Ειδήσεις

19 Jul, 2019 Ώρα 11:36

Βραβείο Red Dot «Best of the Best» για το νέο Mazda3

Thumbnail

Τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν και πάλι πάνω στο ολοκαίνουριο Mazda3. Αυτή τη φορά πήρε τη διάκριση «Red Dot: Best of the Best» από μια διεθνή κριτική επιτροπή εξειδικευμένη στο σχεδιασμό προϊόντων. Τα βραβεία σχεδιασμού Red Dot αποτελούν την υψηλότερη τιμή που μπορεί πάρει ένα προϊόν στην παγκόσμια βιομηχανία και δεν αφορά μόνο αυτοκίνητα!

Close

Το φετινό βραβείο Red Dot, είναι το έβδομο που κερδίζει ένα μοντέλο με την φιλοσοφία σχεδιασμού Kodo της Mazda: Το ολοκαίνουργιο Mazda3 ανήκει πλέον στην λίστα των νικητών, μαζί με το MX-5 RF (2017), το MX-5 soft top, CX-3 και Mazda2 (όλα το 2015), την προηγούμενη γενιά Mazda3 (2014) και το Mazda6 (2013). Τα κριτήρια βάσει των οποίων χαρίζονται τα βραβεία σχεδιασμού προϊόντων Red Dot, συμπεριλαμβάνουν την καινοτομία, λειτουργία, εργονομία, συμβολικό και συναισθηματικό περιεχόμενο, ποιότητα και περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

 

Close

 

Το βραβείο παρέλαβε ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Mazda, Ikuo Maeda, ο υπεύθυνος σχεδιασμού της μάρκας για την Ευρώπη Jo Stenuit και ο υπεύθυνος σχεδιασμού του καινούργιου Mazda3 Yasutake Tsuchida. Ο τελευταίος δήλωσε. «Αφαιρέσαμε τις περιττές γραμμές και τα επιφανειακά στοιχεία για να εκφράσουμε την αγνότητα της Ιαπωνικής αισθητικής, δημιουργώντας παράλληλα μια μορφή ατομικής κίνησης. Κάτι που στην πρώτη ματιά φαίνεται απλή, αλλά ταυτόχρονα εμφανίζει πολλαπλά επίπεδα έκφρασης.  Το επίπεδο φινιρίσματος είναι προϊόν ανθρώπινου χεριού με αστείρευτη εμπειρία και είμαστε πανευτυχείς που μας τιμά η παγκόσμια κοινότητα σχεδιασμού». 

Close

 

 

Τα βραβεία Red Dot ιδρύθηκαν το 1955 και έγιναν πολύ γρήγορα τα μεγαλύτερα, ανά το παγκόσμιο, βραβεία σχεδιασμού. Το βραβείο Red Dot «Best of the Best» τιμά τους πιο επαναστατικούς σχεδιασμούς με όραμα, και δίνονται μόνο σε 80 από τα 5.500 προϊόντα που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό κάθε χρόνο. 

Από το 2003 που έκανε την εμφάνιση του στην αγορά το Mazda3 έχει προφέρει στο Ιαπωνικό εργοστάσιο αναρίθμητα βραβεία και εκατομμύρια πωλήσεις. Συνολικά πάνω από έξι εκατομμύρια πελάτες απέκτησαν ένα Mazda3 και ουσιαστικά έγινε το μοντέλο που καταξίωσε την εταιρεία στην παγκόσμια αγορά και στην ανάπτυξη. Το καινούργιο Mazda3 και τα άλλα βραβευμένα προϊόντα από 48 διαφορετικές κατηγορίες βρίσκονται στην έκθεση «Design on Stage» στο μουσείο Red Dot Design στο Essen.  

Tags
28 Jan, 2020 Ώρα 12:24

Maserati: The Music is changing! Μας αρέσει όμως;

Thumbnail

Μέσα στο 2021 αναμένουμε να δούμε το αμιγώς ηλεκτρικό coupe που ετοιμάζει η Maserati. Ήδη η Ιταλική εταιρεία είναι στη διαδικασία δοκιμών του ηλεκτροκινητήρα που θα χρησιμοποιεί το νέο μοντέλο και για να μας κρατήσει σε εγρήγορση, μας δίνει ένα σύντομο αλλά περιεκτικό δείγμα της ηχητικής υπόκρουσης που θα ακολουθεί την κίνηση του αυτοκινήτου.

Close

Σίγουρα είναι κάτι τελείως διαφορετικό και στην αρχή ξαφνιάζει, ειδικά όλους όσοι έχουν συνηθίσει να ακούν τη μελωδία των κινητήρων βενζίνης που χρησιμοποιεί ακόμα και σήμερα η Maserati. Από την άλλη όμως και με δεδομένο το ότι η ηλεκτροκίνηση είναι μια πραγματικότητα στην οποία θα πρέπει όλοι να συνηθίσουμε, ο ήχος που παράγει το ηλεκτρικό μοτέρ, δεν είναι καθόλου αδιάφορος.

Εσείς τι λέτε;

Close

 

Tags