Ειδήσεις

30 Jul, 2020 Ώρα 12:32

Αυτή είναι η νέα Lamborghini των 830 ίππων

Thumbnail

Μέσω διαδικτύου, η ιταλική φίρμα παρουσίασε επίσημα το «θηρίο», ένα ακραίο σχεδιαστικά τετράτροχο με εκπληκτική αεροδυναμική, που τροφοδοτείται από τον ισχυρότερο V12 κινητήρα.

Close

 

 

Πρόκειται για την Essenza SCV12, το νέο αγωνιστικών προδιαγραφών hypercar της Lamborghini. Αποτελεί δημιουργία του τμήματος Squadra Corse και έχει άδεια χρήσης μόνο για την πίστα. Θα παραχθεί σε μόλις 40 μονάδες, με τους τυχερούς ιδιοκτήτες να λαμβάνουν ιδιωτικά μαθήματα οδήγησης από τους επαγγελματίες οδηγούς της εταιρείας, προκειμένου να μπορούν να τη χειριστούν με ασφάλεια.

 

Close

 

Μάλιστα, τα οχήματα οι κάτοχοι δεν θα τα έχουν σπίτι τους, αλλά θα φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις της φίρμας στην Μπολόνια. Η Lamborghini είναι αυτή που θα τα μεταφέρει στην πίστα όπου διοργανώνεται το αντίστοιχο event και αυτή που θα τα συντηρεί.

 

 

Η SCV12 βασίζεται στην Aventador, αλλά φέρει εντελώς καινούριο bodykit και carbon σασί. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αεροδυναμική του απόδοση είναι καλύτερη ακόμη από όχημα της κατηγορίας GT3. Όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι ενεργά, στο καπό έχουν τοποθετηθεί δύο εισαγωγές αέρα, η τεράστια πίσω αεροτομή είναι από ανθρακονήματα, όπως και τα πτερύγια στο πλάι, τα splitter και ο διαχύτης.

 

 

Πατάει σε ελαστικά τύπου σλικ της Pirelli με ζάντες μαγνησίου 19 ιντσών μπροστά και 20'' πίσω. Φέρει ένα καινοτόμο σύστημα «αεροδυναμικής υπερτροφοδότησης στις υψηλές ταχύτητες και εξελιγμένο μπλοκέ διαφορικό, προσφέροντας τη μέγιστη οδηγική απόλαυση στα κορυφαία circuit.

 

 

Για την κίνηση της εκθαμβωτικής SCV12 φροντίζει ο V12 κινητήρας χωρητικότητας 6,5 λίτρων και απόδοσης άνω των 830 ίππων. Το μοτέρ είναι το ισχυρότερο ατμοσφαιρικό που έχει κατασκευάσει η Lamborghini, με τον ήχο του να θυμίζει τις παλιές καλές εποχές, σαγηνεύοντας τις αισθήσεις. Η εξάτμιση με τις δύο μεγάλες απολήξεις προέρχεται από την Capristo και έχει σχεδιαστεί ώστε να μειώνει την πίεση στην ουρά.

 

 

Το μοτέρ συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο X-trac 6 σχέσεων, η ανάρτηση τύπου push-rod είναι βιδωμένη πάνω στο σασί, ενώ το carbon monocoque πλαίσιο καλύπτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας της FIA.

 

 

Το εσωτερικό θυμίζει καθαρόαιμο αγωνιστικό. Τα πάντα είναι προσανατολισμένα στον οδηγό. Δεν υπάρχουν ψηφιακές οθόνες και high-tech συστήματα, παρά μόνο ένα τιμόνι προδιαγραφών F1, το οποίο ενσωματώνει πάνω όλα τα κουμπιά και τους διακόπτες για τον έλεγχο των επιμέρους συστημάτων και μια κεντρική κονσόλα όπου φιλοξενούνται κάποια επιπλέον πλήκτρα και διακόπτες.

 

 

Το ταμπλό είναι σε σχήμα Y και καλύπτεται από alcantara, οι αεραγωγοί έχουν στυλ πτερυγίων και θα καθίσματα είναι carbon bucket με ζώνες τριών σημείων.

Όσο για την τιμή της Essenza SVC12, η Lamborghini δεν έκανε καμία αναφορά. Είμαστε βέβαιοι όμως ότι το νέο υπεραυτοκίνητο των ανθρώπων της Sant’ Agata κοστίζει κάποια εκατομμύρια ευρώ.

 

 

 

 

Πηγή: Zougla.gr

06 Aug, 2020 Ώρα 18:41

Νέα κεντρική ηλεκτρονική μονάδα για τα νέα Audi

Thumbnail

Με τα αυτοκίνητα να αποκτούν όλο και περισσότερες λειτουργίες, η Audi ανακοίνωσε πως αναπτύσσει έναν υπερυπολογιστή, τον Integrated Vehicle Dynamics computer, όπως τον ονομάζει, ο οποίος θα διαχειρίζεται τα συστήματα μετάδοσης της κίνησης, του πλαισίου αλλά και τα συστήματα ασφαλείας.

Close

 

 

Ο νέος υπερυπολογιστής, που θα τοποθετηθεί σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα της Audi, είναι 10 φορές ισχυρότερος και ταχύτερος από αυτόν που υπάρχει σήμερα στα μοντέλα της γερμανικής εταιρίας και μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα έως και 90 διαφορετικά συστήματα ενός αυτοκινήτου. Ο σημερινός υπολογιστής μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα έως 20 συστήματα.