Ειδήσεις

25 May, 2021 Ώρα 09:50

1,1 δευτερόλεπτα τα 0-100 για το νέο Tesla Roadster;

Thumbnail

Η Tesla είχε παρουσιάσει τα πλάνα της για το νέο της Roadster, που θα αποτελέσει το διάδοχο του αντίστοιχου πρώτου μοντέλου στην ιστορία της, πριν από τρία χρόνια.

Close

Με βάση λοιπόν τα τότε δεδομένα το Roadster θα έπρεπε ήδη να κυκλοφορεί στους δρόμους. Σύμφωνα όμως με τη συνηθισμένη πρακτική της αμερικανικής εταιρείας, ο προγραμματισμός της έχει αναθεωρηθεί και έτσι η πρεμιέρα του αναμένεται του χρόνου.

 

Close

 

Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο όμως βρίσκεται πλέον και στο διάσημο μουσείο αυτοκινήτου Peterson, γεγονός που αποτέλεσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον Elon Musk προκειμένου να αναφερθεί μέσω του Twitter εκ νέου σε αυτό.

Close

 

Τεσλα

 

Και να δηλώσει πως το προαιρετικό σύστημα του πεπιεσμένου αέρα SpaceX θα είναι πράγματι διαθέσιμο και θα εξασφαλίζει εξωπραγματικές με τα τρέχοντα δεδομένα επιδόσεις. Το SpaceX διαθέτει ακροφύσια δίπλα στην πινακίδα κυκλοφορίας, ενώ η απελευθέρωση μέσω αυτών πεπιεσμένου κρύου αέρα, που είναι αποθηκευμένος σε ειδικές δεξαμενές, εξασφαλίζει πρόσθετη ώση.

 

 

Που βοηθά ώστε το 0-96 χλμ./ ώρα (0-60 μίλια την ώρα) να ολοκληρώνεται σε μόλις 1,1 δεύτερα. Χωρίς το SpaceX η αντίστοιχη τιμή είναι τα εξίσου εντυπωσιακά 1,9 δεύτερα και αφορά την κορυφαία έκδοση του μοντέλου με τους δύο κινητήρες στον πίσω άξονα και το ένα στον εμπρός.

 

 

Επίσης εντυπωσιακά είναι και τα 250 kWh της μπαταρίας που επαρκούν για κίνηση 1.000 χιλιομέτρων κατά WLTP.

H διάθεση του νέου Tesla Roadster θα ξεκινήσει με την ειδική έκδοση Founders Series που θα κοστίζει 250.000 δολάρια και για την οποία απαιτείται προκαταβολή 50.000 δολαρίων. H στάνταρ εκδοχή του θα κοστίζει 200.000 δολάρια.

 

 

Πηγή: CNN.gr

25 Apr, 2025 Ώρα 13:28

BMW Σειρά 1: Ο νέος «Άσσος» θα τα αλλάξει όλα

Thumbnail

Η BMW επιβεβαιώνει την επιστροφή της Σειράς 1 με μια ριζικά ανανεωμένη τέταρτη γενιά, η οποία αναμένεται γύρω στο 2028 και θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά ηλεκτρικές εκδόσεις.

Close

Ενώ ανταγωνιστές όπως η Mercedes-Benz και η Audi αποσύρουν αντίστοιχα μοντέλα (A-Class, A1, Q2), η BMW δεσμεύεται να συνεχίσει την παρουσία της στην κατηγορία των μικρών hatchback.

Η νέα Σειρά 1 θα αποτελέσει την είσοδο στον ηλεκτρικό κόσμο της Neue Klasse, μιας νέας γενιάς μοντέλων με έμφαση στην τεχνολογία και τη βιωσιμότητα.

Close

Ο επικεφαλής προϊόντων της BMW, Bernd Körber, τόνισε ότι η Σειρά 1 παραμένει στρατηγικά σημαντική για την εταιρεία.

Σε αγορές όπως η Ιταλία και η Γαλλία, το μοντέλο κατέχει μερίδια έως και 40%, καθιστώντας το αναγκαίο για τη διατήρηση της παγκόσμιας απήχησης της μάρκας.

Close

Παράλληλα, προσφέρει ένα οικονομικότερο σημείο εισόδου για νεότερους αγοραστές, διατηρώντας το brand «νεανικό».

Η παραμονή της BMW στην απαιτητική και χαμηλού περιθωρίου κερδών αγορά των μικρών αυτοκινήτων, όπως αναφέρει ο Körber, ενισχύει την ευελιξία και την αποδοτικότητα της εταιρείας.

Αν και δεν αποκαλύφθηκαν ακόμα λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο, αναμένεται να προσφέρεται τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και με ηλεκτροκίνηση.