Ειδήσεις

19 Jul, 2019 Ώρα 11:36

Βραβείο Red Dot «Best of the Best» για το νέο Mazda3

Thumbnail

Τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν και πάλι πάνω στο ολοκαίνουριο Mazda3. Αυτή τη φορά πήρε τη διάκριση «Red Dot: Best of the Best» από μια διεθνή κριτική επιτροπή εξειδικευμένη στο σχεδιασμό προϊόντων. Τα βραβεία σχεδιασμού Red Dot αποτελούν την υψηλότερη τιμή που μπορεί πάρει ένα προϊόν στην παγκόσμια βιομηχανία και δεν αφορά μόνο αυτοκίνητα!

Close

Το φετινό βραβείο Red Dot, είναι το έβδομο που κερδίζει ένα μοντέλο με την φιλοσοφία σχεδιασμού Kodo της Mazda: Το ολοκαίνουργιο Mazda3 ανήκει πλέον στην λίστα των νικητών, μαζί με το MX-5 RF (2017), το MX-5 soft top, CX-3 και Mazda2 (όλα το 2015), την προηγούμενη γενιά Mazda3 (2014) και το Mazda6 (2013). Τα κριτήρια βάσει των οποίων χαρίζονται τα βραβεία σχεδιασμού προϊόντων Red Dot, συμπεριλαμβάνουν την καινοτομία, λειτουργία, εργονομία, συμβολικό και συναισθηματικό περιεχόμενο, ποιότητα και περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

 

Close

 

Το βραβείο παρέλαβε ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Mazda, Ikuo Maeda, ο υπεύθυνος σχεδιασμού της μάρκας για την Ευρώπη Jo Stenuit και ο υπεύθυνος σχεδιασμού του καινούργιου Mazda3 Yasutake Tsuchida. Ο τελευταίος δήλωσε. «Αφαιρέσαμε τις περιττές γραμμές και τα επιφανειακά στοιχεία για να εκφράσουμε την αγνότητα της Ιαπωνικής αισθητικής, δημιουργώντας παράλληλα μια μορφή ατομικής κίνησης. Κάτι που στην πρώτη ματιά φαίνεται απλή, αλλά ταυτόχρονα εμφανίζει πολλαπλά επίπεδα έκφρασης.  Το επίπεδο φινιρίσματος είναι προϊόν ανθρώπινου χεριού με αστείρευτη εμπειρία και είμαστε πανευτυχείς που μας τιμά η παγκόσμια κοινότητα σχεδιασμού». 

Close

 

 

Τα βραβεία Red Dot ιδρύθηκαν το 1955 και έγιναν πολύ γρήγορα τα μεγαλύτερα, ανά το παγκόσμιο, βραβεία σχεδιασμού. Το βραβείο Red Dot «Best of the Best» τιμά τους πιο επαναστατικούς σχεδιασμούς με όραμα, και δίνονται μόνο σε 80 από τα 5.500 προϊόντα που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό κάθε χρόνο. 

Από το 2003 που έκανε την εμφάνιση του στην αγορά το Mazda3 έχει προφέρει στο Ιαπωνικό εργοστάσιο αναρίθμητα βραβεία και εκατομμύρια πωλήσεις. Συνολικά πάνω από έξι εκατομμύρια πελάτες απέκτησαν ένα Mazda3 και ουσιαστικά έγινε το μοντέλο που καταξίωσε την εταιρεία στην παγκόσμια αγορά και στην ανάπτυξη. Το καινούργιο Mazda3 και τα άλλα βραβευμένα προϊόντα από 48 διαφορετικές κατηγορίες βρίσκονται στην έκθεση «Design on Stage» στο μουσείο Red Dot Design στο Essen.  

Tags
12 Sep, 2025 Ώρα 13:46

Νέο πακέτο “Aero performance ” για το GR Yaris – Πιο σκληροπυρηνικό και ετοιμοπόλεμο από ποτέ με Rally στοιχεία

Thumbnail

Τον Απρίλιο, η Toyota παρουσίασε μια αναβαθμισμένη έκδοση του GR Yaris στην Ιαπωνία, μαζί με την ανακοίνωση του επερχόμενου πακέτου “Aero Performance”. Το τελευταίο θα κυκλοφορήσει στην ιαπωνική αγορά από την 1η Οκτωβρίου, με την αυτοκινητοβιομηχανία να ανακοινώνει την τοπική τιμολόγησή του (αργότερα θα έρθει και σε άλλες αγορές).

Close

 

Close

 

Το πακέτο Aero Performance περιλαμβάνει στοιχεία σχεδιασμένα για τη βελτίωση της ψύξης και της αεροδυναμικής. Αυτά αναπτύχθηκαν από την Toyota Gazoo Racing και τους επαγγελματίες οδηγούς της κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο Super Taikyu Series και στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Ράλι.

Close

Αρχικά είναι το αεριζόμενο καπό το οποίο αντικατοπτρίζει το σχήμα του καπό από ανθρακονήματα του σκληροτράχηλου GRMN Yaris, αλλά είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Το συγκεκριμένο βελτιώνει την ψύξη αποβάλλοντας τη θερμότητα του χώρου του κινητήρα. Μάλιστα συνδυάζεται με ένα splitter που μειώνει την ανύψωση του μπροστινού μέρους και αεραγωγούς στα μπροστινά φτερά.

 

 

Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ένα επίπεδο προστατευτικό κάλυμμα για το ρεζερβουάρ καυσίμου που βελτιστοποιεί τη ροή του αέρα κάτω από το όχημα και επιπλέον αγωγούς στο πίσω μέρος για τη μείωση των αεροδυναμικών φορτίων στον προφυλακτήρα. Ωστόσο, η πιο προφανής προσθήκη είναι η μεγάλη, ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή που βοηθά στη βελτίωση της σταθερότητας σε υψηλές ταχύτητες και σε απότομο φρενάρισμα.

 

 

Το GR Yaris είναι ένας πύραυλος τσέπης που τροφοδοτείται από έναν τρικύλινδρο κινητήρα turbo 1,6 λίτρων που αποδίδει 303 ίππους και 400 Nm ροπής. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός εξατάχυτου χειροκίνητου και ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που στέλνει ισχύ και στις τέσσερις στροφές μέσω του συστήματος GR-Four AWD που προέρχεται από ράλι. Μάλιστα, η έκδοση RZ “High Performance” διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου BBS.

Οι πωλήσεις του GR Yaris με το πακέτο Aero Performance θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου στην ιαπωνική αγορά και θα κοστίζει περίπου 3.200 ευρώ. Εκτός από την Ιαπωνία, το πακέτο Aero Performance αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές όπως η Ευρώπη, για όσους θέλουν να ανεβάσουν το GR Yaris τους, ένα ακόμα επίπεδο.