Ειδήσεις

30 Jul, 2020 Ώρα 11:20

Το Βραβείο KAIST Future Mobility of the Year στη Hyundai

Thumbnail

Η Hyundai Motor Company ήταν η μεγάλη νικήτρια στην απονομή των βραβείων Future Mobility of the Year 2020, για το όχημα HDC-6 NEPTUNE και το E-SCOOTER. Τα βραβεία διοργανώνονται από το ίδρυμα Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) Graduate School for Green Transportation από το 2019 και επιβραβεύουν πρωτοποριακές ιδέες για οχήματα που συμβάλλουν στην εξέλιξη της αυτοκίνησης.

Close

Οι 16 κριτές, ανεγνωρισμένοι δημοσιογράφοι, ειδικοί σε θέματα αυτοκίνησης, από 11 χώρες, κατέληξαν στην επιλογή της Hyundai μεταξύ 71 προτάσεων που έκαναν το ντεμπούτο τους

σε σαλόνια αυτοκινήτου ανά τον κόσμο, σε τρεις κατηγορίες: Ιδιωτικά, Δημόσια & Εμπορικά και Προσωπικά. Οι κριτές επαίνεσαν τη Hyundai για τις πρωτοποριακές προτάσεις της, που αφορούν τεχνολογίες και υπηρεσίες για το μέλλον της αυτοκίνησης.

 

Close

 

Το βαρύ φορτηγό HDC-6 NEPTUNE, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Εμπορικών Αυτοκινήτων της Βορείου Αμερικής τον περασμένο Νοέμβριο και αντλεί έμπνευση από τα τρένα Art Deco της εποχής του 1930. Η ιδέα καταδεικνύει το όραμα της Hyundai για ένα μέλλον χωρίς ρύπους, όπως είναι και η εντεινόμενη απαίτηση σ’ όλο τον κόσμο.

Close

Το E-SCOOTER παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Ειδών (CES) το 2017. Το πρωτοποριακό αυτό προσωπικό όχημα θα ενσωματωθεί σε μοντέλα αυτοκινήτων, θα φορτίζεται στη διάρκεια κίνησης του αυτοκινήτου και θα αποσπάται προς χρήση προσφέροντας λύση για το δύσκολο μέρος της διαδρομής, στα αστικά κέντρα με πυκνή τροχαία κίνηση.

“Το HDC-6 NEPTUNE αποτελεί τεχνολογικό πρεσβευτή της Hyundai, δείχνοντας το δρόμο για την αυτοκίνηση των επόμενων γενεών”, δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Hyundai, υπεύθυνος για το Hyundai Global Design Center.

“Το E-SCOOTER προσφέρει ευκολία στη χρήση και ανεξαρτησία στην αυτοκίνηση, θέτοντας νέες βάσεις στην κίνηση μέσα στα αστικά κέντρα”, δήλωσε με τη σειρά του ο Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ρομποτικής του Hyundai Motor Group.  

06 Aug, 2020 Ώρα 18:41

Νέα κεντρική ηλεκτρονική μονάδα για τα νέα Audi

Thumbnail

Με τα αυτοκίνητα να αποκτούν όλο και περισσότερες λειτουργίες, η Audi ανακοίνωσε πως αναπτύσσει έναν υπερυπολογιστή, τον Integrated Vehicle Dynamics computer, όπως τον ονομάζει, ο οποίος θα διαχειρίζεται τα συστήματα μετάδοσης της κίνησης, του πλαισίου αλλά και τα συστήματα ασφαλείας.

Close

 

 

Ο νέος υπερυπολογιστής, που θα τοποθετηθεί σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα της Audi, είναι 10 φορές ισχυρότερος και ταχύτερος από αυτόν που υπάρχει σήμερα στα μοντέλα της γερμανικής εταιρίας και μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα έως και 90 διαφορετικά συστήματα ενός αυτοκινήτου. Ο σημερινός υπολογιστής μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα έως 20 συστήματα.