Ειδήσεις

21 Nov, 2019 Ώρα 09:13

Αστυνομία Κύπρου VS Πολίτης: Πως να ΜΗΝ χειρίζεσαι καταστάσεις! (βίντεο)

Thumbnail

Ένα βίντεο εμφανίστηκε σήμερα στα μέσα μαζικής δικτύωσης με ένα πολίτη να καταγράφει ένα γεγονός το οποίο έγινε μεταξύ αυτού και ενός αστυνομικού. 

Close

Προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε ποιος μπορεί να φταίει στο συγκεκριμένο βίντεο και ποιος θα μπορούσε να χειριστεί την κατάσταση καλύτερα. Κατα την δική μας άποψη την ευθύνη του καλύτερου χειρισμού έχει ο αστυνομικός αν και στην προκειμένη το φταίξιμο ρίχνουμε και στους δύο.

Ο πολίτης φαίνεται να καταγράφει με κάμερα αστυνομικούς οι οποίοι έχουν στημένο ραντάρ με κρυμμένο το αυτοκίνητο, στεκόμενοι σε φώτα τροχαίας στη Λάρνακα. Την ίδια στιγμή κόβουν εξώδικο σταματώντας αυτοκίνητα σε έξοδο του αυτοκινητόδρομου κόβοντας την διέλευση των υπόλοιπων αυτοκινήτων. Δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε φυσικά. Απλά αυτή τη φορά παρουσιάζεται κανονικά σε βίντεο. 

Close

Στο βίντεο λοιπόν ο οδηγός σταματά πίσω τους με έναν εκ των αστυνομικών να του κάνει νόημα να προσπεράσει από το πλευρό το σταματημένο σε λάθος σημείο αυτοκίνητο, κάτι το οποίο, αν είσαι διστακτικός οδηγός, σίγουρα δεν θα προτιμούσες να το πράξεις. 

Όταν ο οδηγός ζήτησε εξηγήσεις για το θέμα των σταθμευμένων αυτοκινήτων στην έξοδο τότε ξεκίνησε μια συζήτηση η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί αν ένας εκ των δύο ήξερε να χειριστεί τα πράγματα καλύτερα. 

Close

Μερικές ερωτήσεις που προκύπτουν από το βίντεο, έχουμε σαν car.com.cy

1. Γιατί απαγορεύεται να βιντεοσκοπήσω το αυτοκίνητο μου ή τον δρόμο μπροστά μου;  

2. Ο αστυνομικός έκανε σωστή προσέγγιση ώς όργανο της τάξης;

3. Η αστυνομία έχει κάνει εκπαίδευση στους αστυνομικούς της για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στους πολίτες;

4. Ο πολίτης από την στιγμή που επιλέγει την βιντεοσκόπηση ως προστασία του θεωρείται "κακός";

5. Είδαμε πολλα comments να αναφέρουν ότι ο πολίτης το είχε προσχεδιασμένο. Ίσως. Συνεχίζεται όμως να πιστεύετε ότι ο αστυνομικός το χειρίστηκε σωστά;

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί!

 

24 Jan, 2020 Ώρα 20:18

Δεν θα πιστεύετε ποια είναι η διαφημιστική καμπάνια της Nissan στη Φινλανδία

Thumbnail

Ο προσωπικός χώρος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τους Φινλανδούς. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα έχει να κάνει με την στάση του λεωφορείου, όπου διατηρούν την μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ τους.

Close

_

 

Close

Απίστευτο...

Είναι τόσο ιδιαίτερη η συγκεκριμένη στάση τους, που πραγματικά κάποιος θα πρέπει να το δει για  να το πιστέψει. Όπως και να έχει, αυτό γίνεται εμφανές από πολλές σχετικές εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Close

Καταγεγραμμένες από  περαστικούς που τους κίνησαν την περιέργεια, κάποιες εικόνες  παρουσιάζουν μια τυπική σκηνή μετακίνησης,  το πρωί ή το βράδυ, με τους Φινλανδούς να στέκονται σε αραιά διαστήματα,  αποφεύγοντας κάθε αλληλεπίδραση.

_

 

Η σπουδαιότητα της απόστασης...

Αυτές οι εικόνες, ενέπνευσαν μια διαφορετική διαφημιστική καμπάνια για λογαριασμό της Nissan στην Σκανδιναβία. 

Χρησιμοποιώντας το σκηνικό στις στάσεις των λεωφορείων, η καμπάνια επισημαίνει την σπουδαιότητα του Αυτόματου Έλεγχου Απόστασης, που ρυθμίζει την απόσταση ασφαλείας  ενός Nissan, από το προπορευόμενο όχημα στον δρόμο...