Ειδήσεις

15 Mar, 2023 Ώρα 08:54

Δες το carbon monocoque πλαίσιο του διαδόχου της Aventador (βίντεο)

Thumbnail

Μια εβδομάδα μετά τα αποκαλυπτήρια του κινητήρα του διαδόχου της Aventador, η Lamborghini έκανε γνωστές σήμερα πληροφορίες για το carbon monocoque πλαίσιο του νέου της supercar απόδοσης 1.015 ίππων.

Close

 

 

Το πλαίσιο είναι εξ’ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ονομάζεται Monofuselage και ζυγίζει 10% λιγότερο από το πλαίσιο της Aventador, έχοντας παράλληλα 25% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία, στα 40.000 Nm/deg.

Η Lamborghini είναι περήφανη που λέει ότι το νέο της supecar, με κωδική LB744, θα είναι το πρώτο supercar που έχει την μπροστινή του δομή αποκλειστικά από ανθρακονήματα.

Close

 

 

Όχι μόνο αποδίδει οφέλη από την άποψη της μείωσης του βάρους (-20%), αλλά βελτιώνει επίσης την ασφάλεια. Τα ανθρακονήματα που χρησιμοποιούνται στις μπροστινές κωνικές δομές μπορούν να απορροφήσουν διπλάσια ενέργεια από τη μεταλλική δομή της Aventador Ultimae.

Το πίσω πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από κράματα αλουμινίου υψηλής αντοχής και διαθέτει δύο σημαντικές κοίλες χυτεύσεις στο πίσω μέρος του θόλου.

Αυτές ενσωματώνουν τους πύργους κραδασμών της πίσω ανάρτησης και την ανάρτηση του συστήματος μετάδοσης κίνησης, σε ένα ενιαίο εξάρτημα με κλειστό προφίλ αδράνειας, που εγγυάται σημαντική μείωση του βάρους, αύξηση της ακαμψίας και σημαντική μείωση στις γραμμές συγκόλλησης.

 

Close
28 Mar, 2023 Ώρα 09:39

Ξεχάστε τα Subaru STi, το μέλλον είναι τα STe

Thumbnail

Η ιστορία του STi, που σημαίνει Subaru Tecnica International, ξεκινά το 1988 με την ίδρυση του σχετικού τμήματος για τη δημιουργία των ικανότερων σε επιδόσεις εκδόσεων.

Close

Μέχρι το 2006 μάλιστα, το STi ήταν με πεζό το «i», ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται με κεφαλαίο. Τώρα, με τη Subaru να καταθέτει αίτηση για την κατοχύρωση ως εμπορικό σήμα του Ste, με τη μορφή που το βλέπουμε πιο κάτω, φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα για μια μεγάλη αλλαγή στην ιστορία της σπουδαίας ιαπωνικής μάρκας.

 

Close

 

Περίπου ένα χρόνο πριν, η Subaru είχε ανακοινώσει πως δεν θα υπάρχει WRX STI για την τρέχουσα γενιά του Impreza, δηλώνοντας ότι η μάρκα κοιτάζει το μέλλον με βλέμμα στην ηλεκτροκίνηση και πρακτικά «τελειώνοντας» στο τμήμα STI που είναι το αντίστοιχο του «Μ» της BMW. Με τα τρέχοντα δεδομένα πάντως, είναι λίγο νωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη αναφορικά με το πρώτο μοντέλο που θα έχει το νέο λογότυπο.

Close

 

 

Ούτως ή άλλως, αυτή τη στιγμή η Subaru έχει ένα μόνο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αυτό είναι το Solterra που κατασκευάζεται από την Toyota, η οποία το έχει και εκείνη στη γκάμα της ως bZ4X. Αυτό σημαίνει ότι μια έκδοση SΤe του Subaru Solterra μπορεί και να είναι αυτή που θα μεταφέρει τη Subaru στη νέα ηλεκτρική εποχή με έκδοση υψηλής απόδοσης και επιδόσεων.

 

 

Πηγή: newsauto