρα 17:09

Τζιωρτζής: «Όλα έτοιμα για την διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR»

Thumbnail

«Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα, το καλύτερο μισό της χρονιάς που είχαμε από το 2020 στην ανώτατη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR» τόνισε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (24/7) για τον απολογισμό της πορείας του στο πρώτο μισό του 2025 στην έκτη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΝASCAR.

Close

 

 

Ο Κύπριος οδηγός μετά από τους πρώτους τρεις αγώνες σε Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία βρίσκεται στην 8η θέση της γενικής κατάταξης με 164 βαθμούς, μόλις δύο πίσω από την έκτη θέση και σε κοντινή απόσταση από την τριάδα. «Είχαμε συνέχεια καλούς τερματισμούς και μαζέψαμε πολλούς βαθμούς που μας βάζουν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος» ανέφερε ο Τζιωρτζής και πρόσθεσε: «Αν αφαιρέσουμε τα δύο χειρότερα αποτελέσματα, που αναγκαστικά θα αφαιρεθούν μετά τον επόμενο αγώνα στην Τσεχία τέλος Αυγούστου, η διαφορά μηδενίζεται».

Ο Κύπριος επαγγελματίας οδηγός εστίασε επίσης και στο γεγονός ότι με τις βελτιωμένες ρυθμίσεις που έγιναν στο αυτοκίνητό του, HTFX Ford Mustang, από τον προηγούμενο αγώνα στην πίστα Brands Hatch στην Αγγλία αλλά και στα δοκιμαστικά που έγιναν, θα ενισχυθεί η προσπάθειά του να βρεθεί στο βάθρο στους τρεις αγώνες που ακολουθούν για την ολοκλήρωση της χρονιάς. 

Close

 

 

Εξάλλου, τόνισε ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τη συνέπεια και τη σταθερότητα που δείχνει η νέα του ομάδα, η γαλλική SPEEDHOUSE. «Μου δίνει ένα αυτοκίνητο που δεν με προδίδει με μηχανικά προβλήματα και τους ευχαριστώ πολύ.  Σίγουρα να είσαι σε μία καινούργια ομάδα δεν είναι το πιο εύκολο να δεις τα αποτελέσματα από την αρχή, γι’ αυτό είναι θετικό ότι πλέον η διεκδίκηση του τίτλου είναι κοντά» σχολίασε και συμπλήρωσε με έμφαση: «Να είστε σίγουροι ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου ώστε να το πετύχουμε και τον ερχόμενο Οκτώβριο εδώ μπροστά να είναι η κούπα του Πρωταθλητή Ευρώπης».

 

 

Διπλοί βαθμοί στους δύο τελευταίους αγώνες

Η σεζόν θα συνεχιστεί με τον τέταρτο αγώνα που θα γίνει στις 30-31 Αυγούστου στην πίστα Autodrom Most στην Τσεχία όπου μέχρι τότε απομένουν ακόμη τρία δοκιμαστικά με την ομάδα. Έπειτα θα ακολουθήσουν τα ημιτελικά στη Motorsport Arena Oschersleben στην Γερμανία στις 20-21 Σεπτεμβρίου και ο τελικός στη Circuit Zolder στο Βέλγιο στις 11-12 Οκτωβρίου. «Οι ημιτελικοί και οι τελικοί είναι οι σημαντικότεροι αγώνες της χρονιάς, αφού οι βαθμοί σε αυτούς τους αγώνες μετράνε διπλοί» σημειώνει ο Τζιωρτζής.

Προανήγγειλε ευχάριστα νέα 

Στο μεταξύ, ο Κύπριος οδηγός προανάγγειλε και την άφιξη στην Κύπρο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, οπότε και θα ανακοινωθούν ευχάριστα νέα που έχουν προκύψει για εκπλήρωση ενός μεγάλου στόχου που έχει τεθεί εδώ και καιρό. Περισσότερα θα αποκαλυφθούν τον Νοέμβριο.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής ευχαρίστησε και όσους βρίσκονται δίπλα του στην προσπάθεια για επίτευξη των στόχων του. Τον Πλατινένιο Χορηγό, την εταιρεία HTFX και τους υποστηρικτές ALCO Filters, Psaltis Auto Parts, Panayiotides Gifts, Televantos Used Trucks, Sana Hiltonia και πίστα Daytona Raceway.

 

Close