Ειδήσεις

15 Sep, 2020 Ώρα 08:46

Αυτό είναι το Ares Design S Project με 715 ίππους

Thumbnail

Το Ares Design S Project έκανε το ντεμπούτο του και έρχεται «σφαίρα» με 715 ίππους αποτελώντας ουσιαστικά ένα πιο κομψό σπορ αυτοκίνητο σε σχέση με την C8 Corvette στην οποία και βασίζεται.

Close

Ουσιαστικά το νέο Ares Design S Project έχει τις βάσεις της τελευταίας Corvette, όμως απέχει αρκετά από αυτή, τόσο σε εξωτερική εμφάνιση όσο και σε στις προδιαγραφές του κινητήρα. Ξεκινώντας από το δεύτερο, η Ares Design δεν προσφέρει πολλές πληροφορίες για τις μετατροπές που έχει πραγματοποιήσει στο μοτέρ, λέει όμως πως ο 6,2 λίτρων V8 κινητήρας προσφέρει 715 ίππους στις 6.450 σ.α.λ. και 969 Nm ροπής στις 5.150 σ.α.λ. Παράλληλα υπογραμμίζει πως το «ταβάνι» του είναι στις 9.000 σ.α.λ.

 

Close

 

Από κει και πέρα σε ότι αφορά το σασί και το οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη προέρχονται κατευθείαν από την τελευταία Corvette.

Close
 

Το εξωτερικό όπως εύκολα γίνεται κατανοητό έχει αλλάξει ολοσχερώς. Η «μύτη» στο εμπρόσθιο μέρος έχει κατέβει χαμηλά προκειμένου το S Project να κερδίσει σε αεροδυναμική, ενώ σε αυτό συμβάλει και το διπλό χείλος με το σπλίτερ που έχουν εγκατασταθεί. Η γραμμή της οροφής έχει κατέβει αρκετά χαμηλά, ενώ τα μεγάλα φτερά έχουν εξοπλιστεί με έξτρα εισόδους αέρα. Το πίσω μέρος είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό καθώς βλέπουμε τις δύο μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης να βγαίνουν σχεδόν κάθετα, ενώ φαίνεται πως τζάμι στο πίσω μέρος δεν υπάρχει.

 

 

Η Ares Design σκοπεύει να δημιουργήσει 24 μονάδες του S Project μέσα σε δύο χρόνια με το κόστος αγοράς να βρίσκεται στις 500.000 ευρώ. 

 

Πηγή: Autotriti

28 Sep, 2020 Ώρα 14:33

H Audi «ηλεκτρίζει» την Bayern Μονάχου!

Thumbnail

Η FC Bayern Munich είναι ο πρώτος διεθνής ποδοσφαιρικός σύλλογος που οι ποδοσφαιριστές του θα οδηγούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι νικητές του Champions League παρέλαβαν 19 Audi e-tron σε μια λιτή εκδήλωση στο Μόναχο με την Audi να έχει  ήδη εγκαταστήσει σημεία φόρτισης στο προπονητικό κέντρο της Bayern στο Säbener Strasse. Τον Ιανουάριο, η FC Bayern Munich και η Audi είχαν παρατείνει τη συνεργασία τους μέχρι το 2029, πριν ακόμα λήξει η προηγούμενη τους συμφωνία. Με την παράδοση 19 αμιγώς ηλεκτρικών Audi e-tron στους παίκτες σημαίνει ότι πάνω από το ήμισυ του στόλου Audi της FC Bayern κινείται με ηλεκτρική ενέργεια. Με την κίνηση αυτή ο σύλλογος μειώνει την κατανάλωση του στόλου του σε λιγότερο από 95 γραμμάρια CO2/km.

Close

«Για εμάς, η βιώσιμη premium κινητικότητα είναι το επίκεντρο της στρατηγικής της Audi. Με τη διάθεση 19 e-tron στην FC Bayern στέλνουμε ένα μήνυμα σύμφωνα με την πορεία μας προς ένα ηλεκτρικό μέλλον», λέει η Hildegard Wortmann, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της AUDI AG.

 

Close

 

Ο προπονητής της FC Bayern Hansi Flick και τα αστέρια της ομάδας Manuel Neuer και Robert Lewandowski, παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους στις εγκαταστάσεις της Audi κοντά στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Και οι τρεις είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα νέα τους αυτοκίνητα, ύστερα από μια σύντομη επεξήγηση των δυνατοτήτων και συστημάτων του  Audi e-tron.

Close

«Το πρώτο μου Audi, πριν από δέκα χρόνια, ήταν ένα Q7 TDI. Τώρα οδηγώ ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αυτό είναι το μέλλον», δήλωσε ο διεθνής τερματοφύλακας Manuel Neuer, και συνέχισε «Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου με την FC Bayern είχα επίσης την εμπειρία της εντυπωσιακής τεχνολογικής ανάπτυξης του συνεργάτη μας, της Audi»

 

 

Είναι υπέροχο που η FC Bayern, μαζί με την Audi, είναι τώρα ο πρώτος διεθνής σύλλογος στο δρόμο της ηλεκτρικής ενέργεια», λέει ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου Karl-Heinz Rummenigge και νυν Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FC Bayern München AG. «Η ηλεκτροδότηση του στόλου μας με το Audi e-tron και η παροχή σημείων φόρτισης στους προπονητικούς μας χώρους είναι καλά παραδείγματα που δείχνουν ότι η συνεργασία μεταξύ Audi και FC Bayern υπερβαίνει κατά πολύ από μια κοινή αθλητική χορηγία.»

Η Audi συνεργάζεται με τον πιο επιτυχημένο γερμανικό ποδοσφαιρικό σύλλογο από το 2002, ενώ η μάρκα είναι μέτοχος της FC Bayern München AG από το 2011.