Ειδήσεις

12 May, 2022 Ώρα 12:26

Βραβεύσεων συνέχεια για τη Hyundai από το περιοδικό Autocar

Thumbnail

Τρεις νέες διακρίσεις ήρθαν να προστεθούν στην τροπαιοθήκη της Hyundai. Στα βραβεία 2022 Autocar Awards, οι κριτές του παλαιότερου περιοδικού αυτοκινήτου στον κόσμο, ονόμασαν τον επικεφαλής του Παγκοσμίου Σχεδιαστικού Κέντρου της Εταιρείας ως “Design Hero of the Year”. Η διάκριση αυτή απονέμεται στο άτομο που εντυπωσίασε με το σχέδιο αυτοκινήτου, όχι μόνο τη χρονιά που πέρασε αλλά σε όλη την καριέρα του. Μεταξύ των δημιουργημάτων του το πολυβραβευμένο ηλεκτρικό IONIQ 5!

Close

 

 

To Hyundai i20 N βραβεύτηκε ως το “Πιο Προσιτό Αυτοκίνητο για τον Οδηγό” στη Μεγάλη Βρετανία. Οι πέντε κριτές βαθμολόγησαν όλα τα 25 υποψήφια μοντέλα και το i20 N συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (102), πολύ πιο μπροστά από το δεύτερο! Τέλος, το SantaFe κέρδισε τον τίτλο του “Καλύτερου Μεγάλου Αυτοκινήτου”. Ο Mark Tisshaw, αρχισυντάκτης του Autocar, δήλωσε σχετικά: “Αν κάποιος νομίζει ότι τα μεγάλα αυτοκίνητα δεν μπορούν να είναι κομψά και λογικά στην τιμή, το SantaFe έρχεται να δώσει την απάντηση που κάνει τη διαφορά. Το SantaFe κυκλοφορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2001 και έχει κερδίσει την εκτίμηση των οδηγών για το άνετο σαλόνι του, τον πλούσιο εξοπλισμό και τις επιδόσεις του”.

“Κερδίζοντας αυτές τις διακρίσεις, σε τόσες ανταγωνιστικές κατηγορίες αποτελεί σημαντικό επίτευγμα για τη Hyundai”, δήλωσε ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Προϊόντων του Hyundai Motor Group. “Επιβραβεύονται έτσι η πολύ σκληρή δουλειά που γίνεται στη διαδικασία παραγωγής νέων μοντέλων σε πολύ ανταγωνιστικό επίπεδο και με εξαιρετικά αποτελέσματα”, ολοκλήρωσε.

Close
20 May, 2022 Ώρα 09:59

Οι πιο προκλητικές διαφημίσεις αυτοκινήτων ever!

Thumbnail

Η αλήθεια είναι πως τα προηγούμενα χρόνια οι διαφημίσεις των αυτοκινήτων ήταν πιο «ελεύθερες», πιο χιουμοριστικές και με διαφορετικά concepts. Μάλιστα πολλές φορές ίσως να ξεπερνούσαν τα όρια, αναφέροντας τον ανταγωνισμό και χρησιμοποιώντας σλόγκαν που θα μπορούσαν μέχρι και να παρεξηγηθούν.

Close

Άλλες από αυτές τις διαφημίσεις «κόπηκαν» γρήγορα, άλλες κυκλοφόρησαν σε συγκεκριμένες χώρες και άλλες ήταν εμπνεύσεις αντιπροσώπων και όχι των κεντρικών, όμως εμείς αναζητήσαμε και σας παρουσιάζουμε τις πέντε πιο ευφάνταστες και ίσως προκλητικές που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Porsche 911: Η Porsche έχει μακρά ιστορία να κάνει έξυπνες διαφημίσεις για τα σπορ αυτοκίνητα της. Ίσως πιο χαρακτηριστική να είναι η περίπτωση όπου ρωτούσε τους αναγνώστες αν «ειλικρινά» πέρασαν τα νιάτα τους ονειρευόμενοι να έχουν αυτοκίνητα από κατασκευαστές όπως η Mitsubishi ή η Nissan.

Close

 

 

BMW M3 E36: Η BMW έκανε πάντα εξαιρετικές διαφημίσεις,  από τις κλασικές έντυπες διαφημίσεις της δεκαετίας του 1960 έως τις πιο σύγχρονες διαφημίσεις όπως αυτή της BMW iX στο Superbowl, με τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ως Δία. Ίσως κορυφαία όμως η έντυπη της M3 υποστηρίζοντας ότι το μοντέλο ήταν το αυτοκίνητο με τον καλύτερο χειρισμό στις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια αρκετά τολμηρή δήλωση δεδομένου ότι η γκάμα περιελάμβανε μια Porsche 911 και μια Ferrari F355.

 

 

Citroën 2CV: Το Citroën 2CV είναι ένα από τα αυτοκίνητα με τη μεγαλύτερη επιρροή που κατασκευάστηκαν ποτέ, στο ίδιο επίπεδο με το Volkswagen Beetle και το Lada Riva. Το 2CV είχε πολλές υπέροχες έντυπες διαφημίσεις, αλλά μια, συγκεκριμένα, ήταν όπου η Citroën συνέκρινε ένα 2CV με μια Ferrari Mondial, μια Rolls-Royce Silver Spirit και μια Porsche 911, υποστηρίζοντας ότι διάφορες πτυχές του 2CV ήταν καλύτερες από του ανταγωνισμού, συγκριτικά με το κόστος αγοράς.

 

 

Daihatsu Hijet MPV:  Το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποίησε την μεγάλη ευρυχωρία του για να αποδείξει πως έχει κάτι που δεν έχουν τα διθέσια σπορ μοντέλα επιδόσεων. Χώρος για μεγαλύτερες και ομορφότερες παρέες. Σίγουρα μία τέτοια διαφήμιση την σημερινή εποχή θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων, το λιγότερο.

 

 

BMW Vs Mercedes-Benz: Μια από τις καλύτερες έντυπες διαφημίσεις των αρχών της δεκαετίας του 1990 ήταν μια εικόνα σε περιοδικό της BMW. Έδειχνε ένα σωρό μοντέλα BMW να μεταφέρονται σε ένα φορτηγό Mercedes-Benz. Η λεζάντα έγραφε: «Μια Mercedes μπορεί επίσης να προσφέρει οδηγική απόλαυση».