Akio Toyoda: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απειλούν 5,5 εκατ. θέσεις εργασίας

22 Σεπ., 2021 Ώρα 14:22

Ο CEO της Toyota, Akio Toyoda, προειδοποίησε πως 5,5 εκατ. θέσεις εργασίας στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν εάν η ιαπωνική κυβέρνηση ακολουθήσει μια φιλόδοξη στρατηγική για την πώληση αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να γίνει μια χώρα με ουδέτερες εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050.

Η Ιαπωνία είναι μια χώρα που εξαρτάται από τις εξαγωγές. Υπό αυτή την έννοια, η ουδετερότητα του άνθρακα ισοδυναμεί με ζήτημα απασχόλησης για την Ιαπωνία. Ορισμένοι πολιτικοί λένε ότι πρέπει να μετατρέψουμε όλα τα αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά ή ότι η μεταποιητική βιομηχανία είναι ξεπερασμένη, αλλά δεν νομίζω ότι συμβαίνει αυτό. Για την προστασία των θέσεων εργασίας και της ζωής των Ιαπώνων, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να ευθυγραμμίσουμε το μέλλον μας με τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας.

Σύμφωνα με τον Toyoda σήμερα η Ιαπωνία κατασκευάσει περίπου 10 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως, με το 50% εξ’αυτών να εξάγονται.

 

 

Οι προβλέψεις αναφέρουν πως η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου θα μπορούσε να παράγει 8 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως με κινητήρες εσωτερικής καύσης, συμπεριλαμβανομένων υβριδικών και plug-in υβριδικών, ακόμη και το 2030.

Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή περισσότερων από 8 εκατομμυρίων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα χαθεί από την Ιαπωνία και η αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να κινδυνεύσει να χάσει έως και 5,5 εκατ. θέσεις εργασίας. Αν λένε ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι ο εχθρός, δεν θα μπορούσαμε να παράγουμε σχεδόν κανένα όχημα,

είπε ο Toyoda που παραμένει σταθερός στην άποψη πως τα υβριδικά αυτοκίνητα εξακολουθούν να αποτελούν σημαντική τεχνολογία που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και στα αμιγώς ηλεκτρικά, και είναι ιδιαίτερα σημαντικά σε αγορές χωρίς σημαντική υποδομή φόρτισης.

Στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα, ο εχθρός είναι το CO2 και όχι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης. Για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, είναι απαραίτητο να έχουμε πρακτικές και βιώσιμες πρωτοβουλίες που να συμβαδίζουν με διαφορετικές καταστάσεις σε διάφορες χώρες και περιοχές.

 

Πηγή: Autoblog 

Δείτε Επίσης