Ειδήσεις

04 May, 2023 Ώρα 08:50

Βάψε το μόνος σου! This is the way!

Thumbnail

Δεν είναι τυχαίο που το ολικό βάψιμο ενός αυτοκινήτου κοστίζει κοντά στα 1.200+ ευρώ (στην καλύτερη των περιπτώσεων). Ο λόγος είναι ότι η διαδικασία γίνεται με ειδική τεχνοτροπία και με τα ανάλογα μηχανήματα που εξασφαλίζουν πως το αποτέλεσμα θα είναι ομοιόμορφο, σωστό και χωρίς ερασιτεχνισμούς.

Close

 

 

Κάποιος προσπάθησε να βάψει λευκό το Audi του και να γλιτώσει τα λεφτά του φανοποιείου κάνοντας όλη τη δουλειά μόνος. Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο Facebook, στις οποίες φαίνεται πως δεν γλίτωσαν ούτε τα φανάρια ούτε τα τζάμια ούτε τίποτα, λες και δεν τοποθετήθηκε κανένα προστατευτικό κατά τη διαδικασία. 

 

Close

 

Αντίθετα, κάθε κομμάτι του αμαξώματος είναι λουσμένο με λευκή βαφή, από την οποία δεν ξέφυγαν ούτε ο διαχύτης, η γρίλια, η αεροτομή, ακόμα και οι υαλοκαθαριστήρες!

 

 

Τα πράγματα φαίνονται ακόμη χειρότερα άμα κοιτάξουμε λίγο καλύτερα. Μια εικόνα του μπροστινού πλαισίου του αυτοκινήτου δείχνει ότι το χρώμα έχει ψεκαστεί εντελώς ανομοιόμορφα και ότι έχει αρχίσει να τρέχει δημιουργώντας σταγόνες σε πολλά σημεία. Υπάρχει, επίσης, μια ελαφριά «ομίχλη» λευκού χρώματος στους προβολείς και στα πίσω φώτα, ενώ φαίνονται και φυσαλίδες στο χρώμα αλλά και μερικά δαχτυλικά αποτυπώματα σε ένα από τα πάνελ του αμαξώματος.

 

 

Μια ματιά κάτω από το καπό δείχνει ότι κι αυτό βάφτηκε χωρίς να καλύπτεται ο κινητήρας. Πραγματικά, τόσο κακή δουλειά χρειάζεται προσπάθεια ή την πλήρη έλλειψη λογικής. Κρίμα το Audi.

22 Sep, 2023 Ώρα 14:59

Τα καινούργια μοντέλα δεν χωράνε στα πάρκινγκ!

Thumbnail

Πολλοί οδηγοί έχουν βρεθεί σε αυτή την εξαιρετική άβολη θέση. Και μολονότι η συζήτηση για διεύρυνση των χώρων στάθμευσης έχει ανοίξει για τα καλά στη Γερμανία, άλλωστε από εκεί προέρχεται και η σχετική έρευνα, το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό.

Close

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μεγαλώσει αρκετά, όχι όμως και οι αντίστοιχες θέσεις των πάρκινγκ.

Η Ερευνητική Εταιρεία Οδοποιών και Μεταφορών, FGSV για συντομία, είναι μια ανεξάρτητη ένωση στη Γερμανία, για την οποία ελάχιστοι οδηγοί έχουν ακούσει ποτέ.

Close

Η τελευταία δημοσίευση του συνδέσμου προκαλεί σάλο, γιατί πρόκειται για ένα πρόβλημα που πιθανότατα ταλαιπώρησε σχεδόν κάθε οδηγό κάποια στιγμή: το πλάτος των θέσεων στάθμευσης.

Με πλάτος έως 2,50 μέτρα, βασίζονται σε ένα πλασματικό «οχήματα σχεδίασης» με υποτιθέμενες μέσες διαστάσεις. Ωστόσο, οι προηγούμενες εξελίξεις είναι γνωστές: τα αυτοκίνητα φαρδαίνουν όλο και περισσότερο. Μόνο το VW Golf, το αρχέτυπο του μέσου γερμανικού αυτοκινήτου, έχει αυξηθεί σε πλάτος κατά σχεδόν 20 εκατοστά μέσα στις δεκαετίες.

Close

Ωστόσο, οι θέσεις στάθμευσης δεν έχουν μεγαλώσει μαζί τους, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα σε παλαιότερα γκαράζ στάθμευσης, ακόμα και ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας φτάνει κυριολεκτικά εκεί στα όριά του, για να μην αναφέρουμε τα μεγάλα SUV.

Προκειμένου να ληφθεί υπόψη αυτή η περίσταση, το FGSV έχει πλέον προσαρμόσει το αναφερόμενο «όχημα αξιολόγησης» και το διευρύνει. Το αποτέλεσμα: Στο μέλλον, το μέγιστο πλάτος της θέσης στάθμευσης θα είναι 2,65 μέτρα, 15 εκατοστά περισσότερο από πριν.

Εκτός από τη δομική διεύρυνση των χώρων στάθμευσης, υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των στενών γκαράζ στάθμευσης. Η Bosch συνεργάζεται με τη Mercedes για να ερευνήσει την αυτοματοποιημένη στάθμευση, στην οποία αφήνετε το αυτοκίνητό σας για να κάνετε μόνοι σας την… ενοχλητική διαδικασία στάθμευσης.

 

Πηγή: newsauto.gr