Ειδήσεις

12 Dec, 2019 Ώρα 13:01

Αυστηρότερα όρια για τις εκπομπές ρύπων από την Ε.Ε.

Thumbnail

Σε ομιλία της, η κυρία Ursula von der Leyen, η νέα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσίασε έναν νέο «οδικό χάρτη» για την προστασία του περιβάλλοντος και ανακοίνωσε ότι θα προταθούν αυστηρότερα όρια εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα τα οποία θα ισχύουν από το 2030. 

 

Όπως είπε η κυρία von der Leyen, η οποία ανέλαβε χρέη από την 1η Δεκεμβρίου, ως το 2021 θα προτείνει να αναθεωρηθούν ως προς το αυστηρότερο τα όρια που θα ισχύουν, με σκοπό να ξεκινήσει από το 2025 η προσπάθεια για μηδενικούς ρύπους. Τον περασμένο Απρίλιο η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε νόμο για μείωση κατά 37,5% του ορίου εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με αυτό του 2021 (σημ.: να περιοριστεί στα 60 g/km έναντι των 95 g/km, συγκριτικά).

Close

 

 

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σχετικά: «Η Επιτροπή είναι έτοιμη να προτείνει έναν νέο στόχο, αλλά ένα τέτοιο βήμα προϋποθέτει την εκτίμηση του αντίκτυπου που θα έχει στην οικονομία αλλά και την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης, για να γίνει νόμος».

Οι πρώτες αντιδράσεις στις δηλώσεις της κυρίας von der Leyen ήρθαν από τους μεγάλους κατασκευαστές της Ευρώπης. Ο κ. Bernhard Mattes, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Αυτοκινητοβιομηχανιών («VDA») δήλωσε σχετικά: «Υπάρχει κίνδυνος από την αυστηροποίηση του ορίου για τους ρύπους παγκοσμίως, παρότι το πιο πρόσφατο συμφωνήθηκε μόλις πέρυσι». Επίσης, ο κ. Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος του Oμίλου PSA και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων («ACEA»), τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε πει σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αυτό: «Η ελευθερία της μετακίνησης είναι βασικό στοιχείο των δημοκρατιών μας. Πολλά πρέπει να συντονίζονται και να συνυπολογίζονται σφαιρικά για να εξασφαλίζουν μια οικονομικά ανεκτή και διαχρονική κινητικότητα».

Close

 

Πηγή: CarandDriver.gr

Close
28 Sep, 2020 Ώρα 14:33

H Audi «ηλεκτρίζει» την Bayern Μονάχου!

Thumbnail

Η FC Bayern Munich είναι ο πρώτος διεθνής ποδοσφαιρικός σύλλογος που οι ποδοσφαιριστές του θα οδηγούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι νικητές του Champions League παρέλαβαν 19 Audi e-tron σε μια λιτή εκδήλωση στο Μόναχο με την Audi να έχει  ήδη εγκαταστήσει σημεία φόρτισης στο προπονητικό κέντρο της Bayern στο Säbener Strasse. Τον Ιανουάριο, η FC Bayern Munich και η Audi είχαν παρατείνει τη συνεργασία τους μέχρι το 2029, πριν ακόμα λήξει η προηγούμενη τους συμφωνία. Με την παράδοση 19 αμιγώς ηλεκτρικών Audi e-tron στους παίκτες σημαίνει ότι πάνω από το ήμισυ του στόλου Audi της FC Bayern κινείται με ηλεκτρική ενέργεια. Με την κίνηση αυτή ο σύλλογος μειώνει την κατανάλωση του στόλου του σε λιγότερο από 95 γραμμάρια CO2/km.

Close

«Για εμάς, η βιώσιμη premium κινητικότητα είναι το επίκεντρο της στρατηγικής της Audi. Με τη διάθεση 19 e-tron στην FC Bayern στέλνουμε ένα μήνυμα σύμφωνα με την πορεία μας προς ένα ηλεκτρικό μέλλον», λέει η Hildegard Wortmann, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της AUDI AG.

 

Close

 

Ο προπονητής της FC Bayern Hansi Flick και τα αστέρια της ομάδας Manuel Neuer και Robert Lewandowski, παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους στις εγκαταστάσεις της Audi κοντά στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Και οι τρεις είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα νέα τους αυτοκίνητα, ύστερα από μια σύντομη επεξήγηση των δυνατοτήτων και συστημάτων του  Audi e-tron.

Close

«Το πρώτο μου Audi, πριν από δέκα χρόνια, ήταν ένα Q7 TDI. Τώρα οδηγώ ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αυτό είναι το μέλλον», δήλωσε ο διεθνής τερματοφύλακας Manuel Neuer, και συνέχισε «Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου με την FC Bayern είχα επίσης την εμπειρία της εντυπωσιακής τεχνολογικής ανάπτυξης του συνεργάτη μας, της Audi»

 

 

Είναι υπέροχο που η FC Bayern, μαζί με την Audi, είναι τώρα ο πρώτος διεθνής σύλλογος στο δρόμο της ηλεκτρικής ενέργεια», λέει ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου Karl-Heinz Rummenigge και νυν Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FC Bayern München AG. «Η ηλεκτροδότηση του στόλου μας με το Audi e-tron και η παροχή σημείων φόρτισης στους προπονητικούς μας χώρους είναι καλά παραδείγματα που δείχνουν ότι η συνεργασία μεταξύ Audi και FC Bayern υπερβαίνει κατά πολύ από μια κοινή αθλητική χορηγία.»

Η Audi συνεργάζεται με τον πιο επιτυχημένο γερμανικό ποδοσφαιρικό σύλλογο από το 2002, ενώ η μάρκα είναι μέτοχος της FC Bayern München AG από το 2011.