Ειδήσεις

04 May, 2023 Ώρα 08:50

Βάψε το μόνος σου! This is the way!

Thumbnail

Δεν είναι τυχαίο που το ολικό βάψιμο ενός αυτοκινήτου κοστίζει κοντά στα 1.200+ ευρώ (στην καλύτερη των περιπτώσεων). Ο λόγος είναι ότι η διαδικασία γίνεται με ειδική τεχνοτροπία και με τα ανάλογα μηχανήματα που εξασφαλίζουν πως το αποτέλεσμα θα είναι ομοιόμορφο, σωστό και χωρίς ερασιτεχνισμούς.

Close

 

 

Κάποιος προσπάθησε να βάψει λευκό το Audi του και να γλιτώσει τα λεφτά του φανοποιείου κάνοντας όλη τη δουλειά μόνος. Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο Facebook, στις οποίες φαίνεται πως δεν γλίτωσαν ούτε τα φανάρια ούτε τα τζάμια ούτε τίποτα, λες και δεν τοποθετήθηκε κανένα προστατευτικό κατά τη διαδικασία. 

 

Close

 

Αντίθετα, κάθε κομμάτι του αμαξώματος είναι λουσμένο με λευκή βαφή, από την οποία δεν ξέφυγαν ούτε ο διαχύτης, η γρίλια, η αεροτομή, ακόμα και οι υαλοκαθαριστήρες!

 

 

Τα πράγματα φαίνονται ακόμη χειρότερα άμα κοιτάξουμε λίγο καλύτερα. Μια εικόνα του μπροστινού πλαισίου του αυτοκινήτου δείχνει ότι το χρώμα έχει ψεκαστεί εντελώς ανομοιόμορφα και ότι έχει αρχίσει να τρέχει δημιουργώντας σταγόνες σε πολλά σημεία. Υπάρχει, επίσης, μια ελαφριά «ομίχλη» λευκού χρώματος στους προβολείς και στα πίσω φώτα, ενώ φαίνονται και φυσαλίδες στο χρώμα αλλά και μερικά δαχτυλικά αποτυπώματα σε ένα από τα πάνελ του αμαξώματος.

 

 

Μια ματιά κάτω από το καπό δείχνει ότι κι αυτό βάφτηκε χωρίς να καλύπτεται ο κινητήρας. Πραγματικά, τόσο κακή δουλειά χρειάζεται προσπάθεια ή την πλήρη έλλειψη λογικής. Κρίμα το Audi.

10 Apr, 2024 Ώρα 19:08

Το νέο Volvo EX30 κέρδισε το βραβείο «World Urban Car 2024»

Thumbnail

Πριν προλάβει να περάσει στους εκθεσιακούς χώρους της Volvo στην Ευρώπη, το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 άρχισε να κατακτά βραβεία. Πρόσφατα πήρε ένα σημαντικό βραβείο στον καταξιωμένο θεσμό World Car Awards! Το EX30 ανακηρύχθηκε World Urban Car για το 2024, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε άλλες ανταγωνιστικές υποψηφιότητες, σε μια παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, το μικρότερο SUV της Volvo Cars κατέκτησε μία θέση ανάμεσα στα πρώτα τρία αυτοκίνητα στον κόσμο, σε μία λίστα που αριθμούσε 38 υποψηφιότητες.

Close

 

 

«Η κατάκτηση αυτού του τίτλου από το EX30 μάς δίνει μεγάλη χαρά και επιβεβαιώνει απόλυτα τη φιλόδοξη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση», λέει ο Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν), Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars. «Η ανταπόκριση που δείχνουν οι πελάτες στο EX30 έχει υπερβεί τις προσδοκίες μας. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο ιδανικό για τις συνθήκες της αγοράς σήμερα, καθώς ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός αγοραστών μεταβαίνει στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είμαι πεπεισμένος ότι το EX30 θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξή μας αυτή τη χρονιά και στη συνέχεια.»

Μεταξύ των πολλών χαρακτηριστικών του EX30 που σχολιάστηκαν θετικά περιλαμβάνονται το όμορφο design και η ελκυστική τιμή του. Το EX30 παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι αποσπώντας πλήθος εγκωμίων και έχει ήδη κερδίσει σημαντικά βραβεία, όπως το The Sun Car of the Year και το Small SUV/Crossover of the Year από τη Sunday Times. 

Close

 

 

Το EX30 προσφέρεται στην Κυπριακή αγορά τόσο δικίνητο όσο και τετρακίνητο με δύο διαφορετικούς τύπους μπαταριών. Στη δικίνητη επιλογή προσφέρεται με μπαταρία 51 kWh απόδοσης 272 ίππων με αυτονομία 344 χιλιομέτρων ενώ με την μπαταρία των 69 kWh η αυτονομία φθάνει τα 480 χιλιόμετρα. Παράλληλα, προσφέρεται και η τετρακίνητη έκδοση Twin Motor Performance, στην οποία διαθέτει ακόμα ένα ηλεκτροκινητήρα. Αυτή η AWD εκδοχή του EX30 είναι και η πιο γρήγορη και αποδίδει 428 ίππους ενώ προσφέρει 460 χιλιόμετρα αυτονομίας με τα 0-100 km/h να φθάνουν σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. 

Το Volvo EX30 βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της CTC Automotive σε όλες του τις παραλλαγές και τιμή που ξεκινά από €40,500 ενώ εμπίπτει και στο σχέδιο επιδοτήσεων της κυβέρνησης.