Ειδήσεις

10 Nov, 2023 Ώρα 16:20

Bloodhound: Γίνε χορηγός και σπάσε τα ρεκόρ... κυριολεκτικά!

Thumbnail

Η Bloodhound σου δίνει τη δυνατότητα να μπεις σε αυτοκίνητο-ρουκέτα, πραγματοποιώντας ένα όνειρο που έχει εδώ και 15 χρόνια, να σημειώσει δηλαδή νέο ρεκόρ ταχύτητας εδάφους.

Close

Ο στόχος των 1.287 χλμ./ώρα δεν είναι απλό πράγμα και σίγουρα δεν έρχεται χωρίς μεγάλα κόστη. Για αυτό η τελευταία προσπάθεια της ομάδας να συλλέξει χρήματα με τον σκοπό αυτό χρειάζεται έναν εθελοντή – χρηματοδότη.

Η καμπάνια «Race to Greatness: Bloodhound Land Speed Record Driver Search» ψάχνει κάποιον ο οποίος είναι αρκετά γενναίος ώστε να πιάσει το τιμόνι αυτού του τζετ-αυτοκινήτου στην προσπάθεια επίτευξης ενός νέου ρεκόρ.

Close

Το πρόβλημα έγκειται στο να βρεθεί ένας ο οποίος δεν έχει απλά το θάρρος, αλλά και τα χρήματα να βάλει σε αυτό το πρότζεκτ. Η Bloodhound δηλώνει ανοιχτά, πως ψάχνει κάποιον ο οποίος θα προσθέσει το κεφάλαιο που της λείπει για να ολοκληρώσει το πρότζεκτ.

Η Bloodhound δηλώνει ότι χρειάζεται 12 εκατομμύρια λίρες για να τεθεί σε εξέλιξη αυτό το εγχείρημα. Ωστόσο, ο οδηγός δεν θα χρειαστεί να πληρώσει ολόκληρο το… check μόνος του.

Close

 

 

Ο κατασκευαστής από το Μπρίστολ της Αγγλίας ελπίζει πως η αναζήτηση νέου οδηγού – χρηματοδότη θα προκαλέσει αρκετή «βαβούρα» στο χώρο, ώστε να ενδιαφερθούν κάποιοι χορηγοί και να συμπληρώσουν το υπολειπόμενο κεφάλαιο, βάζοντας ταυτόχρονα το όνομά τους πάνω στο όχημα.

Η εταιρεία κάνει περιοδεία όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την περίοδο με ένα αντίγραφο της ρουκέτας, για να προσελκύσει περισσότερους ενδιαφερόμενους που μπορεί να θέλουν να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ.

Ο Άντι Γκριν, ο οδηγός της ομάδας που βρίσκεται εκεί εξ αρχής, πρόκειται να αναλάβει ρόλο εκπαιδευτή, με σκοπό να προπονήσει και να γίνει μέντορας του «άβγαλτου» νεοεισερχόμενου ο οποίος θα προσπαθήσει να ελέγξει μία ρουκέτα σε τροχούς.

Και αν κάποιοι νομίζουν ότι το να την πας σε μία ευθεία είναι εύκολο, ας το ξανασκεφτούν. Όπως μαρτυρά το βίντεο που έχει δημοσιοποιηθεί στο κανάλι της Bloodhound στο YouTube, ο έλεγχος ενός «θηρίου» που ξεπερνά τα 1.000 χλμ./ώρα είναι δύσκολος ακόμα και όταν δεν… στρίβει.

 

 

Είναι ξεκάθαρο πως ακόμα και ο επαγγελματίας, Άντι Γκριν ζορίζεται να το ελέγξει, διότι η πρόσφυση είναι κακή και τα χιλιόμετρα υπερβολικά πολλά.

Υπάρχει όμως και το πνευματικό κομμάτι της πρόκλησης. Ο κίνδυνος είναι τεράστιος όπως κατανοεί εύκολα κανείς και αυτό αποδείχθηκε με την αείμνηστη Τζέσι Κομπς η οποία πέθανε μέσα σε αυτοκίνητο-ρουκέτα το 2019, στο πλαίσιο του πρότζεκτ «North American Eagle».

Το ρεκόρ το οποίο κυνηγάει τόσο μανιωδώς η Bloodhound είναι τα 1.227.986 χλμ./ώρα, ένας αριθμός που τέθηκε το 1997. Η προσπάθεια αναμένεται να διεξαχθεί σε μία ειδικά σχεδιασμένη πίστα στη Νότια Αφρική με το που συλλεχθούν τα υπόλοιπα χρήματα.

Δείτε το βίντεο όπου ο Άντι Γκριν προσπαθεί να ελέγξει κάτι… ανεξέλεγκτο.

 

05 Dec, 2023 Ώρα 13:11

Η Porsche Κύπρου αρωγός ενημέρωσης των παιδιών για την Οδική Ασφάλεια

Thumbnail

Παιδικά χαμόγελα και φωνές κατέκλυσαν το Showroom της Porsche, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της Παιδικής Εκδήλωσης Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Porsche Κύπρου. Μία εκδήλωση που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχει υιοθετήσει η Porsche Κύπρου με δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.    

Close

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολουθήσαν από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, θεωρητικό εργαστήριο με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, όπως η διάβαση πεζών, τα φώτα τροχαίας, η ζώνη ασφαλείας κ.ά., ενώ με το πέρας του μαθήματος εφάρμοσαν όλα όσα έμαθαν, μέσα από πρακτική άσκηση και παιχνίδι, οδηγώντας πρότυπα αυτοκινητάκια της Porsche. 

 

Close

 

Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δημιούργησαν τη δική τους βιώσιμη πόλη με κύριο θέμα την οδική ασφάλεια. Βάζοντας την παιδική τους φαντασία να δουλέψει, σχεδίασαν και έφτιαξαν με ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά μια ζωντανή πόλη με: συνοικιακά κτίρια, φανάρια, προειδοποιητικά σήματα, αυτοκίνητα, κατοίκους, διαβάσεις πεζών κ.ά. 

 

 

Στον εξωτερικό χώρο του Showroom βρισκόταν ακόμη το πυροσβεστικό όχημα Πήγασος 1 του SupportCY, αλλά και περιπολικό όχημα της αστυνομίας. Εκεί το Σώμα Εθελοντών του SupportCY προσκαλούσε τα παιδάκια, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα οχήματα. Φυσικά, ο ενθουσιασμός τους δεν κρυβόταν, ειδικότερα τη στιγμή που μαζί με τους εθελοντές δοκίμασαν να εκτοξεύσουν νερό με τη μάνικα του πυροσβεστικού. 

Και εκεί που κυλούσαν όλα ομαλά, ακούστηκαν καμπάνες και με μαγικό τρόπο εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης, σκορπώντας μεγάλη χαρά στους μικρούς μας φίλους. Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών κάθισε σε μία τεράστια πολυθρόνα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μοίραζε δώρα σε όλους.

 

 

Η Παυλίνα Ιακωβίδου, Marketing & PR Manager της A.I. Motokinisi Ltd, αφού εξέφρασε τη χαρά της που το Showroom της Porsche γέμισε με μικρά παιδιά φτιάχνοντας μία αλλιώτικη ατμόσφαιρα σημείωσε πως: «Η Παιδική Εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας, αποτελεί την αφετηρία ενός προγράμματος ενημέρωσης που έχει αναλάβει η Porsche Κύπρου με την υποστήριξη του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.  Προγραμματίζουμε μια σειρά δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 2024 η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Porsche θα έχει ως πρωταγωνιστές τα παιδιά». 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρωινό. 

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.