Ειδήσεις

28 Sep, 2019 Ώρα 16:37

Cento Miglia 2019: Η φιλανθρωπική εκδήλωση που γεμίζει τους δρόμους της Κύπρου με Supercars!

Thumbnail

Μετά από τις προηγούμενες πολύ επιτυχημένες φιλανθρωπικές διοργανώσεις όπου κυριολεκτικά οι δρόμοι της Κύπρου γέμισαν με πανέμορφα Supercars, Luxury Sport Cars, Classic Collectible Sports Cars  και Luxury SUVs, το 3ο Cento Miglia διοργανώνεται και φέτος στις 6 Οκτωβρίου.

Close

Η διοργάνωση προσπαθεί πάντα να προσφέρει την ευκαιρία σε όσο μεγαλύτερο κοινό γίνεται την ευκαιρία να απολαύσει την υπεροχή εικόνα που προφέρουν τόσα πολλά Supercars μαζεμένα και παράλληλα να ακούσουν το μοναδικό και πολύ ιδιαίτερο ήχο από τους πολύ δυνατούς τους κινητήρες.

 

Close

 

Η εκδήλωση έχει αφετηρία το μεγάλο χώρο στάθμευσης στην Σταυρού στον Στρόβολο όπου από εκεί θα ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί να μαζεύονται τα αυτοκίνητα τα οποία οι θεατές θα μπορούν να δουν από κοντά. 

Close

Η εκκίνηση θα γίνει στις 11:00 και τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν από το κύριο δρόμο Λευκωσίας Λάρνακας, στη παραλία των Φοινικούδων για μια πολύ γρήγορη στάση αναζωογόνησης, όπως την ονόμασαν οι διοργανωτές, στην Πλατεία Ευρώπης από τις 12 το μεσημέρι περίπου.

 

 

Ακολούθως γύρω στις 1.30μμ θα αναχωρήσουν και θα κατευθυνθούν προς την Λεμεσό περνώντας από την περιοχή Μακένζι και Αεροδρομίου με κατεύθυνση την Λεμεσό όπου περνώντας με την συνοδεία της Αστυνομίας από την παραλιακή οδό της πόλης θα σταθμεύσουν στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

Εκεί οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει ένα πολύ ιδιαίτερο χώρο στάθμευσης για τα Supercars όπου, όποιος ψάχνει ένα καλό λόγο να έρθει στην Λεμεσό, μια επίσκεψη στο Παλιό Λιμάνι θα προσφέρει μια αξέχαστη και μοναδική εμπειρία.

 

 

Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι η STS Events, μέλος του Ομίλου της Digital Tree. Το Car.com.cy το οποίο είναι και ο βασικός χορηγός επικοινωνίας στηρίζει και έμπρακτα την μοναδική διοργάνωση που γίνεται στη Κύπρο και αφορά supercars αλλά και τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα που έχουν δώσει τα παιδιά του Cento Miglia στην όλη εκδήλωση. 

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι τα η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά με τα λιπαντικά ENEOS – Sustina και το Project357, η εταιρεία Panstromasew και η βενζίνη ΕΚΟ Racing 100.  

Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι το Boyz Stuff Show, η εταιρεία Panayiotides Gifts και το αγαπημένο μας Starbucks.  

Δείτε βίντεο από το Cento Miglia 2018

 

30 Sep, 2025 Ώρα 09:01

Ορόσημο τεσσάρων εκατομμυρίων SUV στην ιστορία της Škoda

Thumbnail

Η Škoda Auto κατέγραψε ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της. Πρόκειται για  την παραγωγή τεσσάρων εκατομμυρίων SUV στα εργοστάσια της σε όλο τον κόσμο.

Close

Ένας αριθμός που αποδεικνύει ότι η Škoda έχει καταφέρει να μετατρέψει μια κατηγορία οχημάτων σε θεμέλιο λίθο της στρατηγικής της. Από το πρωτοποριακό Yeti του 2009 έως τα σημερινά ηλεκτρικά Enyaq και Elroq, η μάρκα έχει αποδείξει ότι μπορεί να εξελίσσεται, να προσαρμόζεται στις νέες τεχνολογίες και να παραμένει πιστή στη φιλοσοφία της. Δηλαδή να προσφέρει πρακτικά, ευρύχωρα και αξιόπιστα αυτοκίνητα που καλύπτουν τις ανάγκες των σύγχρονων οδηγών. Τα SUV αποτελούν πλέον τη ραχοκοκαλιά της Škoda, καθώς αντιστοιχούν σε πάνω από το 55% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, με ιδιαίτερη απήχηση τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες αγορές.

 

Close

 

Η ιστορία των SUV της Škoda ξεκινά το 2009 με το Yeti, ένα μοντέλο που έφερε νέα πνοή στην κατηγορία των συμπαγών SUV. Αν και σταμάτησε να παράγεται το 2018, το Yeti διέθεσε στην αγορά 685.000 οχήματα και έθεσε τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της γκάμας. Ακολούθησε το Kodiaq το 2016, το μεγαλύτερο SUV της εταιρείας, το οποίο βρίσκεται πλέον στη δεύτερη γενιά του και έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο μονάδες. Λίγο αργότερα, το 2017, το Karoq ήρθε να καλύψει την κατηγορία των μεσαίων SUV με περισσότερες από 917.000 πωλήσεις. Το 2019 η Škoda λάνσαρε το Kamiq, το μικρότερο SUV της γκάμας για την Ευρώπη, το οποίο σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία με σχεδόν 790.000 παραδόσεις.

Close

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση ξεκίνησε το 2020 με το Enyaq και το Enyaq Coupé, που μαζί έχουν ξεπεράσει τις 326.000 πωλήσεις. Πρόσφατα, το 2024, η γκάμα εμπλουτίστηκε με το Elroq, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV, το οποίο ήδη αριθμεί 71.000 παραγγελίες.

Συνολικά, αυτά τα μοντέλα έχουν διαμορφώσει μια οικογένεια SUV από επτά μοντέλα που καλύπτουν κάθε ανάγκη του σύγχρονου καταναλωτή. Από compact crossover έως μεγάλα επταθέσια και ηλεκτρικά μοντέλα. Η Škoda στηρίζεται πλέον σε μεγάλο βαθμό στα ηλεκτρικά της SUV. Μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2025, η εταιρεία παρέδωσε πάνω από 72.000 αμιγώς ηλεκτρικά SUV σε ευρωπαίους πελάτες. Το Elroq βρέθηκε μάλιστα στην κορυφή των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη τους μήνες Απρίλιο και Ιούλιο, ξεπερνώντας τις 100.000 παραγγελίες σε λιγότερο από έναν χρόνο παρουσίας στην αγορά. Η Škoda επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην ηλεκτροκίνηση με νέα μοντέλα που έρχονται τα επόμενα χρόνια.

Ανακαλύψτε από κοντά τη δυναμική γκάμα SUV της Škoda στα showrooms της Unicars σε όλη την Κύπρο και επιλέξτε το SUV που θα σας συνοδεύει σε κάθε διαδρομή.