Ειδήσεις

22 Jun, 2022 Ώρα 16:31

Αυτό είναι το Prodrive P25, η αναβίωση του θρυλικού Subaru Impreza 22Β

Thumbnail

Η Prodrive παρουσίασε το P25, το restomod ενός εκ των πιο εμβληματικών αγωνιστικών αυτοκινήτων της ιαπωνικής εταιρίας, του τρίθυρου Impreza 22B.

Close

Παρά την εμφάνισή του, το Prodrive P25 εξοπλίζεται με σύγχρονη τεχνολογία και κάτω από το καπό του συναντάμε τον 2,5 λίτρων boxer κινητήρα απόδοσης άνω των 400 ίππων και των 600 Nm ροπής, που συνδυάζεται με εξατάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με paddle στο τιμόνι. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 χλμ/ώρα.

 

Close

 

Η κίνηση στέλνεται σε όλους τους τροχούς, διαθέτει φρένα της AP Racing αποτελούμενα από 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4πίστονες πίσω, με δίσκους διαμέτρου 380mm και 350 mm αντίστοιχα. Οι ζάντες είναι 19″ και φορούν ελαστικά διαστάσεων 235/35.

Close

Η εταιρία τοποθετεί στο μοντέλο κεντρικό διαφορικό με μεταβλητό διαχωρισμό ροπής, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Bilstein, εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic, με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει διαφορετικές χαρτογραφήσεις στην ECU του κινητήρα, αλλά και να τροποποιήσει το σύστημα anti-lag.

 

 

Κάνει εκτεταμένη χρήση carbon, με όλα τα πάνελ του σώματος να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, μειώνοντας σημαντικά το βάρος του, το οποίο δεν ξεπερνά τα 1.200 κιλά. Στη μείωση του βάρους συμβάλλουν τόσο το carbon bucket καθίσματα, όσο και η μπαταρία ιόντων-λιθίου.

 

 

Στο εσωτερικό υπάρχουν δερμάτινες και Alcantara επενδύσεις, carbon διακοσμητικά, υδραυλικό “fly-off WRC” χειρόφρενο, με την Prodrive να δίνει τη δυνατότητα αφαίρεσης των πίσω καθισμάτων και στη θέση τους να τοποθετήσει roll-cage και αγωνιστικές ζώνες.

 

 

Η παραγωγή του P25 θα περιοριστεί σε μόλις 25 αυτοκίνητα, όλα κατασκευασμένα στα κεντρικά γραφεία της Prodrive στο Banbury του Ηνωμένου Βασιλείου. Η τιμή του κάθε αυτοκινήτου ορίζεται στις 460.000 λίρες (535.120 ευρώ) προ φόρων.

Το Prodrive P25 θα κάνει το ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed που θα διεξαχθεί μέσα στην εβδομάδα (23-26 Ιουνίου), ενώ το πρώτο από τα 25 αυτοκίνητα θα παραδοθεί μέσα στο 2022.

01 Jul, 2022 Ώρα 11:56

Ξεκινά η κατασκευή αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς

Thumbnail

Άλλη μια εξαγγελία-προτεραιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα στην Κύπρο, ο δρόμος Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς, δεν μένει στα λόγια, αλλά μετατρέπεται σε πράξη, με οφέλη όχι μόνο για την Επαρχία Πάφου, αλλά για ολόκληρη την Κύπρο, δήλωσε τη Παρασκευή (1/7) ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Close

Όπως αναφέρει και ρεπορτάζ της Offsite.com.cy, o Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τις εξελίξεις λέγοντας ότι «είναι πολύ ευχάριστο νέο η έναρξη των εργασιών και ελπίζουμε σύντομα να προχωρήσουν και τα έργα προς την Πόλη Χρυσοχούς». (Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ)

Ο κ. Καρούσος, συνοδευόμενος από τον Αν. Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Γιάννη Νικολαΐδη, τους Δημάρχους Πάφου και Πόλεως Χρυσοχούς κ.κ. Φαίδωνα Φαίδωνα και Γιώτη Παπαχριστοφή, την Αν. Διευθύντρια κα Ελένη Κασκίρη και λειτουργούς του Τμήματος Δημοσίων Έργων, επιθεώρησαν την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του αυτοκινητοδρόμου.

Close

 

 

Πρόκειται για μια ιστορική μέρα για την Επαρχία Πάφου, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρούσος στον χαιρετισμό του, αφού «μια εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας, που είχε θέσει ως προτεραιότητα, ένα πολυαναμενόμενο έργο, διαχρονικό αίτημα των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής εδώ και δεκαετίες, μπαίνει σε πορεία υλοποίησης με πολλαπλά οφέλη για το διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς, την Επαρχία Πάφου και ολόκληρη την Κύπρο». 

Πρόσθεσε πως «η εκτέλεση του έργου εμπίπτει στους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ως μέρος του βασικού οδικού δικτύου της Κύπρου, με στόχο την αναζωογόνηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Επαρχίας Πάφου. Ως νησιωτικό κράτος, η Κύπρος στηρίζεται εξ ολοκλήρου στις οδικές μεταφορές για τις εσωτερικές μετακινήσεις, γεγονός που προκαλεί συχνά δυσκολίες στην προσβασιμότητα σε βασικές υπηρεσίες, αλλά και στις μεταφορές ανθρώπων και αγαθών».

Ο Υπουργός Μεταφορών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οφέλη που αναμένεται να έχει το Έργο για τους κατοίκους του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς. Επιδίωξή μας, είπε ο κ. Καρούσος, είναι να διευκολύνουμε κυρίως την προσβασιμότητα των κατοίκων της απομακρυσμένης αυτής περιοχής, αλλά και να αναβαθμίσουμε τις υποδομές στο οδικό δίκτυο και κατ’ επέκταση να επιλύσουμε τα προβλήματα οδικής ασφάλειας.

 

Close

 

Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε ο κ. Υπουργός, αναμένεται πως ο νέος δρόμος θα συμβάλει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής Πόλεως Χρυσοχούς, αφού θα διευκολυνθεί η προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή, η εφαρμογή νέων και καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, με συνεπακόλουθα οφέλη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και την προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών από την Κύπρο και το εξωτερικό. Η ύπαρξη ασφαλούς οδικής συνδεσιμότητας και η ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή, θα περιορίσει το φαινόμενο της εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. 

Το Έργο αφορά τη μελέτη και την κατασκευή (design&build) δρόμου δύο λωρίδων κυκλοφορίας αρχικά από την Αγία Μαρινούδα μέχρι το Στρουμπί, με μήκος 15,5 χλμ και κόστος €86.845,010,00 (περιλ. ΦΠΑ). Μελλοντικά, ο δρόμος θα αναβαθμιστεί σε αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων. Η όδευση αρχίζει από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου παρά την Αγία Μαρινούδα και καταλήγει στον υφιστάμενο δρόμο μετά το Στρουμπί.

Η α’ φάση περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ανισόπεδου κόμβου για σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, ενός κυκλικού κόμβου στην Τσάδα και ενός στο σημείο τερματισμού μετά το Στρουμπί. Προνοείται, επίσης, η κατασκευή δύο διατρητικών σηράγγων μήκους 720μ. και 290μ. έκαστη, πέντε κοιλαδογεφύρων συνολικού μήκους 1.500μ., δύο υπέργειων διαβάσεων και εννέα υπόγειων διαβάσεων. Τέλος, λόγω της ανωφέρειας του δρόμου, θα κατασκευαστούν πρόσθετες λωρίδες κυκλοφορίας σε μεγάλο μήκος (περίπου 12 χλμ).

Στο σύνολό του, ο αυτοκινητόδρομος θα είναι μήκους 31 χλμ και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Για τη δεύτερη φάση υπάρχει η προμελέτη και τα αρμόδια Τμήματα προχωρούν σταδιακά με τις υπόλοιπες φάσεις της διαδικασίας. 

 

 

Πηγή: Brief.com.cy