Ειδήσεις

30 May, 2023 Ώρα 13:33

Το Dacia Sandero είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη

Thumbnail

Η Dacia συνεχίζει με εντυπωσιακούς ρυθμούς την ανοδική της πορεία στην αγορά. Όπως είναι ήδη γνωστό, το 2022, η μάρκα πέτυχε ρεκόρ στην Ευρώπη με μερίδιο αγοράς της τάξης του 7,6%, ενισχύοντας τη θέση της για δεύτερη συνεχή χρονιά αφού εξασφάλισε μερίδιο 6,2% το 2021. Επίσης, έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο κατά το 2022, καθώς πούλησε το αυτοκίνητο υπ’ αριθμό 8.000.000 από το 2004 που ξεκίνησε την πορεία της στην Ευρωπαϊκή αγορά. 

Close

Οι πρώτοι μήνες του 2023 αποδεικνύουν ότι η Dacia στοχεύει ακόμα ψηλότερα. Ο μήνας Απρίλιος έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το Dacia Sandero αφού βρέθηκε στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων, ρίχνοντας από την πρώτη θέση το Tesla Model Y. Κατάφερε να σημειώσει 18.659 πωλήσεις, κάτι που αντιστοιχεί με μια αύξηση της τάξης του+44% σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, στην ένατη θέση βρέθηκε και το Dacia Duster με 12.953 πωλήσεις και μια αύξηση +38% σε σχέση με το 2022. Μια ισχυρή απόδοση που επιβεβαιώνει τη φιλοσοφία της μάρκας να προσφέρει την καλύτερη σχέση τιμής / αγοράς (value for money) στην αγορά. 

 

Close

 

Το ανανεωμένο Dacia Sandero προσφέρει πιο αποδοτικούς κινητήρες, περισσότερη τεχνολογία και, όπως πάντα στο πνεύμα Dacia, προσφέρουν εύκολη και άνετη οδήγηση και χαμηλή τιμή αγοράς. Βασίζεται στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα CMF του Ομίλου της Renault, κάτι που του προσφέρει βελτιωμένη οδική συμπεριφορά, αισθητά μειωμένους κραδασμούς και θορύβους στο εσωτερικό ενώ διαθέτει και υψηλά επίπεδα ασφάλειας, με την ενσωμάτωση της τελευταίας γενιάς συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS). Διατίθεται με τον κινητήρα ενός λίτρου Tce απόδοσης 90 ίππων ενώ είναι εφοδιασμένο είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων είτε με το αυτόματο CVT 

Close

Τα αυτοκίνητα της Dacia πωλούνται σήμερα σε περισσότερες από 44 χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Κύπρο. Όλα τα μοντέλα της DACIA - Sandero, Sandero Stepway, Jogger και Duster βρίσκονται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε όλες τις πόλεις.

22 Sep, 2023 Ώρα 14:59

Τα καινούργια μοντέλα δεν χωράνε στα πάρκινγκ!

Thumbnail

Πολλοί οδηγοί έχουν βρεθεί σε αυτή την εξαιρετική άβολη θέση. Και μολονότι η συζήτηση για διεύρυνση των χώρων στάθμευσης έχει ανοίξει για τα καλά στη Γερμανία, άλλωστε από εκεί προέρχεται και η σχετική έρευνα, το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό.

Close

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μεγαλώσει αρκετά, όχι όμως και οι αντίστοιχες θέσεις των πάρκινγκ.

Η Ερευνητική Εταιρεία Οδοποιών και Μεταφορών, FGSV για συντομία, είναι μια ανεξάρτητη ένωση στη Γερμανία, για την οποία ελάχιστοι οδηγοί έχουν ακούσει ποτέ.

Close

Η τελευταία δημοσίευση του συνδέσμου προκαλεί σάλο, γιατί πρόκειται για ένα πρόβλημα που πιθανότατα ταλαιπώρησε σχεδόν κάθε οδηγό κάποια στιγμή: το πλάτος των θέσεων στάθμευσης.

Με πλάτος έως 2,50 μέτρα, βασίζονται σε ένα πλασματικό «οχήματα σχεδίασης» με υποτιθέμενες μέσες διαστάσεις. Ωστόσο, οι προηγούμενες εξελίξεις είναι γνωστές: τα αυτοκίνητα φαρδαίνουν όλο και περισσότερο. Μόνο το VW Golf, το αρχέτυπο του μέσου γερμανικού αυτοκινήτου, έχει αυξηθεί σε πλάτος κατά σχεδόν 20 εκατοστά μέσα στις δεκαετίες.

Close

Ωστόσο, οι θέσεις στάθμευσης δεν έχουν μεγαλώσει μαζί τους, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα σε παλαιότερα γκαράζ στάθμευσης, ακόμα και ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας φτάνει κυριολεκτικά εκεί στα όριά του, για να μην αναφέρουμε τα μεγάλα SUV.

Προκειμένου να ληφθεί υπόψη αυτή η περίσταση, το FGSV έχει πλέον προσαρμόσει το αναφερόμενο «όχημα αξιολόγησης» και το διευρύνει. Το αποτέλεσμα: Στο μέλλον, το μέγιστο πλάτος της θέσης στάθμευσης θα είναι 2,65 μέτρα, 15 εκατοστά περισσότερο από πριν.

Εκτός από τη δομική διεύρυνση των χώρων στάθμευσης, υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των στενών γκαράζ στάθμευσης. Η Bosch συνεργάζεται με τη Mercedes για να ερευνήσει την αυτοματοποιημένη στάθμευση, στην οποία αφήνετε το αυτοκίνητό σας για να κάνετε μόνοι σας την… ενοχλητική διαδικασία στάθμευσης.

 

Πηγή: newsauto.gr