21 Νοε., 2019 Ώρα 09:13

Αστυνομία Κύπρου VS Πολίτης: Πως να ΜΗΝ χειρίζεσαι καταστάσεις! (βίντεο)

Thumbnail

Ένα βίντεο εμφανίστηκε σήμερα στα μέσα μαζικής δικτύωσης με ένα πολίτη να καταγράφει ένα γεγονός το οποίο έγινε μεταξύ αυτού και ενός αστυνομικού. 

Close

Προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε ποιος μπορεί να φταίει στο συγκεκριμένο βίντεο και ποιος θα μπορούσε να χειριστεί την κατάσταση καλύτερα. Κατα την δική μας άποψη την ευθύνη του καλύτερου χειρισμού έχει ο αστυνομικός αν και στην προκειμένη το φταίξιμο ρίχνουμε και στους δύο.

Ο πολίτης φαίνεται να καταγράφει με κάμερα αστυνομικούς οι οποίοι έχουν στημένο ραντάρ με κρυμμένο το αυτοκίνητο, στεκόμενοι σε φώτα τροχαίας στη Λάρνακα. Την ίδια στιγμή κόβουν εξώδικο σταματώντας αυτοκίνητα σε έξοδο του αυτοκινητόδρομου κόβοντας την διέλευση των υπόλοιπων αυτοκινήτων. Δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε φυσικά. Απλά αυτή τη φορά παρουσιάζεται κανονικά σε βίντεο. 

Close

Στο βίντεο λοιπόν ο οδηγός σταματά πίσω τους με έναν εκ των αστυνομικών να του κάνει νόημα να προσπεράσει από το πλευρό το σταματημένο σε λάθος σημείο αυτοκίνητο, κάτι το οποίο, αν είσαι διστακτικός οδηγός, σίγουρα δεν θα προτιμούσες να το πράξεις. 

Όταν ο οδηγός ζήτησε εξηγήσεις για το θέμα των σταθμευμένων αυτοκινήτων στην έξοδο τότε ξεκίνησε μια συζήτηση η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί αν ένας εκ των δύο ήξερε να χειριστεί τα πράγματα καλύτερα. 

Close

Μερικές ερωτήσεις που προκύπτουν από το βίντεο, έχουμε σαν car.com.cy

1. Γιατί απαγορεύεται να βιντεοσκοπήσω το αυτοκίνητο μου ή τον δρόμο μπροστά μου;  

2. Ο αστυνομικός έκανε σωστή προσέγγιση ώς όργανο της τάξης;

3. Η αστυνομία έχει κάνει εκπαίδευση στους αστυνομικούς της για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στους πολίτες;

4. Ο πολίτης από την στιγμή που επιλέγει την βιντεοσκόπηση ως προστασία του θεωρείται "κακός";

5. Είδαμε πολλα comments να αναφέρουν ότι ο πολίτης το είχε προσχεδιασμένο. Ίσως. Συνεχίζεται όμως να πιστεύετε ότι ο αστυνομικός το χειρίστηκε σωστά;

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί!