Ειδήσεις

07 Mar, 2023 Ώρα 13:25

Άνοδος 24% στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τη Volkswagen

Thumbnail

Η Volkswagen συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τη μετάβαση της στην ηλεκτροκίνηση, κάτι που αποδεικνύουν και οι υψηλές πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Κατά το 2022 η μάρκα διέθεσε 330.000 μονάδες αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (Battery Electric Vehicles - BEVs), κάτι που ισοδυναμεί με μια αύξηση της τάξης του 23,6% σε σχέση με το 2021.

Close

Συνολικά, οι παραδόσεις αυτοκινήτων της Volkswagen κατά το 2022 με όλους τους τύπους μετάδοσης κίνησης έφτασαν τα 4,56 εκατομμύρια οχήματα, με τον κατάλογο παραγγελιών που δεν έχουν παραδοθεί να παραμένει ιδιαίτερα γεμάτος. Στην Ευρώπη, περίπου 640.000 πελάτες έχουν κάνει παραγγελίες για μοντέλα Volkswagen σε όλους τους τύπους κίνησης (άνοδος  +18%).

 

Close

 

Η πορεία της VW είναι σαφής. Με τη στρατηγική ACCELERATE, η Volkswagen επιταχύνει τον ρυθμό της ηλεκτρικής της εκστρατείας με δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2026. Η μάρκα διαθέτει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικών μοντέλων στην αγορά και μέχρι το 2026 θέλει να έχει το κατάλληλο προϊόν σε κάθε κατηγορία. 

Close

Τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα ID της Volkswagen έχουν θετική ανταπόκριση στην παγκόσμια αγορά με περίπου 170.000 μονάδες να έχουν παραδοθεί το 2022, με το ID.4 να κατέχει ηγετική θέση στον Όμιλο της VW. Η Volkswagen έχει ήδη φτάσει σε ένα πρώτο στόχο στην εκστρατεία της για την ηλεκτρική κινητικότητα. Από τότε που το πρώτο ID.3 παραδόθηκε σε πελάτη τον Σεπτέμβριο του 2020, η Volkswagen έχει παραδώσει περισσότερα από 580.000 μοντέλα ID. σε όλο τον κόσμο. 

 

 

Παρά το δύσκολο περιβάλλον της αγοράς, η Volkswagen παρέδωσε περίπου 4,56 εκατομμύρια οχήματα σε όλους τους τύπους κίνησης στους πελάτες το 2022. Τα SUV είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία της αγοράς, με το μερίδιο στις συνολικές παραδόσεις να έχει αυξηθεί κατά 45%. Στις ΗΠΑ, πάνω από το 80% των παραδόσεων της Volkswagen ανήκει στην κατηγορία των SUV ενώ στην Ευρώπη, το T-Roc, ήταν το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις. 

 

28 Mar, 2023 Ώρα 09:39

Ξεχάστε τα Subaru STi, το μέλλον είναι τα STe

Thumbnail

Η ιστορία του STi, που σημαίνει Subaru Tecnica International, ξεκινά το 1988 με την ίδρυση του σχετικού τμήματος για τη δημιουργία των ικανότερων σε επιδόσεις εκδόσεων.

Close

Μέχρι το 2006 μάλιστα, το STi ήταν με πεζό το «i», ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται με κεφαλαίο. Τώρα, με τη Subaru να καταθέτει αίτηση για την κατοχύρωση ως εμπορικό σήμα του Ste, με τη μορφή που το βλέπουμε πιο κάτω, φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή στην ιστορία της σπουδαίας ιαπωνικής μάρκας.

 

Close

 

Περίπου ένα χρόνο πριν, η Subaru είχε ανακοινώσει πως δεν θα υπάρχει WRX STI για την τρέχουσα γενιά του Impreza, δηλώνοντας ότι η μάρκα κοιτάζει το μέλλον με βλέμμα στην ηλεκτροκίνηση και πρακτικά «τελειώνοντας» στο τμήμα STI που είναι το αντίστοιχο του «Μ» της BMW. Με τα τρέχοντα δεδομένα πάντως, είναι λίγο νωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη αναφορικά με το πρώτο μοντέλο που θα έχει το νέο λογότυπο.

Close

 

 

Ούτως ή άλλως, αυτή τη στιγμή η Subaru έχει ένα μόνο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αυτό είναι το Solterra που κατασκευάζεται από την Toyota, η οποία το έχει και εκείνη στη γκάμα της ως bZ4X. Αυτό σημαίνει ότι μια έκδοση SΤe του Subaru Solterra μπορεί και να είναι αυτή που θα μεταφέρει τη Subaru στη νέα ηλεκτρική εποχή με έκδοση υψηλής απόδοσης και επιδόσεων.

 

 

Πηγή: newsauto