Ειδήσεις

21 Nov, 2019 Ώρα 09:13

Αστυνομία Κύπρου VS Πολίτης: Πως να ΜΗΝ χειρίζεσαι καταστάσεις! (βίντεο)

Thumbnail

Ένα βίντεο εμφανίστηκε σήμερα στα μέσα μαζικής δικτύωσης με ένα πολίτη να καταγράφει ένα γεγονός το οποίο έγινε μεταξύ αυτού και ενός αστυνομικού. 

Close

Προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε ποιος μπορεί να φταίει στο συγκεκριμένο βίντεο και ποιος θα μπορούσε να χειριστεί την κατάσταση καλύτερα. Κατα την δική μας άποψη την ευθύνη του καλύτερου χειρισμού έχει ο αστυνομικός αν και στην προκειμένη το φταίξιμο ρίχνουμε και στους δύο.

Ο πολίτης φαίνεται να καταγράφει με κάμερα αστυνομικούς οι οποίοι έχουν στημένο ραντάρ με κρυμμένο το αυτοκίνητο, στεκόμενοι σε φώτα τροχαίας στη Λάρνακα. Την ίδια στιγμή κόβουν εξώδικο σταματώντας αυτοκίνητα σε έξοδο του αυτοκινητόδρομου κόβοντας την διέλευση των υπόλοιπων αυτοκινήτων. Δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε φυσικά. Απλά αυτή τη φορά παρουσιάζεται κανονικά σε βίντεο. 

Close

Στο βίντεο λοιπόν ο οδηγός σταματά πίσω τους με έναν εκ των αστυνομικών να του κάνει νόημα να προσπεράσει από το πλευρό το σταματημένο σε λάθος σημείο αυτοκίνητο, κάτι το οποίο, αν είσαι διστακτικός οδηγός, σίγουρα δεν θα προτιμούσες να το πράξεις. 

Όταν ο οδηγός ζήτησε εξηγήσεις για το θέμα των σταθμευμένων αυτοκινήτων στην έξοδο τότε ξεκίνησε μια συζήτηση η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί αν ένας εκ των δύο ήξερε να χειριστεί τα πράγματα καλύτερα. 

Close

Μερικές ερωτήσεις που προκύπτουν από το βίντεο, έχουμε σαν car.com.cy

1. Γιατί απαγορεύεται να βιντεοσκοπήσω το αυτοκίνητο μου ή τον δρόμο μπροστά μου;  

2. Ο αστυνομικός έκανε σωστή προσέγγιση ώς όργανο της τάξης;

3. Η αστυνομία έχει κάνει εκπαίδευση στους αστυνομικούς της για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στους πολίτες;

4. Ο πολίτης από την στιγμή που επιλέγει την βιντεοσκόπηση ως προστασία του θεωρείται "κακός";

5. Είδαμε πολλα comments να αναφέρουν ότι ο πολίτης το είχε προσχεδιασμένο. Ίσως. Συνεχίζεται όμως να πιστεύετε ότι ο αστυνομικός το χειρίστηκε σωστά;

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί!

 

06 Jul, 2020 Ώρα 10:41

Αρχίζει η παραγωγή του νέου Hyundai i10 N-Line στην Ευρώπη

Thumbnail

Η αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai Motor ανακοίνωσε έναρξη της παραγωγής του ολότελα νέου i10 N-Line, το τέταρτο στη σειρά μοντέλο εφοδιασμένο με τον δυναμικό κινητήρα. Εμπνευσμένο από τους κινητήρες της σειράς Ν της Hyundai, τα μοντέλα Ν διακρίνονται από την ιδιαίτερη σπορ εμφάνιση, εξωτερικά και εσωτερικά. Αυτή η αναβάθμιση είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή σπορ εμφάνιση. Το i10 N θα φοράει κινητήρα 1.0 Turbo GDi με απόδοση 100 PS, που το κάνει εξαιρετικά απολαυστικό στην οδήγηση. Το νέο μοντέλο θα έρχεται επίσης με κινητήρα 1.2 MPi και απόδοση 84 PS.

Close

“Με τον πιο δυνατό κινητήρα στο i10, χαρίζουμε στο νέο μοντέλο δυναμισμό και όχι απλά σπορ εμφάνιση”, δήλωσε ο Andreas-Christoph Hofmann, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων της Hyundai Motor Europe. “Προσθέτοντας αυτά τα δυναμικά στοιχεία σ’ αυτό το πολύ ασφαλές και αξιόπιστο αυτοκίνητο, επεκτείνουμε την αποδοχή του από μεγαλύτερο αριθμό αγοραστών”, συμπλήρωσε.

Το νέο μοντέλο συνδυάζει εμφάνιση με επιδόσεις και φέρει τις χαρακτηριστικές γραμμές σχεδιασμού στη νέα σειρά μοντέλων της Hyundai.

Close