Ειδήσεις

13 Jan, 2020 Ώρα 12:03

Βάζει φωτιά το Toyota GR Yaris των 261 ίππων!

Thumbnail

Μετά από πολλά teaser και μετά από την αναβολή της πρεμιέρας στην Αυστραλία η Toyota αποκαλύπτει επίσημα το αποκλειστικά τρίθυρο GR Yaris. Όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες πρόκειται για ένα εντυπωσιακά αναβαθμισμένο Yaris με ένα επιθετικό σχεδιαστικά προφυλακτήρα και μεγάλη μάσκα ώστε να ψύχεται το μοτέρ.

Close

 

 

Γενικότερα έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην αεροδυναμική του αμαξώματος, ενώ τo πίσω μέρος είναι εξίσου δυναμικό και «ντοπέ» με φουσκωμένους θόλους, δύο απολήξεις στα άκρα και διαχύτη. Υπάρχει και μία διακριτική αεροτομή στο πάνω μέρος ενώ πίσω από τους τροχούς υπάρχουν κόκκινες δαγκάνες.

 

Close

 

 

 

Στο εσωτερικό επικρατεί ανάλογη GR αύρα η οποία τονίζεται από τα κόκκινα σιρίτια στο τιμόνι, στον επιλογέα και στα σπορ καθίσματα. Εννοείται πως τα πεντάλ είναι αλουμινένια ενώ στο τιμόνι όπως και σε άλλα σημεία υπάρχουν τα σχετικά λογότυπα ισχύος.

 

 

 

 

Στην εξέλιξη του GR Yaris συμμετείχε ο Tommi Makinen και όπως ήδη έχει ανακοινώσει η Toyota το αυτοκίνητο είναι τετρακίνητο. Πηγή ισχύος είναι ένας τρικύλινδρος turbo στα 1.600 cc που αποδίδει 261 PS και 360 Nm. Υπάρχει 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

 

 

Tο πακέτο Circuit Pack προσφέρει μπλοκέ διαφορικά σε κάθε άξονα για βέλτιστη οδηγική τέρψη με κατανομή από 0/100 (πλήρως πισωκίνητο) έως 100/0 (προσθιοκίνητο). Σε νορμάλ συνθήκες η κατανομή είναι 60/40, στο Sport 30/70 και στο Track 50/50.

 

 

Από εκεί και πέρα υπάρχουν διπλά ψαλίδια στην πίσω ανάρτηση, οι τροχοί είναι 18άρηδες με Dunlop ελαστικά (στο Circuit είναι Michelin Pilot Sport 4s), τα μπροστινά φρένα είναι τετραπίστονα, το μήκος του αμαξώματος είναι στα 3.995 mm και το απόβαρο στα 1.280 kg. H Toyota ανακοινώνει το 0-100 σε 5,5 sec και δίνει μια τελική στα 230 km/h.

 

 

Πηγή: CarandDriver.gr

Close
24 Jan, 2020 Ώρα 20:18

Δεν θα πιστεύετε ποια είναι η διαφημιστική καμπάνια της Nissan στη Φινλανδία

Thumbnail

Ο προσωπικός χώρος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τους Φινλανδούς. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα έχει να κάνει με την στάση του λεωφορείου, όπου διατηρούν την μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ τους.

Close

_

 

Close

Απίστευτο...

Είναι τόσο ιδιαίτερη η συγκεκριμένη στάση τους, που πραγματικά κάποιος θα πρέπει να το δει για  να το πιστέψει. Όπως και να έχει, αυτό γίνεται εμφανές από πολλές σχετικές εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Close

Καταγεγραμμένες από  περαστικούς που τους κίνησαν την περιέργεια, κάποιες εικόνες  παρουσιάζουν μια τυπική σκηνή μετακίνησης,  το πρωί ή το βράδυ, με τους Φινλανδούς να στέκονται σε αραιά διαστήματα,  αποφεύγοντας κάθε αλληλεπίδραση.

_

 

Η σπουδαιότητα της απόστασης...

Αυτές οι εικόνες, ενέπνευσαν μια διαφορετική διαφημιστική καμπάνια για λογαριασμό της Nissan στην Σκανδιναβία. 

Χρησιμοποιώντας το σκηνικό στις στάσεις των λεωφορείων, η καμπάνια επισημαίνει την σπουδαιότητα του Αυτόματου Έλεγχου Απόστασης, που ρυθμίζει την απόσταση ασφαλείας  ενός Nissan, από το προπορευόμενο όχημα στον δρόμο...